sofian Postat Iulie 25, 2008 Partajează Postat Iulie 25, 2008 am vrut sa raspund si aici dar se pare ca si altcineva vroia acelasi lucru Multumesc pentru informatie, programarea prin RS232 era singura solutie, avand pin-ul MISO ars. Cum pentru ISP am nevoie de pinul MISO, nu cred ca mai pot salva uC-ul.oare sa fie acelasi user ? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iulie 25, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2008 Nu..eu nu am clona..probabil si altcineva a ars pinul de miso ...asa ca te rog raspunde-mi si mie.. :smt001 Link spre comentariu
jean Postat Octombrie 23, 2008 Partajează Postat Octombrie 23, 2008 Am si eu o mica intrebare. Un program pt. 89C51 poate fi scris in 89C52 fara nici o modificare si montajul sa functioneze? Este vorba de un LC metru. daca nu ce modificari trebuiesc facute.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Mihai78 Postat Iunie 1, 2016 Partajează Postat Iunie 1, 2016 (editat) Va salut! Doresc sa programez pe breadboard un ATMEL89S51 pentru un proiect de examen licenta cu un USB ASP (am facut si firmware update) am la conectat pinii 18-19 un quartz 12mHz cu 2 cond ceramici de 22 PF, pinul 6(MOSI), 7(MISO), 8(SCK),9 (RST), pin 20 (GND), pin 40(VCC), Extreme Burner si alte programe nu imi recunosc microcontrollerul, am alimentat CI-ul si cu sursa externa de 5V . Am gresit cu ceva conectarea ?(am atasat si foto) Multumesc Editat Iunie 1, 2016 de Mihai78 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iunie 1, 2016 Partajează Postat Iunie 1, 2016 Lectura placuta si folositoare: http://www.avrfreaks.net/forum/writing-at89s52-through-usbasp. In orice caz, monteaza un condensator de 100n intre pinul RST si masa. Si cel mai bine foloseste progISP1.72, atflel vezi ca trebuie sa modifici fisirul conf din avrdude L.E.: Aici: http://ernstc.dk/arduino/at89s.html explicatii despre cum se conecteaza pinul RST la programator ( s-ar parea ca merge si doar cu condensatorul la masa) Link spre comentariu
Mihai78 Postat Iunie 2, 2016 Partajează Postat Iunie 2, 2016 buna seara, revin cu mici nelamuriri, dupa ce am facut conexiunea asa cum imi scrie in documentatie,programul imi recunoaste microcontrollerul , dar primesc 2 erori, nu imi recunoaste chip signature si la verificare imi da eroarea "Flash verify at 0h", am folosit ProgIsp1.7.2 pentru scriere,am incercat cu quartz 12mHZ si cu quartz 4 Mhz , mentionez ca hex-ul a fost creat pentru un 89c51 si l-am creat cu keil software. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Daca vad eu bine, semnatura chip-ului AT89S51 a fost recunoscuta (1E 51 06), fata de 89C51 (1E 51 05). Ceea ce este OK. Este posibil ca eroarea sa vina de la faptul ca programul a fost gandit pentru 89C51. Incearca sa recompilezi pentru 89S51 si vezi daca mai primesti eroarea. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 (editat) Nu stiu daca cumva poti face sa-ti mearga , dar personal am incercat sa programez cu USB ASP microcontrolere AT89S8252 , din aceeasi familie , dar fara rezultat . Tot cu update de firmware care cica ar merge ... plus diverse softuri de calculator . Am ajuns la concluzia ca nu se poate si am trecut la alt programator care chiar imi merge f bine http://ruckl.wz.cz/biprog_en/biprog_en.php Eu folosesc varianta USB , se gaseste pe acolo ca si varianta HW2.1 , foloseste un convertor FT232 . Cred ca e singura varianta cu USB care chiar merge , dupa ce am incercat mai multe programatoare , nu numai USB ASP . Mie imi trebuie pentru laptop sa fie cu USB , altfel pe port serial folosesc si merge perfect interfata simpla cu ponyprog Editat Iunie 3, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum