Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3 Amplificatoare in test : QC-70M / EF-70B / CF-70M

Blacksmith

Postări Recomandate

Pe C4 ai teoretic 2,2...2,3Vcc dar ai amplitudinea sinusoidei aproape de Ualimentare+/-. Si ca sa tina in Uca, trebuie pus cit mai mare ca tensiune.Ma tem ca ai sa ai in realitate o ''cocoasa'' la frecvente joase, asa cum ai configurat intrarea. 5Hz!?! Ce sa asculti acolo? Cutremure? 330pF cu 1/12k e o atenuare mare, daca era 1/47k sau 3,3/120k mai intelegeam, probabil ca ai mare incredere in simulator.Cu impedanta, ti-am atras atentia ca e destul de mica fiindca te paste oscilatia de joasa frecventa, daca vrei sa o experimentezi... R2 saracul nu scoate zgomot, trz din diferential unde ai amplificarea cea mai mare scot zgomot. Si ca sa nu ataci ampliful cu volti intregi de semnal ar fi bine sa-i mai cresti amplificarea.Nu stiu ce amplifuri ai vazut cu 10K impedanta, sper sa nu fie realizari de ''bucatarie''.C3 nu poti sa-l scoti din schema ca nu e gindita ca amplif in cc, ar fi trebuit sa ai diferentialul pe trz fet. Uita-te prin scheme ca sint gramezi pe net.Cu R8 legat la ramura - ar trebui ca polarizarea diferentialului sa fie proportionala (daca pot sa ma exprim asa) cu intreaga tensiune de alimentare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

20

• zal

8

• EmyRulz

7

• pitbull_bog

3

Top autori în acest subiect

... 330pF cu 1/12k e o atenuare mare, daca era 1/47k sau 3,3/120k mai intelegeam ...

Nu inteleg la ce atenuare te referi. La atenuarea filtrului de intrare ? Adica atenuarea dintre semnalul care intra in amplif si semnalul prezent in baza lui T1 ?Daca da, atunci ... Ce conteaza ce atenuare am acolo atita timp cit semnalul e suficient pentru a ataca ampliful ? :smt102 Asa cum e acum scoate cei 70W (pt. care este gindit) cu 1V RMS.
Link spre comentariu

[attachment=0]input filter.GIF[/attachment]Eu nustiu cum calculezi tu dar mie nu-mi da nici o atenuare la inalte.Banda de trecere a filtrului de la intrare este 8 Hz - 80 KHz ... :smt102Nu l-am terminat inca, ca nu mai vor astia de la Comet sa dea piese la tzarani ca mine. :smt021

Link spre comentariu

Nimic deosebit, rezistente si condensatori. Dar vreau de calitate. Iar singurele firme care imi puteau oferi calitatea de care aveam eu nevoie sint Metrafo si Comet. :smt005 Din pacate Comet s-a smecherit, nu mai da piese decit la firme. :death: ( ******-** *** ** *** ** *********** :jerk: )De la firmele astea doua stii sigur ce iei. Daca vreau un "cond. de 82pF multistrat ceramic cu dielectric NP0" aia imi da.Dar daca te duci pe Maica Domnului si ceri asa te ia si la suturi si zice : "- Ia uite al dreacu ce tupeu are, vrea si NP0. Auzi dom'le ce pretentii !"Am fost si io ca tzaranu amarit la Bucuresti sa-mi cumpar piese de la Comet. Am dat pe tren mai mult decit faceau piesele.Si cind ajung acolo imi spune ca eu nu mai indeplinesc conditiile ca sa pot lua piese de la ei. (ca deh, ei sint mari smecheri acu)Asta mi se pare o forma de RASISM !!!Cind m-am intors, pe drum, mergeam si plingeam ... Era sa dea si o masina peste mine ...Asta e viata romanului simplu.Daca o sa ma imbolnavesc (de nervi) si o sa mor din cauza ca nu pot sa-mi termin amplifu o sa ma aiba aia de la Comet pe constinta (daca or avea asa ceva). :mortNu mai stiu ce sa fac ... :smt009

Link spre comentariu

Daca tot le faci in diferite " dotari " amplificatoarele, poate faci o comparatie de "cum suna " intre bipolare si mos pe aceeasi schema si aceleasi incinte si sa postezi rezultatele !Ce zici ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări