Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect SBX-1320

alzisor

Postări Recomandate

salutare

am in minte un proiect cu 8 bucati SAL sbx1320 pentru casa.

Ce ziceti am stabilit bine volumul incintei ? pareri va rog, sugestii, orice.

Am 2 incinte inchise momentan, facute dupa proiectul recomandat de SAL si suna promitator, au un bas cald, placut, totusi vreau ceva mai puternic. Acum 8 difuzoare eu zic ca o sa bubuie bine de tot in bass-reflex nu ?

Din ce spune B.....B...pro ar ajunge la aproximativ 113db pe la 47Hz fiecare incinta, asa o fi ?

incerc sa atasez o poza

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

2

• alzisor

2

• radue

1

• CBI

1

Top autori în acest subiect

Nu merita atata efort,de ce nu iei 2 bune si gata,din ce faci tu acolo nu iese cel mult 2 lazi cu difuzoare.Bas abia sbx-u de 8" da ceva,da e dinala imbacsit si lesinat..,e mai bun geniusu'Daca nu masori nimic,sansa de nereusita e mai mare decat la 1 bas si 1 tw, filtre,impedante,tolerante intre chinezisme.Asa ca sa te joci putin si sa mai treaca timpul,dar pana la punerea in aplicare...Daca vrei boxe ieftine mai bine ia de-a gata niste MM880,o sa fie de 10 ori mai bune decat ce vrei tu sa faci.Sau fa 3 cai,pune un bas de 7-8",5"-u si tw,dat tot cu sanse mici de a iesi ceva bun.Sunt f slabe difurile pe care le detii.Au putere si spl mic,su chiar daca au 13cm,nu au nici bas nici medii un pic mai rasarite,sunt sub cele de marketCa sa citez dintr-un 'clasic' in viatza :smt033

Lasa prostiile ca nu scoti lucru bun din gunoaie...

:yawinkle:deci slabe sperante sa primesti alte sfaturi,oricum,bafta,asta in caz ca chiar continui 'proiectul'
Link spre comentariu
  • Administratori

Tu faci boxele pentru a scoate SPL sau ca sa asculti muzica ?Daca vrei sa scoti SPL folosesti niste difuzoare pro si gataDaca vrei sa asculti muzica iti faci 2 boxe pe 2 cai cu difuzoare bune si gata

Link spre comentariu

nu vreau sa fac vreo competitie dar imi place sa asculte muzica si vreo 5 vecini odata cu mine :d.nu am cumparat difuzoarele ca stiu ce e de ele, am doua incinte facute cu ele in compresie si sunt slabute dar suna bine totusi.ideea e ca vreau sa sune tare rau, clar, bas calumea, nu vreau neaparat sa vibreze mobila la 18 Hz dar sa-l simt bine, si nu mai vreau monstri de 15 inchi in dormitor ca ma enerveaza cum arata+ ca nu am loc de ele, am avut si d-alea si nu mai vreau.vreau sa aibe maxim 20 de cm latime incinta de asta am alea pe 13cm, merg si pe 16-17 la nevoie, ideea e sa sune cum am zis mai sus si la nevoie sa le pot muta in alta camera cat de cat usor sau sa intre in masina nu sa inchiriez papuc :toimonster: ca la celelalte, ca nu intrau pe usa :DD. accept si recomandari de difuri dar maxim 20 cm diametru (8") ps: asa ca idee...un PA-800k acopera 3-4 saluri ? as pune cate 2 PA-800k intr-o incinta si un PCT-300.

Link spre comentariu
  • Administratori

daca e asa ca iti place sa aculte si vecinii muzica impreuna cu tine atunci fa-ti 2 boxe profesionale ca nu poti fi si cu teapa in fund si cu sufletul in rai

Link spre comentariu

Vasile are dreptate. Daca vrei sa sune tare bagi difuri pro. Astea hi-fi mie nu prea-mi place cum suna la putere mare. Adica nu suna la fel de controlat ca cele pro. DAR daca tu vrei galagie baga-ti dinalea si nu cred ca o sa duci lipsa de asa ceva.Dar daca vrei sa asculte si vecnii atunci pro ste solutia. Faci ceva cu 2 difuri de 12" si un driver. Stiu ca nu vrei mai mari de 8"...dar e pacat de pa800k ala. Parerea mea. :smt006

Link spre comentariu

ps: asa ca idee...un PA-800k acopera 3-4 saluri ? as pune cate 2 PA-800k intr-o incinta si un PCT-300.

Un pa800k o sa acopere pe toate 8 saluri, in plus va suna mult mai frumos si va rezista la mult mai multa putere (200W RMS) intr-o incinta de 20-25 litri bas reflex.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări