geoky Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 Dragii mei ,mi-a adus un prieten un înc?rc?tor ptr. acummulator ptr. borma?in? de gaurit s?-l fac s? încarce,problema e c? sunt diferite,înc?rc?torul are în plus o lamel? care nu stiu exact ce face,dar în montaj merge la un c.i.-CD4060BE ?i la unul -LM358N.În schimb acumulatorul nu are al trei-lea contact ?i nu m? descurc s?-l fac s? func?ioneze.O alt? problem? este c? acest prieten are f. mare încredere în mine ?i nu a? vrea s?-l dezam?gesc,în plus cred c? nu este ceva prea complicat ,ptr.cine a mai lucrat cu a?a ceva.dac? ave?i vreo idee, v? rog ajuta?im? ! :prayer: Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 La multe acumulatoare cea de a treia lamela vine de obicei de la un termistor. Incarcatorul citeste termistorul in mod constant ca sa nu incinga bateria prea tare sau ca sa decida cand sa termine incarcarea (dupa terminarea incarcarii temperatura creste rapid pentru ca toata energia pompata in acumulator nu mai e absorbita de reactiile chimice si se transforma direct in caldura).Unele baterii mai destepte pot avea si ceva electronica inauntru, care controleaza supradescarcarea si/sau incarcarea, nu numai un simplu termistor.Recomandarea e sa folosesti incarcatorul bormasinii nu altul. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 pune un termistor de 10K intre minusu baterie de acc si a treia lamala la incarcator si va merge cu tot cu oprire automata la terminarea incarcari Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum