Adrian_BBS Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 salutare.....nu stiu daca am postat unde trebuie dar am o intrebare.....la ce viteza este recomandat sa scriem CD-urile si DVD-urile atat cele cu fisiere normale cat si cele audio(in special la CD-uri, acele track-uri) sau cu filme.......va multumescSi care sunt cele mai bune CD-uri si DVD-uri......ce model Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 la viteza medie.adica daca ai un cd care suporta cica scriere cu 52x, scrie la 24x, sau chiar mai putin.in unele cazuri, e mai avantajos sa scrii la 4x... motivul e simplu: scad sansele sa te alegi dupa scriere cu un cd/dvd inutil de la cap la coada, sau cu erori...daca scrii reinscriptibile... se cheama ca scrii de test, asa ca n-ar prea conta.dar daca testul ala te intereseaza sa iasa, scrie la jumatate din vitea maxima a rw-ului... Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 daca scrii la viteza maxima nu e bine?ca firme,traxdata,tdk imi vin acum in minte(oricum nu lua d-alea cu nume ciudate gen xdata,sau bulk paq,de pe la supermarketuri etc) Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 e bine, dar ia citeste un cd/dvd scris la viteza maxima pe unitatea ta, pe un alt sistem, cu alta unitate!!! :goodman: Link spre comentariu
Blind Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 La mine merge :smt001 De obicei, este bine sa adaptezi viteza in functie de fisierele pe care le scrii pe un cd/dvd. Astfel, daca scrii filme sau fisiere mari pe cd, poti sa le scrii si la viteza maxima, n-are nici o treaba. Daca scrii fisiere mici gen txt-uri, poze, salvari de pagini web, diverse kituri micute, mp3-uri de 2-3 mega, e recomandat sa scrii la o viteza cat mai mica, deoarece la un moment dat informatia de pe hdd nu poate fi citita indeajuns de repede si se goleste bufferul neasteptat de repede. Asta e valabil la calculatoarele vechi si slab performante (am avut si eu k6-2/450 cu writer pe el de se mira lumea ca functioneaza la vremea respectiva si am testat tot felul de combinatii) sau la calculatoare/laptopuri care au pe acelasi ide hdd-ul si writerul. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 sa zicem ca io nu mai vreau sa risc... n-am chef sa scriu 10 cd-uri cand pot scrie foarte bine unul, si bine!!! :snakeman: Link spre comentariu
radue Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 Eu de obicei scriu cu viteze mici: 8x sau 12x la Cd-uri si 2.4x sau 4 la DVD-uri. Nu de alta, dar nu ma grabesc mai deloc.Ca si firme am folosit cam tot ce este pe piata mai cunoscut. Totusi in ultima vreme am folosit foarte mult firma Aro, dinalea din Metro si din peste o suta de Cd-uri si cateva zeci de dvd-uri nu am avut si nici nu am probleme cu nimic ce am scris. Am si unele medii chiar foarte zgariate si le citeste fara probleme.Sper ca te-am ajutat cu ceva. :smt006 Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 3, 2008 Autor Partajează Postat Martie 3, 2008 multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.....de acum inainte o sa scriu CD-urile si DVD-urile la viteza mai mica...... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum