Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

depanare amplif e-100W

Light_man

Postări Recomandate

salutare la toata lumea!Problema: un amplificator Diy cu 2 kituri e-100w cumparate de la elprod.ro. treaba este ca de curand unul dintre etajele finale a crapat..la propriu! :rolleyes: . prima tura tura crapat finalul irfp240-ul si 2 conzi de 100uF. inlocuit piesele decedate, pus sub tensiune si a crapat celalalt final irfp9240-ul la fel de urat ca primul :smt021 tensiunile de alimentare sunt 2x32v neredresat(deci cam 2x45 daca nu ma insel dupa) filtraf 20 000uF pe ramura, traf de putere (10A apoximativ), protectii de la vasile pe alimentari.din pacate nu am suficient timp sa stau sa il bibilesc sa vad exact ce faci scandal de pusca asa finali, de aceea v-as fi recunoscator daca imi dati ceva sfaturi....in special sorteh ca doara ii de la el de la fabrica :weedman:.....astept deci sugesti :prayer:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Light_man

8

• lalihifi

1

• mircea888

1

pai daca s-a ars un final e foarte probabil sa se fi ars si celalalt, asa ca degeaba schimbi numai pe unul daca sunt arsi amandoi, masoara mosfetii aia vezi daca sunt buni.da cum s-a ars montajul? vreun scurt sau suprasolicitare?

Link spre comentariu

acum am pus pe el 2 tr bran`new deci buni. sincer nu stiu cum a crapat...in afara de fum si o pocnitura draguta nu cred sa fi fost altceva....scurt nu prea avea de unde pt ca e lucrat ingrijit montajul

ps : o poza cu finalii ciruiti :smt003

Posted Image

l.e.: nu l-am alimentat invers nu`s dummy :toimonster:

Link spre comentariu

1. tensiune mai mare slaba sansa.....protectiile helps aici, cum trec de 48-49 de V intra in actiune:D 2. tensiune inversa iarasi nu e valabila.....3. iarasi nu e valabilaampul s-a busit in timpul functionarii....o perioada destul de lunga a mers super ok. o sa mai iau la verificat inca odata toata conexiunile...desi m-as mira sa fie ceva gresit acoo si da, 240-ul a crapat fizic :d ma rog ambii s-au fisurat dar la 240 e mai evidenta treaba....de nervi le-am amputat piciorusele :smt004 dupa cum se vede...inclin spre un contact imperfect la s-dioada, sigurante am exact ce scria si in prospectel :supz: merci de sfaturi sorteh...mai tarziu o sa ma apuc de verificari, numai sa gasesc o baterie de 9 v ca mii gata cea din aparatul de masura :P

Link spre comentariu

luat azi jucaria la purecat...se pare ca buba a fost din tr kse340. am facut o mica magarie....am scos de pe celalat final kse-ul si l-am pus pe cel cu probleme....si nu au mai fost probleme :smt006 maine ma duc sa caut tr nou pt etajul "reparat". sa vedem daca mai apare ceva dupa:P va tin la curent (trifazic :smt032 )

Link spre comentariu

dragut dar singura problema....nu prea pot umbla la rez aia....din cauza sculei de lipit....adica clasicul pistol made in ro :smt005 cat de atent ar trebui sa fiu....mai exact..adica care ar fi valoare de care ar trebui sa ma apropii? offtopic: nu stiu de ce dar imi placeau mai mult reglajele vechi cu variabil pus pt reglarea curentului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări