Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cnc router sfaturi

Vizitator mayer_maryus

Postări Recomandate

Vizitator mayer_maryus

SalutSa intrerupt ca ziceam ca sunt in metrouTe astept cu ele sa vedem cum le punem pe olalta

pai eu de la tine le cumpar.... :smt039 dar nu am inteles partea cu metroul:D
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

20

• ranga

1

Vizitator mayer_maryus

EDCI ZI-MI TE ROG DACA MERG MOTOARELE DE MAI SUS MENTIONATE CU CONTROLERU SI DACA AI SI SURSA CA SA ALIMENTEZE TOATA TREABA ASTA.....POT PUNE 2 MOT PE AXA X FARA SA AM DIF IN MISCARE (SAU PE ROMANESTE SA SE MISTE SIMULTAN)

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu scrie cu majuscule ! e enervantCe ai ales tu sunt cred servomotoare, de ce nu ii intrebi pe aia daca au si controler pentru ele ? Si inca ceva... ai vazut ce preturi au ?Poti sa pui 2 motoare pe o axa fara nici o problema dar la ce foloseste ?

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

Nu scrie cu majuscule ! e enervantCe ai ales tu sunt cred servomotoare, de ce nu ii intrebi pe aia daca au si controler pentru ele ? Si inca ceva... ai vazut ce preturi au ?Poti sa pui 2 motoare pe o axa fara nici o problema dar la ce foloseste ?

sry ca scryu cu majuscule ...nu ca vrau dar asa lucrez la munca cu el...nu tu mi-ai trimis o oferta de pret pt un controller si motoare nema, etc ?ce ti-am scris mai sus ma refeream la produsele tale, mai concret daca respectivul controler se potriveste cu motoarele servo pas cu pas....de mai sus mentionate si as pune 2 motoare pe axa x pt a avea forta (axa x vreau sa aibe 1m util)
Link spre comentariu
  • Administratori

Motoarele servo sunt motoare servo si motoarele pas cu pas sunt motoare pas cu pas 2 chestii diferiteNu potrivesc controlerele de la unu la altuServo are avantajul ca lucreaza mai fin dar iese pe ansamblu mai scump,Vezi ca zice Mitica ca ar fi scazut preturile...

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

Motoarele servo sunt motoare servo si motoarele pas cu pas sunt motoare pas cu pas 2 chestii diferiteNu potrivesc controlerele de la unu la altuServo are avantajul ca lucreaza mai fin dar iese pe ansamblu mai scump,Vezi ca zice Mitica ca ar fi scazut preturile...

am inteles, pb e ca tot caut sa vad ce rpm ar avea media un motor pas cu pas si nu gasesc nicaieri .... ideea este in felul urmator tu mi-ai dat o lista de preturi (si iti dau ddatele despre ce m-ar intresa pe mine si sa-mi dai un pret pt tot ansamblu presupunand ca imi faci si un discount:) deci codul motorului care vreau sa-l folosesc este sau sant in functie de ce oferte imi dai:----DCM-57-195-1000 /1000 cu encoder optic serial 2.9 196 32.6 130 30.3 3211 2+4 1x8 + 1x6 1.1 1 an 544.26----DCM-57-195-500 /500 encoder optic serial 2.9 196 32.6 130 30.3 3211 2+4 1x8 + 1x6 1.1 1 an 544.26care am inteles ca ar avea cam 3300rpm --23SH086-028-8W-F8-3.1 3.1 86 2.80 1.50 4.17 6.80 8 8F 1.4 1 an 263.96care este pas cu pas dar nu stiu ce rpm are (sau spune-mi te rog ce rpm are daca se inadreaza in ce vreau eu sa fac .......)controler sursa de alimentare cititoarele alea pe capetele axelor, sau cum se numesc....cam tot ce inseamna electronica si fire stii mai bine decat mine, ce este de facut... astept un raspuns concret
Link spre comentariu
  • Administratori

Da, pot sa ti le dau fara TVA cum dau la toti care nu cer acte, mai fac si eu un ban de tigari. Un motor pas cu pas ca sa nu-i scada mult puterea mai mult de 500rotatii pe minut nu poti sa-i dai, daca fac fata la ce vrei tu sa le folosesti nu am habar...Zi concret ce vrei sa faci si eu iti dau solutia, daca vrei sa faci masina aia cum ai pus pdf-ul in alt topic atunci nu ai nevoie de servo, nu merita

Link spre comentariu

Ca sa nu incep un alt topic, sau sa nu te mai stresez pe privat:Am facut dintr-un mic proxxon o freza numerica... a mers in total cam 10 minute! Motorasele erau prea mici si le fortam si astfel se incalzeau. Controlerul mergea interesant si numai cand vroia el sau probabil cand marte era in conjunctie cu venus si cu ascendent in rac. Renunt la idee(momentan)Pe scurt: Am placi din Sticlo-strati-tex placate cu cupru (cablaj :smt005 ) de 600x600 mm. vreau o masina care sa faca gauri in ele si sa frezeze in ele. Gauri de 0.6-1.2 mm aproximativ 160 000 de gauri pe m^2 (deci conteaza putin si viteza de lucru). La frezat ma refer la a taia cablajele la o forma si la a ruta trasee. Masina va lucra aproape 8 ore pe zi incontinuu. Asi vrea si un sitem cu racire pe apa (tava colectoare o pot face eu) si cu masa cu canale inclusa. Adancimea de gaurire asi vrea sa fie de minim 10 mm (6-7 foii de cablaj). Motorul pentru actionarea sculei asi vrea sa aiba undeva intre 100-300W (de care o fi) si sa i se poata regla turatia tot numeric(dar nu tin neaparat pentru ca stiu sa adaptez eu asta).Acum vin si te intreb: masina asta facuta astfel cam la ce pret vine si... in momentul in care am zis ca o vreau si am platit... cat trebuie sa astept pana o primesc. (Nu vreau factura sau alte nebunii). Cat costa fara motor de actionare al sculei si fara racirea cu apa?Edit: Am incercat dar fara succes sa-i dau un PM lu' MITICA!

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

Edit: Am incercat dar fara succes sa-i dau un PM lu' MITICA!

OK Ranga :supz: deci eu vreau o masina care are masa de 1000x600x300 (x,y,z) care sa mearga cu min 30mm/sec max 200mm/s ghidajele le-am cumparat deja sant arbori de precizie 20 respectiv 25mm surubul de inaintare il voi cumpara in functie de rpm motorului ca sa am viteza, respectiv forta (vreau sa tai mdf de 18mm max 2 treceri freza diametru 8mm respectiv 6, pt asta imi trebuie oarecare putere:)freza sau splidder-ul as avea varianta un kress de 1000w x38000rpm pe la 131euro dar ma mai gandesc sa vad ce oferte mai gasesc, iar partea cea mai grea este electronica asta cu fire si motoare, controlere...etc , as fi fost dispus sa iau 3motoare de stergatoare sa le pun un encoder ...dar nu ma pricep in nici un fel , si cat as studia nu vrea sa se prinda de minereferitor la schita care am pus-o este pt a ajuta alte persoane sa-si faca un hobby cnc :supz: ca dasta e forum sa ne ajutam nu sa ne ardem intre noi:P
Link spre comentariu
  • Administratori

Acum vin si te intreb: masina asta facuta astfel cam la ce pret vine si... in momentul in care am zis ca o vreau si am platit... cat trebuie sa astept pana o primesc. (Nu vreau factura sau alte nebunii). Cat costa fara motor de actionare al sculei si fara racirea cu apa?

Edit: Am incercat dar fara succes sa-i dau un PM lu' MITICA!

Controlerul poate mergea prost pentru ca motoarele erau prea mici si pierdeau pasi, i-ai facut diagnosticul ala cum am zis ?

Racirea, schimbarea sculi toate sunt optiuni supliemtare care se platesc separat... pretul masinii in configuratia de baza este pe site, ii trebuie doar o freza si gata. Termen de livrare 2 saptamani in configuratia standard. Pentru viteza ai avea nevoie de servomotoare si suruburi cu bile cu pas de 10mm cea ce complica treaba si pretul :(

Pentru "mayer_maryus"

Da poti pune linistit si motoare de stergator cu encodere, encodere gasesti la farnell. Pentru router ai nevoie de viteza si nu ai nevoie de asa de mare precizie, poti face transmisia si pe curele dintate

Freza kress ce ai fasit la 131 fara TVA este de 800W... http://www.clicknet.ro/falco2000/ROM/KR ... 00fme.html si nu face fata la taieri de 9mm odata nici macar aia de 1000W, ai nevoie de ceva mai puternic

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

Acum vin si te intreb: masina asta facuta astfel cam la ce pret vine si... in momentul in care am zis ca o vreau si am platit... cat trebuie sa astept pana o primesc. (Nu vreau factura sau alte nebunii). Cat costa fara motor de actionare al sculei si fara racirea cu apa?Edit: Am incercat dar fara succes sa-i dau un PM lu' MITICA!

Controlerul poate mergea prost pentru ca motoarele erau prea mici si pierdeau pasi, i-ai facut diagnosticul ala cum am zis ?Racirea, schimbarea sculi toate sunt optiuni supliemtare care se platesc separat... pretul masinii in configuratia de baza este pe site, ii trebuie doar o freza si gata. Termen de livrare 2 saptamani in configuratia standardPentru "mayer_maryus"Da poti pune linistit si motoare de stergator cu encodere
pai pot pun dar nu stiu, asta e pb :( ca daca as sti si ar fi asa simplu pt mine as face singur controleru si restul componentelor:) de aceea vreau oferte concrete eventual si cu avans dar sa stiu si eu ce iau :)si care sa-mi fie util... nu sa-l fac de mobila
Link spre comentariu
  • Administratori

vezi ca am completat mai sus raspunsulTu ai nevoie in primul rahd de viteza si nu de precizie ridicata, un 0,1% este miere la un router pentru lemn Curea dintata este cea mai buna solutie pentru ca poti sa pui motoare pas cu pas si gata dar... un picut mai puternice si anume un 4Nm pe putin

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

vezi ca am completat mai sus raspunsulTu ai nevoie in primul rahd de viteza si nu de precizie ridicata, un 0,1% este miere la un router pentru lemn Curea dintata este cea mai buna solutie pentru ca poti sa pui motoare pas cu pas si gata dar... un picut mai puternice si anume un 4Nm pe putin

eu nu fac mobila ci anumite matrite etc, mdf plexiglass, reynobond, aluminiu.ca precizie sa fie sub 0.05mm :) cu cat pun pas mai mare cu atat am precizia mai mica...spune-mi te rog 4NM inseamna 0,4gkf/m ? ca sa imi fac o idee:)
Link spre comentariu
  • Administratori

In acest caz se complica treaba, ai nevoie de suruburi ori pe bile ori trapez si servomotoare... serioase nu de stergator cu encoder ca am inteles ca ai vrea si viteza...daca renunti la viteza poti pune motoare pas cu pas de 2N/m sau chiar mai miciaproximativ 0.4078865 kgf*m

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări