Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cnc router sfaturi

Vizitator mayer_maryus

Postări Recomandate

Vizitator mayer_maryus

sal azi am aflat si eu de acest site, si am o mare pb ...vreau sa-mi fac un cnc router cam de 500x500x100(z) ideea este ca nu prea am cunostinte electronice mai deloc.....restul partilor de programare si mecanica lui nu este o pbps:mentionez ca lucrez de vreo 5 anisori pe o astfel de masina.vreau si eu sfaturi va rog mult... cum pot sa controlez cele 3 axe din calculator cu ajutorul motoarelor pas cu pas?ce motoare ar fi ideale pt un astfel de utilaj? daca il fac pe motoare pas cu pas, pot sa le inlocuiesc cu unele servo ?din imprimante as reusi sa scot 2-3 motoare stepere dar din placile lor as putea sa-mi fac si comanda numerica sa se miste pe axe?ati facut careva ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

20

• ranga

1

• Administratori

deci...

Daca nu vrei sa te strufoci cu controlerul poti sa-ti iei unu gata facut

Servo e mai greu de controlat ca stepperele, stepere din imprimanta si daca gasesti sunt prea mici, ai nevoie de ceva mai puternic

Am mai postat intr-un alt subiect acest link pentru inspiratie la partea mecanica http://www.cnc-router-routers.com/html/ ... engrav.HTM

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

deci...Daca nu vrei sa te strufoci cu controlerul poti sa-ti iei unu gata facutServo e mai greu de controlat ca stepperele, stepere din imprimanta si daca gasesti sunt prea mici, ai nevoie de ceva mai puternic Am mai postat intr-un alt subiect acest link pentru inspiratie la partea mecanica http://www.cnc-router-routers.com/html/ ... engrav.HTM

pai sa spun ca iau controleru si motoarele, dar mai am o pb....cum 'regelz' controleru sau prg ca sa imi functioneze in cote? adika eu sa fac un desen si mie sa imi taie sau sa-mi faca traseul in cote:D sa presupunem ca miscarea axelor o sa o fac pe surub tip melc de 3 dimensiuni diferita adica pe fiecare axa o sa pun alt tip de surub (sa difere diametrul sau pasul filetului )eu nu vreau sa fac cine stiie ce cu el dar nici nu vreau sa stau 2 zile sa tai un patratel :(( ma gandesc sa cumpar partea elctronica si restul sa incerc sa le fac, va pot ajuta daca aveti nevoie de anumite piese traforate (eu lucrez pe unul industrial f performant )de exemplu pt constructia unui ruter, poduri rulante, flanse ...etc
Link spre comentariu
  • Administratori

sa zicem ca ai partea de comanda...

e simplu

iei un soft cum e asta de aici http://www.kellyware.com/kcam/ sau asta http://www.artsoftcontrols.com/artsoft/index/index.htm

importi in ele desenul facut si el da toate comenzile la motoare, bine... mai tre sa faci si ceva setari prin el in functie de ce suruburi folosesti si altele

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

sa zicem ca ai partea de comanda...e simpluiei un soft cum e asta de aici http://www.kellyware.com/kcam/ sau asta http://www.artsoftcontrols.com/artsoft/index/index.htmimporti in ele desenul facut si el da toate comenzile la motoare, bine... mai tre sa faci si ceva setari prin el in functie de ce suruburi folosesti si altele

ok am inteles, ideea e ca sant f intresat de partea dv de comanda, dar trebuie sa studiez si eu un pic ca sa inteleg care e treaba cu softul, eu am neste softuri profesionale cu care as vrea sa lucrez gen type3 sau enroute, o alta pb de exemplu daca fac rpd in max o sapt un cnc cu mototashe de imprimanta (am inteles ca si acelea sant tot pas cu pas) si vin sa cumpar placa asta se poate oferi si un sprijin technic? de reglat curentul in motoare si firele alea ca nu vreau sa fac vreo prostie, de reglat cate rotatii ai trebuie motorului ca sa parcurga x..mm si alte pb de acest gen....
Link spre comentariu
  • Administratori

la capat de cursa se pun intrerupatoare ca sa nu tot se duca.....daca softurile alea stiu sa controleze pe paralel cu step si dir atunci este in regula, eu nu stiu ce sa zic pentru ca nu stiu cum sunt

Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

la capat de cursa se pun intrerupatoare ca sa nu tot se duca.....daca softurile alea stiu sa controleze pe paralel cu step si dir atunci este in regula, eu nu stiu ce sa zic pentru ca nu stiu cum sunt

am inteles, motoarele step by step trebuie sa aiba obligatoriu 8 fire? ca mai sant si cu 5 fire acelea se pot folosi pe interfata dv? de exemplu o sa stric vreo 3 imprimante si sa montez respectivele motoare, ca sistem de miscare o sa folosesc neste suruburi tip melc sau o sa cumpar tija filetata M10 cu piulite aferente, totul sa fie in cost minim, pt ca primul este experimental, iar daca functioneaza atunci trecem la lucruri mai serioase....:d
Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

alea cu 5 si 6 fire sunt unipolare deci merg

am inteles ca nu prea intelegem eu am motoare cu 5-6 fire iar controlerru era cu 8 fire pt motoare bipolare...si nu stiam daca se pot monta....atunci maine ma apuc de treaba si sper pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa ne intalnim sa cumpar un controller si sa facem neste teste :Dzici ca ma ajuti la legarea lor si alte pb electronice?
Link spre comentariu
Vizitator mayer_maryus

am o pb care nu o imteleg, este senzorul hall cel care face initializarea (homing-ul) masinii in axa 0 sau prin ei (senzorii hall) masina stie cand este in punctul 0.eu as vrea sa construiesc o masina care sa aibe astfel de senzori, difera programul, placa sau controlleru mai are ceva in plus? va rog dati-mi cateva sfaturi.....in cazul in care nu o fac cu senzori cum stiu ca masina este in punctul 0 ? sant intrebari care pt unii sant banale, dar pt mine sant pb serioase:((

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mayer_maryus

da, vii cu motoarele la mine si le legam de controller

dupa ce am analizat putin situatia ca sa imi dau seama ce vreau (ma refer la partea asta electronika) am ajuns la urmatoarea concluzie: DCM-57-195-1000 /1000 cu encoder optic serial 2.9 196 32.6 130 30.3 3211 2+4 1x8 + 1x6 1.1 1 an 544.26DCM-57-195-500 /500 encoder optic serial 2.9 196 32.6 130 30.3 3211 2+4 1x8 + 1x6 1.1 1 an 544.26avand viteze mari , deci inseamna ca sant destul de rapide:D ...acum intrebarea sant compatibile cu controlleru ? si ce sursa as putea sa cumpar eventul tot de la tine pt a avea o oarecare garantie la tot ansamblu:)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări