Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare mobil din port USB....

Yuly

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

telefonul meu nu are mufa usb, si nici o alta mufa in afara de cea de incarcare si casti.eu vreau sa iau mufa de la incarcator si sa o pun pe portul USB ca sa imi incarce telefonul, nu are nici o treaba cu transmisie de date pe USB. specificatiile incarcatorului 5V / 350mA se potrivesc cu specificatiile usb 5V / 500mA(max) si din acest motiv intreb dac pot conecta direct alimentarea usb la mufa de telefon sau trebuie sa mai fac vreun montaj.

Link spre comentariu

Lumea de pe aici vorbeste despre incarcatorul de telefon daca are sau nu o rezistenta serie. Schema era data pentru a se vedea ca este necesara o asemenea rezistenta. (in cazul tau de 10-12 ohmi)Acest topic nu este deschis la sectiunea incepatorilor asa ca am crezut ca toata lumea stie ca pe un port usb se gasesc 5v, dar poate m-am inselat. Si pentru cel care a apreciat schema asta ca frumoasa imi pare rau ca nu a vazut schema colorata in mov si roz... e bestiala...

Link spre comentariu

In primul post se specifica cerintele incarcatorului: 5V si maxim 350mA.

Imi pare rau dar daca vrei sa ai 5V din USB nu trebuie rezistenta. Care ar fi rostul rezistentei?

Daca pui in serie cu alimentarea din portul USB o rezistenta de 10 ohmi, asa cum recomanzi, iar telefonul consuma, sa zicem, doar 200mA la incarcare, atunci ai o cadere de 2V numai pe rezistenta aia de 10 ohmi. Adica in loc sa alimentezi telefonul cu 5V din USB, la telefon vor ajunge doar 3V, pentru ca 2V se risipesc pe rezistenta. In cazul cel mai defavorabil cu 12 ohmi si 350mA la telefon ajung doar... :smt031 0.8V :smt031

Link spre comentariu

pune o rezistenta de 1-5 ohmi si testeaza ce am spus cu o sursa de 5v,500mA cu ampermetru inseriat pe ea,si voltmetru dupa rezistenta-doar o sa reduca curentulla 0,8v nu are cum sa consume 350mA :rolleyes: oricum 10ohmi e cam multprobabil mobilul are si limitare de curent integrata,dar daca nu are,rezistenta isi are rostul

Link spre comentariu

Daca o sursa este de 5V si 1 milion de amperi, asta nu inseamna ca orice aparat de 5V cuplat la sursa asta va consuma 1 milion de Amperi.

Revenind la USB, 500mA este maximul pe care il poate da sursa conform standardului USB. Asta nu inseamna ca orice aparat de 5V cuplat pe USB va "suge" 500mA. Daca telefonul consuma sa zicem 350mA la 5V, tot 350mA o sa consume din orice sursa de 5V, indiferent ca este o sursa de 500mA sau de 500 de milioane de amperi. Aparatul isi ia cat curent ii trebuie, dar nu mai mult decat poate sa ii dea sursa de tensiune. Nu are nevoie de rezistente de limitare pentru ca telefoanele se alimenteaza cu tensiune constanta, nu cu curent constant precum LED-urile, capisci?

Link spre comentariu

dupa cum am zis,tel care se alimenteaza la 5v(gen usb),au cel mai probabil limitare de curent(deoarece ar trebui sa aiba o sursa de incarcare pt acumulator,cu protectii,ragulator de curent si/sau tensiune etc)alea care folosesc incarcatoare standard(adica nu-s facute sa se incarce si de la usb) nu au regulator de curent(nokia 6230i de ex,alte modele mai vechi etc),incarcatorul insasi se ocupa de asta-ex in gol poate avea pana la 8v,iar in sarcina tensiunea care pana pe la 4vdaca pui un acumulator de 3,7v,la o sursa de 5v@1mil de A,da,trage 1mil de A(si face si :violent2: )acumulatorul insa si nu prea are limitari,daca tensiunea ursei o depaseste pe cea a lui,daca ii atasezi un montaj electronic(depinde si ce montaj),treaba sta altfel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări