Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau si eu un osciloscop PC

criss

Postări Recomandate

Cum spune titlul de multe ori am avut nevoie de a masura tensiuni ,impulsuri si nu am avut ce.uitanduma pe net am gasit cateva scheme.care dintre ele imi recomandati?precizez ca am componentele pt toate cele 3scheme.daca ati mai realizat careva dintre ele.sau eventual o alta schema daca nu va satisfacut aceste.eventual ce soft ati folosit la el?ps. in timp am sa le realizez pe toate 3(pt a face teste) dar momentan de unul singur as avea nevoie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

7

• MifTy

4

• Swat Cat

2

• Blind

1

Top autori în acest subiect

numai schema nu ajunge, mai trebuie ?i un softulete care s? citeasc? lpt-ul în consecin??!!!în plus, schema cu pic nu e complet?: picul trebuie ?i el programat, c? singur nu face nimic!!!dac? ne-ai indica linkurile unde le-ai g?sit, poate ar fi mai u?or s? te sf?tuim, numai schemele singure nu ne l?muresc foarte mult...p.s. eu am dat peste virtins, acum sunt la faza în care fac tatoarele de m?sur? propriu-zise...

Link spre comentariu

Ce capcaun esti, sa moara mortu'. Nu era mai simplu sa te uiti in sticky-ul de deasupra postului tau si sa iti alegi ce schema doresti? Exact de-asta am creeat topicul respectiv...Daca te apuci de construit, posteaza in topicul asta, nu in sticky-ul cu osciloscoape. Tot ce postezi in sticky si nu este conform cu primul post se va sterge, indiferent de continut!

Link spre comentariu

Mi se pare ca numai la scope2k4 am softul pt pc dar de seara am sa caut si pt celelalte....asa imi amintesc ca leam avut dar momentan nu dau peste ele.am postat ce am gasit.ps ai schema de la virtins? http://www.virtins.com/

schema de la virtins??? pentru osciloscop???în help scrie c? e cic? tot alea de la scope 2k4, îns? scope 2k4 e open source, ?i "probele" alea de la virtins se cump?r? pe bani frumo?i!!!asta ca s? vezi ce pricep unii din GPL!!! :smt021 deci sunt schemele date aici!!!cele pentru restul din multiinstrument se rezum? la protec?ii cu diode ?i rezisten?e de 100 de ohmi puse în divizor de tensiune pe cabluri... s? nu pr?je?ti intr?rile pl?cii de sunet, cic?...
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

am osciloscopul Scope2k4 si merge!am atasat poze cu osciloscopul in functiune.Dar a aparut o problema, mai precis cand nu este conectat 'sonda'(un cablu de difuzor) pt masurare osciloscopul imi indica tensiune full!de ce?cum este construit o sonda originala?este ecranat?aceeasi sursa am folosit pt osciloscop si pt sursa de test(1.2--5V).Conectat la sursa de test:[attachment=2]conectat la sursa.jpg[/attachment]Se observa diferenta cand este conectat la sursa de test/deconectat.[attachment=1]conectat..deconectat.jpg[/attachment]Neconectat(in aer).[attachment=0]Neconectat.jpg[/attachment]PS. mariti imaginea ca se se observe!

Link spre comentariu

verifica cablajul iar dacai ok atunci ai gresit canalele....vezi ca programul este demo!si doar un sg canal merge, adica primul. am patito si eu! am facut teste pe al doilea canal si nu mergea nu stiam de ce? dupa aceea am verificat ordinea canalelor si am observat greseala......problema la mine este daca firul de test nui conectat (este in aer) imi indica tot eronat!eu ma gandesc ca este problema ecranari, care la mine lipseste cu desavarsire!Nu ar trebui sa folosesc sursa de la PC pt alimentarea osciloscopului?(folosesc o sursa externa)Ce fel de fir se foloseste la osciloscoapele din magazine?este ecranat?daca vrei caut desenul cu cablajul si am sal postez.

Link spre comentariu

am sa il ecranez, inca nu stiu ce cablu voi folosi, cu un fir si ecranaj nu am(unde sa mai fososesc cabluri cu un fir ecranat?inafara de antena ca aia ii subtire)...o sa fac teste cu un cablu de alarma ecranat cu 6 fire legate impreuna pt semnal, sa vad daca scap de paraziti.

Link spre comentariu

luni am sa trec pe la magazin sa vad de cablu.cum asi putea proteja intrarea de supratensiuni fara sa influentez acuratetea masuratori?osciloscopul suporta pe intrare pana la 5v dar in marea majoritate ajung la aceasta tensiune(numi inspira deloc incredere sa o folosesc la o tensiune la limita) chiar o depasesc(12v..pt senzorii HALL).cum as putea proteja?

Link spre comentariu

nu mai ?tiu unde am v?zut un buffer cu ic ?i doi fe?i conecta?i în locul rezisten?elor de divizare...cic? protejau intrarea... dar nu mai ?tiu unde am v?zut-o: pe net sau în vre-o carte??? :smt017 mi se pare c? e una din schemele de prin elektor... mi se pare!!!!

Link spre comentariu

lpt scope are doar un singur canal in schema si in program.... l-am alimentat din USB :) tensiunea ajunge......am folosit schema cu rezistentele optionale... nu misca nimic pe ecran :))))

Link spre comentariu

nu am fost atent la ce ai scris, am crezut ca ii vb de scope2k4.....nu stiu ce sa zic incearca sa umbli la setarile din soft....ii free?sau ceva demo?nu stiu nu lam facut...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări