Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

plasma cutter

ghostbuster

Postări Recomandate

...o sa fac proba cu pistolu clasic si un singur invertor! ...

O sa pierzi timpul degeaba, cu unul singur n-o sa faci nici o branza, incearca cu cel putin doua serie, iar daca n-ai specificatii clare pt pisolet, calculeaza rez de balast pt un curent de arc pilot de cca 16A, daca arcul nu e stabil, urca usurel din aproape in aproape.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boku

11

• gauss

9

• em2006

8

• cipriyan123

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

cand o veni frigu si so mai domoli fluxu de clienti o sa fac proba cu pistolu clasic si un singur invertor! pistolu de la hf moare foarte repede ca are nevoie de contact sa initieze arcu. poate obtin cateva detalii pe sub mana, ca daca ceri scheme pe la diferiti importatori parca ii impusti!

torta de plasma care e conceputa pentru amorsare in hf nu are nevoie de contact cu materialul pentru amorsare....asta e valabila doar la tig-lift.arcul se amorseaza in interiorul tortei,intre electrod si duza.mai sunt torte de plasma la cere amorsarea nu se face in HF,ci cu un electrod mobil(cind iese aerul,se retrage electrodul fata de duza si se amorseaza si arcul).
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

am citit de 2 ori topicul si tot nu am reusit sa inteleg mare lucru din discutiile in contradictoriu :rade: se preteaza un invertor de sudura cu caracteristile astea Technical DataMains: 230 V ~ 50 HzFuse: 16 AWelding current(coated rod electrode): 20 - 150 AWelding current(TIG-Welding): 20 - 160 AIdle voltage: 80 VElectrodes-Ø: 1.6 – 4.0 mmPower-on time(coated rod electrode): 25 % at 150 A / 60 % at 105 A /100 % at 20 APower-on time(TIG-Welding): 25 % at 160 A / 60 % at 103 A /100 % at 80 ANet weight: 11.5 kgGross weight: 12.5 kgPacking dimensions: 505 x 350 x 270 mmsau nu? daca da ii dau un telefon la iepuras sa-mi aduca unu ca doar is nascut in luna lui :rade: si ii numa 850 ronsau n-am inteles eu bine ce se cere :jytuiyu

Link spre comentariu

am citit de 2 ori topicul si tot nu am reusit sa inteleg mare lucru din discutiile in contradictoriu :rade: se preteaza un invertor de sudura cu caracteristile astea Technical DataMains: 230 V ~ 50 HzFuse: 16 AWelding current(coated rod electrode): 20 - 150 AWelding current(TIG-Welding): 20 - 160 AIdle voltage: 80 VElectrodes-Ø: 1.6 – 4.0 mmPower-on time(coated rod electrode): 25 % at 150 A / 60 % at 105 A /100 % at 20 APower-on time(TIG-Welding): 25 % at 160 A / 60 % at 103 A /100 % at 80 ANet weight: 11.5 kgGross weight: 12.5 kgPacking dimensions: 505 x 350 x 270 mmsau nu? daca da ii dau un telefon la iepuras sa-mi aduca unu ca doar is nascut in luna lui :rade: si ii numa 850 ronsau n-am inteles eu bine ce se cere :jytuiyu

Nu stiu ce lagatura are intrebarea ta cu titlul topicului dar in sfrsit...., daca cumva e geva de genul acesta:post-9441-139829393135_thumb.jpgpost-9441-139829393143_thumb.jpgsincer si din inima i-ti recomand sa nu, oricum la caracteristicile care le-ai dat tot acolo se incadreaza, 20A/100% si 150A/25% e mai mult decit graitor, un NU hotarit.Daca se aseamana cu ce ti-am aratat si daca vrei, i-ti arat si interiorul, eu daca il faceam il faceam mai bine, l-am desfacut de curiozitate sa vad cum arata asa ceva pe dinauntru......Mai stringe bani si i-ati unul de o firma cunoscuta, cel mai slab din categoria lor tot e mai bun ca acesta si de asemenea ai garantia ca ce scrie pe eticheta e real.
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Re-inviu topicul .....Si eu cred(desi far aexperienta) ca amorsarea se face mai simplu prin indepartarea electrodului care este ridicat(indepartat) tocmai de presiunea aerului .Si nu mai trebuie amorsare HV. Pana electrozi se afla in scurt ,sursa este in protectie ....Ciprian123 a explicat foarte bine . Nu are nimeni o schema la pistol? Ca sunt niste scoruri de peste 1000 Ron. Ceva cat de cat , incepe de la 1600 de RON.

Link spre comentariu

Nu ai ce sa vezi la un pistolet de plasma ... care e cu HF , e cu HF ... care nu , nu ... sint gindite sa mearga conjugat cu plasma propriu - zisa ... nu merg schimbari , plasma e o chestie foarte stricta ... se schimba consumabilele ... duze , electrozi , inele izolatoare ( difuzoare de aer ) , se protejeaza capul de taiere de supraincalzire , lovituri , etc . , precum si furtunul de aer si conductorul de curent , eventual furtunele de racire ... asta este , nu e loc de " inovatii " ...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Nu e nici o noutate , am postat fiindca eram curios daca au aparut rezultate la modificarea pistoletului de plasma - solutii alternative , simplificare , pret de cost mai mic etc ... in spiritul postarilor de mai sus .

Link spre comentariu

Desigur , de-aia apar enigme de ce un amanunt din constructia lui e asa si nu altfel ... continui sa urmaresc topicul , sa ma luminez ... momentan mai repar din astea scumpe si complicate , produse de fabrica .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări