em2006 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 ...o sa fac proba cu pistolu clasic si un singur invertor! ...O sa pierzi timpul degeaba, cu unul singur n-o sa faci nici o branza, incearca cu cel putin doua serie, iar daca n-ai specificatii clare pt pisolet, calculeaza rez de balast pt un curent de arc pilot de cca 16A, daca arcul nu e stabil, urca usurel din aproape in aproape. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 cand o veni frigu si so mai domoli fluxu de clienti o sa fac proba cu pistolu clasic si un singur invertor! pistolu de la hf moare foarte repede ca are nevoie de contact sa initieze arcu. poate obtin cateva detalii pe sub mana, ca daca ceri scheme pe la diferiti importatori parca ii impusti!torta de plasma care e conceputa pentru amorsare in hf nu are nevoie de contact cu materialul pentru amorsare....asta e valabila doar la tig-lift.arcul se amorseaza in interiorul tortei,intre electrod si duza.mai sunt torte de plasma la cere amorsarea nu se face in HF,ci cu un electrod mobil(cind iese aerul,se retrage electrodul fata de duza si se amorseaza si arcul). Link spre comentariu
sever_adrian Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 am citit de 2 ori topicul si tot nu am reusit sa inteleg mare lucru din discutiile in contradictoriu se preteaza un invertor de sudura cu caracteristile astea Technical DataMains: 230 V ~ 50 HzFuse: 16 AWelding current(coated rod electrode): 20 - 150 AWelding current(TIG-Welding): 20 - 160 AIdle voltage: 80 VElectrodes-Ø: 1.6 – 4.0 mmPower-on time(coated rod electrode): 25 % at 150 A / 60 % at 105 A /100 % at 20 APower-on time(TIG-Welding): 25 % at 160 A / 60 % at 103 A /100 % at 80 ANet weight: 11.5 kgGross weight: 12.5 kgPacking dimensions: 505 x 350 x 270 mmsau nu? daca da ii dau un telefon la iepuras sa-mi aduca unu ca doar is nascut in luna lui si ii numa 850 ronsau n-am inteles eu bine ce se cere Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 am citit de 2 ori topicul si tot nu am reusit sa inteleg mare lucru din discutiile in contradictoriu se preteaza un invertor de sudura cu caracteristile astea Technical DataMains: 230 V ~ 50 HzFuse: 16 AWelding current(coated rod electrode): 20 - 150 AWelding current(TIG-Welding): 20 - 160 AIdle voltage: 80 VElectrodes-Ø: 1.6 – 4.0 mmPower-on time(coated rod electrode): 25 % at 150 A / 60 % at 105 A /100 % at 20 APower-on time(TIG-Welding): 25 % at 160 A / 60 % at 103 A /100 % at 80 ANet weight: 11.5 kgGross weight: 12.5 kgPacking dimensions: 505 x 350 x 270 mmsau nu? daca da ii dau un telefon la iepuras sa-mi aduca unu ca doar is nascut in luna lui si ii numa 850 ronsau n-am inteles eu bine ce se cere Nu stiu ce lagatura are intrebarea ta cu titlul topicului dar in sfrsit...., daca cumva e geva de genul acesta:sincer si din inima i-ti recomand sa nu, oricum la caracteristicile care le-ai dat tot acolo se incadreaza, 20A/100% si 150A/25% e mai mult decit graitor, un NU hotarit.Daca se aseamana cu ce ti-am aratat si daca vrei, i-ti arat si interiorul, eu daca il faceam il faceam mai bine, l-am desfacut de curiozitate sa vad cum arata asa ceva pe dinauntru......Mai stringe bani si i-ati unul de o firma cunoscuta, cel mai slab din categoria lor tot e mai bun ca acesta si de asemenea ai garantia ca ce scrie pe eticheta e real. Link spre comentariu
mecomanv Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Re-inviu topicul .....Si eu cred(desi far aexperienta) ca amorsarea se face mai simplu prin indepartarea electrodului care este ridicat(indepartat) tocmai de presiunea aerului .Si nu mai trebuie amorsare HV. Pana electrozi se afla in scurt ,sursa este in protectie ....Ciprian123 a explicat foarte bine . Nu are nimeni o schema la pistol? Ca sunt niste scoruri de peste 1000 Ron. Ceva cat de cat , incepe de la 1600 de RON. Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 am un pistol de mig in service cu slang cu tot si pe teava un pistol de plasma defect, il schimb si pe urma vedem care e treaba! e un hf de la telwin! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Nu ai ce sa vezi la un pistolet de plasma ... care e cu HF , e cu HF ... care nu , nu ... sint gindite sa mearga conjugat cu plasma propriu - zisa ... nu merg schimbari , plasma e o chestie foarte stricta ... se schimba consumabilele ... duze , electrozi , inele izolatoare ( difuzoare de aer ) , se protejeaza capul de taiere de supraincalzire , lovituri , etc . , precum si furtunul de aer si conductorul de curent , eventual furtunele de racire ... asta este , nu e loc de " inovatii " ... Link spre comentariu
costinium6 Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 eu il schimb dupa care il dau spre studiu! Link spre comentariu
mecomanv Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Sunt abonat Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 NoutateStie cineva ce fel arata firul pentru HV? eu am gasit un fir normal ,dece este asa de gros acest fir ? Link spre comentariu
gauss Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Nu e nici o noutate , am postat fiindca eram curios daca au aparut rezultate la modificarea pistoletului de plasma - solutii alternative , simplificare , pret de cost mai mic etc ... in spiritul postarilor de mai sus . Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 7, 2013 Partajează Postat Martie 7, 2013 Pistoletu pentru plasma este destul de simplu de construit ,mai greu gasesti materialele din care este facut . Link spre comentariu
gauss Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Desigur , de-aia apar enigme de ce un amanunt din constructia lui e asa si nu altfel ... continui sa urmaresc topicul , sa ma luminez ... momentan mai repar din astea scumpe si complicate , produse de fabrica . Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 8, 2013 Partajează Postat Martie 8, 2013 Pai daca repari spunemi daca vrei unde se aplica tensiunea HV ,eu am gasit un cablu obisnuit si cred ca nu este destul pentru HV care are vrio 20kv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum