sabinescu2006 Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 poate ajuta la cineva! Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Salut,Am si eu un aparat marca FRONIUS TRANSPOCKET1500, se poate adapta pt taierea cu plasma?Am citit postarile si am vazut ca trebuie 200-300V, aparatul in gol scoate 90V si are 140A.Am si compresor de aer iar daca se poate ceva ce tip de torta(pistolet) sa-mi cumpar?Cu stima. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Cu un singur invertor de sudura nu se poate, dar cu 2 inseriate, da. Link spre comentariu
radu cnc Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Salut,Si cum se poate realiza asta deoarece dispun de doua invertoare. Nu se vor influenta sau chiar distruge?Sunt doua marci diferite, si fiecare are caracteristica proprie.Cu stima. Link spre comentariu
boku Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Mai multe despre sudarea si taierea cu jet de plasma... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Februarie 16, 2011 Partajează Postat Februarie 16, 2011 Iata aici http://www.y-u-r.narod.ru/ist_pit/Plazar/SxemW.GIF o schema de sursa pt plasma de 180v si 7A facuta de rusul cu invertorul din acest topic http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=210&t=48875 Si site-ul cu explicatiile de rigoare http://www.y-u-r.narod.ru/ist_pit/Plazar.htm Si o traducere hilara din care se intelege o functionare instabila http://translate.google.ro/translate?js=n&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=ru&tl=ro&u=http%3A%2F%2Fwww.y-u-r.narod.ru%2Fist_pit%2FPlazar%2FTekst.txt Link spre comentariu
costinium6 Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 am o plasma in service! care are placa de putere prajita de nu se mai vede pe ea decat urme de condensatori si cativa mosfeti si diode sub placa pe radiator! modulul respectiv costa 2000 euro fara tva daca reuseste careva sa faca o plasma pana in 1000 euro sa ma contacteze. eu zic sa nu vorbim vorbe de genu plasma din invertor ca mai mult de lame de ras nu taie. sa nu mai zic ca plasma aia are niste trafuri ca iti sare basca de le vezi arhitectura! Link spre comentariu
em2006 Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 ... daca reuseste careva sa faca o plasma pana in 1000 euro sa ma contacteze...Fii mai explicit, vrei sa zici ca-mi dai 1000 euro pt o plasma home-made? Ca-mi iau un concediu si fac si eu un ban cinstit. Iti iei pistolul si compresorul.Sau, daca vrei si un pistol home-made, de generatie mai veche, cu electrod de wolfram, putem discuta si asta, cu un strungar bun se face. Link spre comentariu
em2006 Postat August 20, 2011 Partajează Postat August 20, 2011 ...eu zic sa nu vorbim vorbe de genu plasma din invertor ca mai mult de lame de ras nu taie....Aia sa crezi tu, intreaba-i pe cei mai batrani, cu ce se taia inainte de a aparea invertoarele. Vorbesc de anii in care in tarisoara asta s-au facut rafinariile, combinatele chimice si alti mastodonti, distruse dupa asa-zisa revolutie... O sa-ti spuna, cu 2 purcei de UMEB inseriati.Sa traduc:purcel=triodina= convertizor rotativ de sudare cu caracteristica cazatoareUn conv avea tens de mers in gol pe la 65V-70V, deci cu doi se obtineau 130-140V. De ce n-ar merge cu invertoare?Chestia e sa stii cum sa faci, adica e vorba de know-how.Gaz plasmagen foloseam argon, si nu taiam lame de ras ci otel inox pana la 20mm (cu purcei de 300A, caci ei erau mai raspanditi, folositi la max 150A). Link spre comentariu
costinium6 Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 ai 1000eur daca faci cum ai zis! iti dau si plasma defecta (e cat o masina de spalat) tati tre sa aplici garantie la ce faci, de asta ma feresc oarecum sa schimb modulul, ca vine clientu dupa o saptamana ca iar nu mai merge de la faze sau cava... Link spre comentariu
em2006 Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Daca e cat o masina de spalat, s-ar putea sa nu fie cu invertor, ci probabil un redresor trifazat cu reglaj brut in trepte.Placa e pt control si protectii, si probabil mai are una separat pt generatorul HF.Defectele pleaca de regula de la pistol si rez de balast, iar garantie se da 6 luni la reparatie, n-are de ce sa nu tina atat daca e exploatata corect, iar daca nu, pierde garantia (ii scrii toate astea in contract).Ce marca e masina? Link spre comentariu
costinium6 Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 este jackle plasma http://www.jackle.ro/products/plasma/prod-pplasma.htm aia de taiau cu ea au umblat in tablou si au pus o faza pe impamantare si au reusit sa prajeasca 2 plasme si un mig essab! am vorbit la brasov cu cineva de la service si mi-a dat pretul de 1600e fara tva pe modulul de putere, la preturile astea cam evit sa fac reparatiile tinand cont ca mai are 2 placi de care nu sunt sigur daca mai sunt bune! Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 imi pare rau ca am stricat subiectu cu plasmalau meu cu traf si hf dar mi-a trecut prin mana o plasmuta de vreo 8 kg doar hf si dupa ce am studiat-o am inceput sa cred ca e posibil sa faci o plasma din invertor! diferenta e ca aia mare taia pana la 50mm si asta mica pana la 9mm (bun pt acasa), problema sta in pistol, adica e foarte scump Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Nu l-ai stricat, e bine ca le-ai adus in discutie, de fapt astea sunt profesionale, dar nu prea accesibile de reprodus in regim de amator (despre asta e vorba in discutia asta).Acum, daca faci service la astfel de scule, ai vazut ca principala conditie e sa ai o sursa cu caract. cazatoare, exact cum trebe la sudoare MMA, dar tens. sunt mai mari. Nu e mare inginerie. Cu 2 invertoare ordinare de sud MMa ori WIG se rezolva, nu trebe musai sa fie identice. Pt arc pilot se poate face si sursa separata, puterea e mai mica, scapi de rez de balast (si conditiile specifice daca ar fi derivata din sursa principala).Problema e asa cum ai sesizat, eu sunt de parere ca la grosimile pe care le poti taia cu surse de puterea asta, se poate rezolva prin alte procedee, mai ieftin, nu e cazul de plasma, iar scump nu e neaparat pistoletul, ci consumabilele, dupa ce-l bagi in paine. Furnizorului de PS, pune-i problema cati metri liniari de grosime x poti taia cu un set de consumabile. Si o sa vezi de la ce grosime merita osteneala. Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 cand o veni frigu si so mai domoli fluxu de clienti o sa fac proba cu pistolu clasic si un singur invertor! pistolu de la hf moare foarte repede ca are nevoie de contact sa initieze arcu. poate obtin cateva detalii pe sub mana, ca daca ceri scheme pe la diferiti importatori parca ii impusti! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum