bmxdany Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 e o gluma sau vorbesti serios? poi... deasta am postat pe forum .pt ajutororicum astept sugestii Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 e o gluma sau vorbesti serios? poi... deasta am postat pe forum .pt ajutororicum astept sugestiisi aici intervine selectia naturala..........dupa aplicarea ideii..... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 poi... deasta am postat pe forum .pt ajutororicum astept sugestiisi aici intervine selectia naturala..........dupa aplicarea ideii..... Buna poanta. Teoriile lui Darwin in tehnica sudurii cu plasma!!!!!! Link spre comentariu
bmxdany Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 mi-a mai venit o idee... sa fac un pistol cu un electrod shi dintr-o camera sa iasa aer cu presiune printr-o duzaapp... de care curent imi trebuie e bun ce-l care il scoate aparatu? shi foloseam o mica butelie astept pareri Link spre comentariu
boku Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Este foarte periculos sa incerci fabricarea pistoletului in regim DIY.Te joci cu tensiuni foarte mari;mari probleme iti va impune izolatia si materialele folosite pt electrozi.Deasemenea are o constructie destul de complexa.Mai bine incerci procurarea unui asemenea dispozitiv de la un service. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 omu nu stie ce e aia plasma.....el crede ca se poate taia metalul cu orice fel de scanteie....lasati-l sa viseze... Link spre comentariu
Vizitator ashantes Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 daca poti pune o camera la 5 bari , atunci...........si o basica de porc e buna , nu? Link spre comentariu
quinn Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Va salut!Am si eu pb cu un aparat de sudura cu plasma :s-au ars cele 2 punti trifazate si nu stiu cauza inainte de a le inlocui.Aveti vreo idee cum functioneaza si de ce s-au ars aceste punti ? O schema si niste sfaturi m-ar ajuta!Va multumesc! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 da mai multe detalii despre acea plasma....este de tip inverter?sau are un traf trifazat+punte redresoare+o mica placuta cu comenzile?daca este de tip inverter,verifica tot ce ai dupa acea punte(condensatori,igbt-uri......)e destul de complicat oricum...daca e de tip traf+punte in secundar inlocuiesti puntea cu alta.daca dai mai multe detalii si poze ai mai multe sanse sa primesti un ajutor. Link spre comentariu
quinn Postat Octombrie 6, 2010 Partajează Postat Octombrie 6, 2010 Da are un traf trifazat+punte redresoare(2 in paralel)+o mica placuta cu comenzile-mare parte relee.Torta pilot se mentine cateva secunde dupa care se opreste,probabil din cauza lipsei tensiunii de pe punte nu i se asigura automentinerea.Are 3 contactori mari , un drosel de pe care se culege o tensiunea din punte si duce in placa cu relee,un ridicator de tensiune la 7KVA din 220V cred ,3 sau 4 electrovalve.In partea de jos traful mare trifazat(invertorul),un radiator mai mare pe care sunt montate puntile si deasupra mai este un traf asemanator cu cel de linii din tv-urile alb-negru. Mai poate fi si altceva defect?Este marca Hartmann. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 este o plasma cu amorsare in HF....este foarte posibil sa ai o dioda(sau mai multe)arsa,din acea punte redresoare...eu zic sa incerci sa masori cu foarte mare atentie puntea redresoare...e posibil(daca puntea e compusa din diode tip pastila fixate pe placi de aluminiu)ca una din acele pastile sa fie pocnita....si puntea sa dea bine la masuratori...trebuie verificata foarte bine acea punte.aaaa..inca ceva.:acel arc pilot dureaza intr-adevar cateva secunde,pana ce omul duce torta pe piesa de taiat ,apoi se formeaza arcul de taiere.arcul de taiere se formeaza intre piesa(legata la clestele de masa)si torta. Link spre comentariu
quinn Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Am spus deja ca puntile sunt arse,dar cauzele...? Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 pai cauzele pot fi......numeroase.posibil sa fi facut un scurt cu torta de taiere fata de masa,din cauza imbatrinirii diodelor,racire proasta(depuneri de praf si murdarie pe radiatorul puntii)...etc.. Link spre comentariu
quinn Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 cipriyan123 ai cumva o schema de principiu pt ca nu inteleg cum este izolata torta de amorsa de cea de taiere! Mersi! Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 stie careva daca dintr un aparat de sudura wig cu hf tip invertor se poate face plasma cut? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum