Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

plasma cutter

ghostbuster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boku

11

• gauss

9

• em2006

8

• cipriyan123

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

e o gluma sau vorbesti serios?

poi... deasta am postat pe forum .pt ajutororicum astept sugestii
si aici intervine selectia naturala..........dupa aplicarea ideii.....
Link spre comentariu

poi... deasta am postat pe forum .pt ajutororicum astept sugestii

si aici intervine selectia naturala..........dupa aplicarea ideii.....
:ras: Buna poanta. :ras: Teoriile lui Darwin in tehnica sudurii cu plasma!!!!!! :da
Link spre comentariu

mi-a mai venit o idee... sa fac un pistol cu un electrod shi dintr-o camera sa iasa aer cu presiune printr-o duzaapp... de care curent imi trebuie e bun ce-l care il scoate aparatu? shi foloseam o mica butelie astept pareri

Link spre comentariu

Este foarte periculos sa incerci fabricarea pistoletului in regim DIY.Te joci cu tensiuni foarte mari;mari probleme iti va impune izolatia si materialele folosite pt electrozi.Deasemenea are o constructie destul de complexa.Mai bine incerci procurarea unui asemenea dispozitiv de la un service.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut!Am si eu pb cu un aparat de sudura cu plasma :s-au ars cele 2 punti trifazate si nu stiu cauza inainte de a le inlocui.Aveti vreo idee cum functioneaza si de ce s-au ars aceste punti ? O schema si niste sfaturi m-ar ajuta!Va multumesc!

Link spre comentariu

da mai multe detalii despre acea plasma....este de tip inverter?sau are un traf trifazat+punte redresoare+o mica placuta cu comenzile?daca este de tip inverter,verifica tot ce ai dupa acea punte(condensatori,igbt-uri......)e destul de complicat oricum...daca e de tip traf+punte in secundar inlocuiesti puntea cu alta.daca dai mai multe detalii si poze ai mai multe sanse sa primesti un ajutor.

Link spre comentariu

Da are un traf trifazat+punte redresoare(2 in paralel)+o mica placuta cu comenzile-mare parte relee.Torta pilot se mentine cateva secunde dupa care se opreste,probabil din cauza lipsei tensiunii de pe punte nu i se asigura automentinerea.Are 3 contactori mari , un drosel de pe care se culege o tensiunea din punte si duce in placa cu relee,un ridicator de tensiune la 7KVA din 220V cred ,3 sau 4 electrovalve.In partea de jos traful mare trifazat(invertorul),un radiator mai mare pe care sunt montate puntile si deasupra mai este un traf asemanator cu cel de linii din tv-urile alb-negru. Mai poate fi si altceva defect?Este marca Hartmann.

Link spre comentariu

este o plasma cu amorsare in HF....este foarte posibil sa ai o dioda(sau mai multe)arsa,din acea punte redresoare...eu zic sa incerci sa masori cu foarte mare atentie puntea redresoare...e posibil(daca puntea e compusa din diode tip pastila fixate pe placi de aluminiu)ca una din acele pastile sa fie pocnita....si puntea sa dea bine la masuratori...trebuie verificata foarte bine acea punte.aaaa..inca ceva.:acel arc pilot dureaza intr-adevar cateva secunde,pana ce omul duce torta pe piesa de taiat ,apoi se formeaza arcul de taiere.arcul de taiere se formeaza intre piesa(legata la clestele de masa)si torta.

Link spre comentariu

pai cauzele pot fi......numeroase.posibil sa fi facut un scurt cu torta de taiere fata de masa,din cauza imbatrinirii diodelor,racire proasta(depuneri de praf si murdarie pe radiatorul puntii)...etc..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări