ghostbuster Postat Februarie 24, 2008 Partajează Postat Februarie 24, 2008 am vazut pe net ca multi si-au facut un dasta, si vreau sami fac si eu, pistolu il voi cumpara acuma vine problema la partea electrica, ce este mai bun un aparat de sudura dala normal de 40 euro sau unul dala micutz pe care scrie inverder ce costa 170 euro...? si daca aveti idee ce modificari trebuiesc facute, ms Link spre comentariu
Vizitator daniel_21g Postat Februarie 26, 2008 Partajează Postat Februarie 26, 2008 Sunt si eu interesat de acest subiect, am cautat pe net dar nu am gasit pana acum ce parametri (U, I, Hz) trebuie sa aibe un astfel de aparat si cum functioneaza... poate cineva sa dea mai multe detalii, un link, documentatii de genul DIY Link spre comentariu
boku Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 transformatorul trebuie facut sa scoata o tensiune mai mare(poate vreo 200-300V) pentru amorsarea arcului...nu stiu daca merge modificat un inverter...in plus iti mai trebuie o sursa de aer comprimat de minim 5 bari cu un debit de aprox 150l/min(cumperi un compresor)...aerul trebuie sa fie uscat(filtrat) pentru o viata mai lunga a consumabilelordaca reusesti sa formezi un arc electric destul de puternic...iar apoi aerul iese cu presiune prin duza pistoletului se formeaza jetul de plasma(prin ionizarea aerului comprimat)......principiul de functionare e simplu...dar constructia poate impune problemeIntensitatea poate fi de la 15A.....poate pana la vreo 80A(in functie de necesitati...grosimea materialului,etc.) Link spre comentariu
Vizitator daniel_21g Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 merge si la 50 Hz sau nu Link spre comentariu
boku Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 merge si la 50 Hz sau nuar trebui sa mearga...nu cred ca frecventa joaca un rol hotarator in taierea metalelor si formarea jetului de plasma Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 merge si la 50 Hz sau nuSursa e de curent continuu, nu alternativ. Link spre comentariu
boku Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 merge si la 50 Hz sau nuSursa e de curent continuu, nu alternativ.da ai dreptate :yawinkle: ..nu mam gandit deci daniel,nu se mai pune problema frecventei Link spre comentariu
Vizitator daniel_21g Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 da?... asa da... curent continuu... eu nu stiam nimic despre caracteristicile curentului... de asta v-am intrebatmultumesc mult de raspunsuri !orice alte informatii/documentatii sunt bine venite Link spre comentariu
boku Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 pai fa rost de un compresor(sa filtrezi aerul),un inverter, combina-le si vezi ce iese :smt001daca nu te deranjeaza gabaritul si greutatea fa rost de un transformator de sudura(sau confectioneazati unul),punei punte redresoare si gata...daca vrei ceva usor si mic foloseste un inverter :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator daniel_21g Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 am un ap de sudura facut de mine cu punte redresoare dar problema e ca nu scoate mai mult de 100 v pe secundar si am si compresor de aer... uscarea aerului e mai complicata ... se face la rece cred.... altfel cum???dar oricum... pt asta nu cred ca merge transformatorul meu... ( e facut pt sudura cu arc electric) trebuie construit altul care sa scoata ... cum ati zis 200- 300 v pe secundar Link spre comentariu
ghostbuster Postat Februarie 29, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2008 cu un dasta nu ar merge? http://cgi.befr.ebay.be/LASPOST-GELIJKS ... 0211692629 ca scrie inverter pe el Link spre comentariu
boku Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 cu un dasta nu ar merge? http://cgi.befr.ebay.be/LASPOST-GELIJKS ... 0211692629 ca scrie inverter pe elasta e vreo 6 mil la praktiker...daca vrei sa-l iei si sa-l modifici s-ar merita.Nu stiu ce tensiune scoate dar intensitatea este de maxim 80Aam un ap de sudura facut de mine cu punte redresoare dar problema e ca nu scoate mai mult de 100 v pe secundar si am si compresor de aer... uscarea aerului e mai complicata ... se face la rece cred.... altfel cum???dar oricum... pt asta nu cred ca merge transformatorul meu... ( e facut pt sudura cu arc electric) trebuie construit altul care sa scoata ... cum ati zis 200- 300 v pe secundarincearca cu aparatul nemodificat...desi sar putea sa nu mearga...se intampla acelasi fenomen ca atunci cand incerci sa sudezi cu un electrod care are stratul de fondant ciobit si ramane doar metalul(varful electrodului se lipeste pur si simplu de materialul de sudat iar arcul electric nu mai continua)...de aceea iti trebuie o tensiune mare pentru continuarea arcului electricnu este regula pentru filtrarea aerului...este folosita metoda pentru o viata mai lunga a consumabilelor(este perfect daca ai compresor cu supapa anticondens) Link spre comentariu
boku Postat Martie 3, 2008 Partajează Postat Martie 3, 2008 si totusi este putin 200-300V...recomandat ar fi peste 350V in gol Link spre comentariu
petre_s Postat Martie 3, 2008 Partajează Postat Martie 3, 2008 LE: nu m-am documentat suficient inainte sa postez, sry :smt004 Link spre comentariu
cosmin_cosmin_1 Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 de unde si cu cat cumperi pistolul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum