Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

plasma cutter

ghostbuster

Postări Recomandate

am vazut pe net ca multi si-au facut un dasta, si vreau sami fac si eu, pistolu il voi cumpara acuma vine problema la partea electrica, ce este mai bun un aparat de sudura dala normal de 40 euro sau unul dala micutz pe care scrie inverder ce costa 170 euro...? si daca aveti idee ce modificari trebuiesc facute, ms

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 80
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boku

11

• gauss

9

• em2006

8

• cipriyan123

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator daniel_21g

Sunt si eu interesat de acest subiect, am cautat pe net dar nu am gasit pana acum ce parametri (U, I, Hz) trebuie sa aibe un astfel de aparat si cum functioneaza... poate cineva sa dea mai multe detalii, un link, documentatii de genul DIY

Link spre comentariu

transformatorul trebuie facut sa scoata o tensiune mai mare(poate vreo 200-300V) pentru amorsarea arcului...nu stiu daca merge modificat un inverter...in plus iti mai trebuie o sursa de aer comprimat de minim 5 bari cu un debit de aprox 150l/min(cumperi un compresor)...aerul trebuie sa fie uscat(filtrat) pentru o viata mai lunga a consumabilelordaca reusesti sa formezi un arc electric destul de puternic...iar apoi aerul iese cu presiune prin duza pistoletului se formeaza jetul de plasma(prin ionizarea aerului comprimat)......principiul de functionare e simplu...dar constructia poate impune problemeIntensitatea poate fi de la 15A.....poate pana la vreo 80A(in functie de necesitati...grosimea materialului,etc.)

Link spre comentariu
Vizitator daniel_21g

da?... asa da... curent continuu... eu nu stiam nimic despre caracteristicile curentului... de asta v-am intrebatmultumesc mult de raspunsuri !orice alte informatii/documentatii sunt bine venite

Link spre comentariu

pai fa rost de un compresor(sa filtrezi aerul),un inverter, combina-le si vezi ce iese :smt001daca nu te deranjeaza gabaritul si greutatea fa rost de un transformator de sudura(sau confectioneazati unul),punei punte redresoare si gata...daca vrei ceva usor si mic foloseste un inverter :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator daniel_21g

am un ap de sudura facut de mine cu punte redresoare dar problema e ca nu scoate mai mult de 100 v pe secundar si am si compresor de aer... uscarea aerului e mai complicata ... se face la rece cred.... altfel cum???dar oricum... pt asta nu cred ca merge transformatorul meu... ( e facut pt sudura cu arc electric) trebuie construit altul care sa scoata ... cum ati zis 200- 300 v pe secundar

Link spre comentariu

cu un dasta nu ar merge? http://cgi.befr.ebay.be/LASPOST-GELIJKS ... 0211692629 ca scrie inverter pe el

asta e vreo 6 mil la praktiker...daca vrei sa-l iei si sa-l modifici s-ar merita.Nu stiu ce tensiune scoate dar intensitatea este de maxim 80A

am un ap de sudura facut de mine cu punte redresoare dar problema e ca nu scoate mai mult de 100 v pe secundar si am si compresor de aer... uscarea aerului e mai complicata ... se face la rece cred.... altfel cum???dar oricum... pt asta nu cred ca merge transformatorul meu... ( e facut pt sudura cu arc electric) trebuie construit altul care sa scoata ... cum ati zis 200- 300 v pe secundar

incearca cu aparatul nemodificat...desi sar putea sa nu mearga...se intampla acelasi fenomen ca atunci cand incerci sa sudezi cu un electrod care are stratul de fondant ciobit si ramane doar metalul(varful electrodului se lipeste pur si simplu de materialul de sudat iar arcul electric nu mai continua)...de aceea iti trebuie o tensiune mare pentru continuarea arcului electricnu este regula pentru filtrarea aerului...este folosita metoda pentru o viata mai lunga a consumabilelor(este perfect daca ai compresor cu supapa anticondens)
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări