Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner Vs Amplificator

Vizitator saipri

Postări Recomandate

Vizitator saipri

Buna,am nevoie de parerile unor experti, am un Amplituner Technics SA-EX120 de 100W cu impedanta de la 4-16 oHmi, are deja vre-o 6 anishori:D, si asi vrea sa il schimb cu ceva , dar sunt in dilema, vreau tot ceva stereo ceva analogic, m-am gandit la pioneer A-307R cu mosfet, acum..ce am eu are un modul audio clasa h...dupa uni cica e ok dar suna sec. Acum nu stiu exact mosfet e mai ok de cat audio power module???, si suna mosfet mai bine, nu vreau digital, nici 5.1 sau alte virgule, vreau stereo, ori alte sugesti care sa ma ajute in decizia mea. Ma mai gandesc la un alt amplif Technics, tot ceva mosfet genTechnics SU-A600, Technics SU-VX820, dar clar nu se gasesc noi, si nu stiu ce insemna uzura in timp a lor, cat de mult se uzeaza, exista risc sa il cumpar si sa se arda.........nu stiu exact.si cine poate sa imi spuna ce este acest Power Audio Module, este un circuit integrat, e mai slab de cat MOSFET?? am gasit pe net si un modul de schimb costa 90 de Euro...pls vreau parerile expertiolr, sfaturi, manuale orice siteuri, vreau sa stiu mai mult in domeniul hi-fi.Astept rasupnsurile si parerile voastre, multumesc anticipatCu respect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• hugo

1

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Diferentele de sunet sint date de corectii, etajul final are cea mai mica influenta aici si fiecare firma are un sunet specific. Deci pina la urma conteaza ce amplif ti se pare tie la ureche ca suna bine, pe boxele pe care le ai desigur.E si multa reclama, nu trebuie sa crezi orice, ca in orice domeniu aglomerat.

Link spre comentariu

Problema de genul care e mai bun(Mosfet ,bipolar, chiar integrat) sunt prost puse deorece conteaza forte mult implementarea(de exmplu exista un amplificator hi-end Jeff Rowland cu integrate lm). In genral integratele sunt mai slabe din punct de vedere audio.

Eu iti sugerez sa iti iei un amplificator stereo dedicat si un tuner separat(SH este o varianta buna). Daca tot esti dispus sa faci o schimbare ar fi bine sa incerci altceva decat technics.

Daca mai poti sa mai pluseszi la buget poti sa iei nad 315bee(950ron) sau nad 325bee(1300ron). Desigur exista si posibilitaea sh(da un ochi pe http://www.hi-fi.ro la sectiunea publicitate Acolo o sa gaesti un cambridge audio 640v2 350 eur si un amp harman kardon 680 la 1000ron)

Ps amplificatorele de mai sus suna mult mai bine decat tchnicsurile la aceeasi bani.sau chiar mai scumpe.

Link spre comentariu
Vizitator saipri

Da, CAMBRIDGE AUDIO, arata super bine si are si date..dar cam scump pt ceea ce dispun eu vreau ceva gen pioneer A-307r, are pret bun si..mosfet e mai ok de cat al meu?? si despre uzura, al meu la 6 ani e vechi tare, nu l-am asculta non stop nici nu am rupt volumul pe el..dar are 6 ani...........

Link spre comentariu

Banuiesc ca Pioneerul se aude cam sec in sensul ca e bine controlat bassul si nu are o extensie mai mare decat e necesar iar mediile sunt la locul lor si nu atenuate. Cumva se aude corect si nu foarte colorat. Un amplificator pe integrate e putin mai colorat(parere subiectiva) in sensul ca are un bass mai prelung care da bine la ureche(de fapt e un midbass sau cum ii spune). Dar dupa cum s-a mai zis... fiecare firma are soundul ei. Decat Pioneerul respectiv parca ar fi mai buna alegerea unui Onkyo(A9211 e apropiat ca pret si e tot "discrete output"). Din cate am auzit e mai cald sunetul si e o marca mai putin "comerciala" decat Pioneer.

Link spre comentariu
Vizitator saipri

da, la denon, sau onkyo o sa merg pe mana lor, par cele mai ok, la bani pe care ii dispun ( adica 1000 ron ), si boxe, ce recomandati? eu momentam am Technics de 80 W / 6 oHmi, ce suna bine , la un pret bun??MUltumesc din nou anticipat

Link spre comentariu

Pentru amplifurile de mai sus iti trebuie boxe de minim 100-150W reali la 8Ohmi, nu de 4 sau de 6Ohmi (astea de multe ori au tot 4Ohmi cind le masori, e putina vrajeala comerciala). Oricum nu lua Onkyo A-8250. Celelalte sint mult mai reusite si toate sint pe trz, nu pe integrate in etajul final. Ar merge si Yamaha AX700 dar are trafo cam mic, mai bine 860 ca are traf sanatos, sau Fisher CA-276, desi e un model mai vechi are corectii complexe. Alte firme bune ar fi Harman-Kardon, Rotel (cele mai vechi ca de astea noi nu te poti apropia ca bani), etc.In privinta ''uzurii'' nu trebuie sa-ti faci griji decit cu cele care au comutarile mecanice, unii putometri si cam atit, trz nu se uzeaza, singurii care mai fac figuri, dar foarte rar, ar fi condensatorii electrolitici din calea audio, dar dupa minim 10 ani sa zicem.

Link spre comentariu
Vizitator saipri

deci...ca uzura nici amplituner-ul meu Technisc sa-ex 120(6ani) ..nu pot spune ca e uzat...nu?? deci schimbarea lui ar fi mai mult o fitza cu un denon , sau onkyo, ori diferentele audio chiar se simt...oricum nu sunt super om si tot pana la 20.000 hz aud si eu. sper ca amplificatoare analogice o sa se produca mai mereu sa nu fim, coplesiti de 5.1 si alte virgule digitale......... :smt035 analogic rulezzzz

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări