Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pt cei cu experientza . . .

Vizitator nurdor

Postări Recomandate

Vizitator nurdor

O putere stereo cu 4 TDA7294 legate in punte doua cate doua merita facuta ? Vreau sa stiu daca sunt distorsiuni mari si daca suna bine (binishor)...Multzam pt cei care-mi raspund.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Murcielad

3

• micutu

1

• MadRaper

1

• csl1131

1

Top autori în acest subiect

Merita, se aude destul de bine, chiar foarte bine pt banii pe care trebuie sai dai ca sa-ti faci asa o statie :P La distorsiuni ce sa-ti zic decat ca sunt destul de mici daca bagi tensiune ceva mai mare decat in datasheet. Eu am avut facuta o statie asa pe care aveam un traf de 400w si in sarcina aveam -/+30 V (in gol vreo -/+33V) numai vezi ca frig mai tot timpul. :d

Link spre comentariu

din 2xTDA7294 poti scoate 170W r.m.s numai sa ai si un radiator maricel :P sa nu subestimezi integratele astea mici :lol: pentru ce brei sa le folosesti ?

Link spre comentariu
Vizitator nurdor

Vreau sa o folosesc pt o apartament , mai exact pt 2 TDA in punte pt woofer si celelalte doua cu comitator punte/simplu pt inca un woofer sau doi sateliti atunci cand sunt pe simplu.

Am o schema cu TDA7294 in punte si spune ca scoate 250W in punte

(+/-40V; e chitul ala de la CONEX, doar ca o sa-l fac eu ). Pe cine sa cred acum ? Daca in punte scoate doar 170W cum spui tu, ar trebui un traf cam de 350W , daca e cum spune schema ar trebui un traf de vreo 500W. Deci problema este destul de costisitoare

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

In punte nu scoate mai mult de 150W nici sa-l impusti, adica se impusca el (se sinucide) daca vrei sa scoata mai mult :lol: Un traf de 350 este super suficient pentru 4xTDA7294

Link spre comentariu

merge si inca foarte bine la peste 150W cam 170W ar fii cel mai sigur ... poti incerca si mai mult , dar tu risti .... am un prieten care a mers cu 4xtda7294 pe un traf de 400W si 2x42V in sarcina aveam cam 2x30V .. la tensiunea asta o punte scoate 200W si a mers ceva timp asa ,dar nu a mai putut ca i se incingea traful rau si a trecut la unu de 600W si nu mai are probleme :P ideea este ca eu am mers cu tda 7294 mult si bine la 40V pe o sarcina de 4 ohmi si ghici ce ? nu a sarit in aer ! si integratele astea chiar au protectie la scurt-circuit ! a mers unul vreo 30sec in scurt si a scapat nevatamat :) atentie este vorba de un singur integrat nu de o punte :)

Link spre comentariu
Vizitator nurdor

Atunci cred ca raman la traful ala de 500W. Radiatoarele pt TDA-uri sunt masive zic eu, au cam 20Cm lungime 10X10cm latime si inaltime. Cate unul la 2 TDA-uri (in punte).Am un prieten care are o putere cu 2 TDA7294 (stereo) si a bagat radiatoare de procesor, cei drept cu cooler-e si n-au nici pe draq.Daca e cazul pe radiatoarele mele o sa bag cate doua ventilatoare de sursa de calculatr. 8)

Stiti care e problema mea ? :shock: Am cablajul desenat in revista ,dar il are cineva facut pe calculator sa-l scot direct pe folie si sa-l imprim pe cablaj. E mult de munca sa-l pictez eu.

Este vorba de chitul Conex CNX128.

Multzam mult!!!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator lucian capraru

toate integratele din zilele noastre daca te uiti in foile de catalog au protectie la scurt pe iesire ,la temperatura,la supratensiune.si totusi cum se strica acestea?se strica degeaba... ca daca protectiile astea ar avea vreo valoare si-ar dovedio,eu unu am incetat dupa sute de amlificatoare sa mai fac circuite de protectie,singurul lucru in care cred si si-a dovedit eficacitatea este sa pui finali suficienti eventual unul in plus si tensiunea de alimentare putin mai mica iar amplificatorul nu are moarte

Link spre comentariu

protectiile la scurt pe iesire,(mai ales la tda7294/3) functioneaza chiar ff bine(nu am ars nici unul din cauza asta...)protectiile termice,astea functioneaza,dar nu tot timpul cum ar trebui,la unele integrateprotectiile la supravoltaj nu stiu cat de eficiente sunt...dar nu isi au rostul...si nici cele lainversarea tensiunii de alimentare(asta intr-un amp finit), pt ca atunci cand amp-ul mai e inca desfacut pe massa de teste, etc, isi au un rol fffffff mare(am ars multe integrate din cauza ca am pus tens de alim prea mare, sau am pus-o gresita..)la amp cu tran protectiile isi au si acolo rolul, mai ales cele de scurtcircuit pe iesire, iar cele termice ar trebui sa fie indispensabile, daca NU se supradimensioneaza radiatorul cum s-a mai spus, daca vrei sa fii 100%sigur, mai cobori putin tens de alim si mai pui inca un tran final in + si supradimensionezi radiatorul, si gata...(asta pe langa protectii...)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări