ionut20 Postat Februarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2008 este germanos la mine in zona . . voi intreba cat de curand :partyman: Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 25, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2008 pt a nu deschide un nou topic scriu tot aici :Dunde se gasesc piese de laptop in romania? mai precis mi-ar trebui un invertor si lampa aferenta pentru un dell latitude C600/C500 PP01L :smt024 ? Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 25, 2008 Partajează Postat Februarie 25, 2008 Vezi la vre-un service cu prestanta, mai era cineva pe forum care spunea ca poate rezolva orice problema legata de laptopuri (parca "reparatie" avea id-ul de forum) sau in ultima instanta la importator (care presimt ca este firma scop computer) Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 26, 2008 Partajează Postat Februarie 26, 2008 mi-e team? c? importatoru' o s? fie mai fericit s?-i vând? un lap nou decât s?-i repare acumulatorii lapului vechi!!! :smt021 Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 26, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2008 de invertorul pentur dell si lampa de la panel era vb . . . nu de acumulatorul de ibm :)Pentru acumulator am primit pretul de 35 lei per acumulator de 2200 mAh. de unde reiese ca 6 elementi costa 210 lei . . la asta se adauga pretul de expeditie si eventual lipirea in puncte :smt022 Un acumulator nou pt IBM, de 4400mAh in loc de 3600mAh cat era asta original, e 280 de lei TVA inclus . . . deci nu se merita reconditionarea :( Link spre comentariu
yo6ial Postat Februarie 26, 2008 Partajează Postat Februarie 26, 2008 De ce nu incerci metoda "Acumulator Extern" ?Adica, banuind, ca laptopul are alimentator de 14.4V,poti folosi o baterie de NiMh-uri de 12 celule... Iar, daca nu tii la estetica si alte d'astea, Pb-Acid, intr-o carcasa de plastic, dragutza, cu un switch de on/off, un led, si voie buna ;)Alimentatorul laptopului, e proiectat sa sustina computerul 100%, fara acumulator, deci, poate fi almenta shi dintr-un acumulator extern.Celulele Li-Ion, neprotejate, de uz industrial, se comercializeaza cu terminale sudate de ele, care se pot lipi cu fludor, fara probleme. Cauta "de uz industrial". Poate sunt si mai ieftine.Sigur, e posibil sa trebuiasca la alimentare si 20V, sau 22V, caz in care nu mi-ar surade nici mie sa cumpar 19 celule NiMh de 2.5A...Metoda merge, mai ales cu un Pb cu gel, care pe langa cele 2kg, tine si 7Ah. Uite ca abea acuma mi-a venit ideea,,, in caz ca trebuie alimentat la mai mult de 14,4V, se poate recurge la doua Pb-uri, serie.Succes!OffTopic: Pb inseamna Plumb, din tab. Mendeleev. din nefericire, am dat, deunazi, peste notiunea de "Pb = Plasma Battery". Mr. :weedman: makes peopele write silly things...and other to believe it... Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 26, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2008 16V 4.5A scoate alimentatorul de la 230V. Un acumulator extern nu isi are rolul din pacate. Toata ideea era de portabilitate, si independenta de cabluri fire etc. In orice alta situatie se descurca alimentatorul actual . . . Voi cauta acumulatori li-ion si prin alte parti . . poate gasesc mai ieftin. Daca gaseam la max 15 lei era perfect. Un pret mai mare nu isi mai are rostul. Link spre comentariu
yo6ial Postat Februarie 27, 2008 Partajează Postat Februarie 27, 2008 la capitolul "extern" ma gandeam la o cutie plata, in care pui acumulatorii nimh, shi o lipesti cu scai sau dubluscotch, sub laptop, sau pe spatele monitorului, si cu un cablu scurt, de catziva cm, sa mergi pe mufa de alimentare, destinata alimentatorului de la 220. si nu al vre-o valiza, sau geamantan, pt bateria de nimh-uri Succes, eu am vazut acu li-ion de 2A, si aia amaratzi si ca vai de ei, laa 35lei/buc... Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Februarie 27, 2008 Partajează Postat Februarie 27, 2008 Un acumulator de laptop e un element "destept" in sensul ca are un chip in interior, deci "reconditionarea" cu alti elementi decat unii identici cu originalul nu are sens...Ai incercat pe e-Bay :smt024 Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 27, 2008 Partajează Postat Februarie 27, 2008 de invertorul pentur dell si lampa de la panel era vb . . . nu de acumulatorul de ibm :)Pentru acumulator am primit pretul de 35 lei per acumulator de 2200 mAh. de unde reiese ca 6 elementi costa 210 lei . . la asta se adauga pretul de expeditie si eventual lipirea in puncte :smt022 Un acumulator nou pt IBM, de 4400mAh in loc de 3600mAh cat era asta original, e 280 de lei TVA inclus . . . deci nu se merita reconditionarea :(acumulatorul nou e compatibil cu loca?ul din lapul t?u??adic? încape, iar conexiunile sunt corecte???dac? da, ia-l, c? mai ai ?i capacitatea mai mare!!! Link spre comentariu
ionut20 Postat Februarie 27, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2008 Acumulatorul de care ziceam eu ca e 280 de lei e exact pentru modelul asta de laptop. Link spre comentariu
yo6ial Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 Un acumulator de laptop e un element "destept" in sensul ca are un chip in interior, deci "reconditionarea" cu alti elementi decat unii identici cu originalul nu are sens...Ai incercat pe e-Bay :smt024 @sorin: acumulatorul e inteligent, doar ca deconecteaza bateria de celule, cand curentul de descarcare/incarcare depaseste un threshold si cand tensiunea pe celule scade sau creste peste anumite nivele preprogramate in chipurile alea.atat timp cat nu pui celule inferioare ca curent, nu e nici o problema cu inlocuirea. afara de faptul ca trebuie schimbate toate, si inlocuite cu celule identice intre ele...Bateriile de 4Ah, au defapt, cate 2 celule de 2A puse paralel. asta doar in cazul celulelor cilindrice.iar in cazul unu-i acu. extern, "inteligetza" e preluata de sursa dc/dc din laptop, care converteste cei 16V in tensiunile necesare intern. Link spre comentariu
Vizitator dani_safto Postat Mai 15, 2009 Partajează Postat Mai 15, 2009 Sal.am si eu o problema cu laptopul meu....ecranul nu este luminat...se vede dar f greu .....prin urmare m-am gandit ca are legatura cu invertorul.am schimbat invertorul si nimik......posibil sa fie de la lampa....daca imi puteti spune si mie cam cat costa sa schimb lampa...sau daca se poate schimba.....apropo..este vorba despre un fujitsh siemens lifebook s7010Multumesc. Link spre comentariu
2informaticos Postat Mai 20, 2009 Partajează Postat Mai 20, 2009 Eu zic sa cauti pe ebay, sigur gasesti un ecran la un pret mai convenabil decat o reparatie.Schimbarea lampii este treaba f delicata si foarte probabil ca ecranul nu va mai fi iluminat perfetc uniform; in partea inferiaoara posibil sa ramana cateva "pete" mai luminoase...Un ecran de genul asta cred ca-l poti gasi la 30-40?, depinde cat va mai fi transportul. Seria respectiva de Fujitsu-Siemens a fost destul de reusita si cred ca merita reparat.Apropo, postul tau nu-si prea are rostul aici, trebuia sa fi deschis un topic nou...Bafta,Vali. Link spre comentariu
Vizitator Eneloop Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 tablitele ce erau lipite pe acumulatori erau destul de cidate . . . adica aveau 4 puncte in care erau lipite de polul acumulatorului. Cand am tras de ele, s-au desprins, iar pe metalul de la baterii au ramas ca 4 varfuri de ace de gamalie . . pe cand pe tablite au ramas 4 gauri :rolleyes:La GP Batteries se fac pe banda rulanta suduri (lipituri) de acumulatori pentru statii de emisie receptie, testere, defibrilatoare etcIn ceea ce priveste acumulatorii de laptop recomand NOI-nouti deoarece softul de pe microprocesorul din carcasa acumulatorului de laptop nu mai da randament dupa schimbare. Astept si alte pareri a celor ce au schimbat elementii din acumulatorul de laptop. GP Batteries din Bucuresti sau Baterie-Shop din SATU-MARE sunt OK Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum