Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare acumulator laptop

ionut20

Postări Recomandate

am un IBM ThinkPad T22, la care acumulatorul este total mort . . . daca acu jumate de an mergea 10 min deconectat de la retea, acum daca il scot din priza se opreste de tot :(Un acumulator nou nu isi merita pretul in cazul de fata . . . mai bine zis nu merita laptopul un acumulator nou . . care ajunge pe la 100 dolari + TVA . . daca nu si mai mult. Asa ca o solutie ar fi sa schimb elementii din interior.Acumulatorul este Li-ion de 10.8V si 3.6 AH si contine 6 elementi cilindrici cate 2 in paralel, si 3 grupuri de cate 2 in serie, plus partea electronica de incarcare si control al temperaturii.Ar veni 3.6V 1800 mAh per element.Pe toti elementii scrie "FERPT2" urmat de o serie care difera la toti elementii. . . :- FERPT2 019064 B 7 - FERPT2 019065 B 9- FERPT2 019061 B 2- FERPT2 019062 B 8- FERPT2 019068 B 7- FERPT2 019067 B 9Acu intrebare de baraj :smt004 ce elementi sa cumpar . . si mai exact de unde? Unde se gasesc astfel de elementi in Romania?Mai jos am pus cateva poze facute cu telefonu in timpul procesului de demontare a acumulatorului. :smt039

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

9

• Dr.L

6

• Blind

4

• MifTy

3

Top autori în acest subiect

vezi la capodimonte daca auin bucuresti,am vazut mai demult pe maica domnului,pe la 20ronmai naspa e cu lipiciul ala,vezi cum ii scotisi cei pe care ii iei sa fie cat de cat identici,ca vin cate 2 in paralel prin afara sigur gasesti celule,chiar cu capacitate mai mare

Link spre comentariu

nu mai e buton de edit..

eventual poti cumpara acumulatori de camera foto/video ca astia

Posted Image

scoti celulele si le pui la tine

cam 50ron e cel din poza, 1,6A/7,2v

mifty: acum merge :d

Link spre comentariu

Aia de pe maica domnului sunt ni-mh sau ni-cd. Litiu-ion gasesti la www.gpbatteries.ro (sper sa mearga situl, il spun din menorie) insa sunt cam jegosi, te seaca la cap cu "la ce iti trebuie?" apoi iti spun ca aduc pe comanda si ca dureaza nush cat (eu nu am mai avut rabdare sa astept cat era necesar asa ca am renuntat la a mai face comanda, am vandut laptopul cu totul din fericire pt mine:D)

Link spre comentariu

La capo am rasfoit toate paginile de acumulatori si nu am gasit nimc bun :)La gpbaterries trebuie sa sun sa vad ce imi zic ei . . . dar daca zici ca asa de greu se misca mai bine nu ma incurc :toimonster: La vitacom cred ca merg maine sa vad daca nu cumva au elementi . . pt ca mai demult stiu ca aduceau si la pret destul de bun.Am gasit acumulator nou la 281 de lei tva inclus http://www.baterie-shop.ro/BATTERIEINFO/Acumulator%20IBM%20ThinkPad%20T22/1.10.IBM.2.185 un pret oarecum ok . . . dar totusi nu merita pt laptopul asta care si-a cam trait traiul cu toate ca scriu acuma de pe el :smt024 De pe site dela GP se pare ca "GP1865L200" s-ar potrivi la mine . . sunt exact dimensiunea de care am eu nevoie . . . si capacitatea aproape la fel.A si inca ceva . . . pe elementii din acumulatori, erau lipite placutele metalice ce ii interconecta, printr-un fel de punctare . . pe elementii noi ce ii cumpar pot oare sa le lipesc placutele prin cositorire?Mersi la toti de sfaturi :smt033

Link spre comentariu

Dac-o iei asa, poti sa "lipesti" si cu un traf la ~40V punandu-l in scurt. Un fir de la traf il pui pe metalul pe care vrei sa il sudezi, unul pe firul pe care vrei sa il sudezi (in cazul de fata) apoi atingi firul "de lipit" cu polul bateriei de care vrei sa lipesti firul. O scanteie maricica apoi deconectezi rapid traful de la alimentare."sudura" iese destul de bine...eu m-am jucat cu ceva la 26-28V insa curent relativ mic (In~1A) si pot zice ca ramanea lipit firul respectiv...

Link spre comentariu

stiam ca lipitura punct se face la tensiune mica si curent mare(zeci de A)la tensiune mare si curent mic nu prea mai merge la fel,am experimentat si eu efectele tensiunii de 28v,pe diverse metale si cu diversi 'electrozi',insa n-am putut lipi nimic :(eventual poti incerca cu pistolul de lipit :rolleyes:

Link spre comentariu

tablitele ce erau lipite pe acumulatori erau destul de cidate . . . adica aveau 4 puncte in care erau lipite de polul acumulatorului. Cand am tras de ele, s-au desprins, iar pe metalul de la baterii au ramas ca 4 varfuri de ace de gamalie . . pe cand pe tablite au ramas 4 gauri :rolleyes:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări