rony2006 Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 Buna seara,am construit un radio receptor sincrodina in banda de 3,5 mhz.Problema este ca nu am receptionat de cat semnale morse.Intrebarea mea este trebuie sa ma departez mult de locul unde am receptionat cw.Si mai am o intrebare am auzit la moment dat 3 semale unu dupa altu ca cineva care fluiera,ele se repetau la infinit cam cu 1 sec spatiu intre ele oare ce sunt acelea? Link spre comentariu
nikos Postat Februarie 22, 2008 Partajează Postat Februarie 22, 2008 telegrafia se receptioneaza, de regula, in partea de jos a benzii, conform planului de alocare...dar cel mai bine este sa masori frecventa vfo-ului (oscilatorului) si atunci vezi unde te afli cu aceasta...daca doresti sa asculti trafic in fonie (SSB) in jurul frecventei de 3700 Khz (3650 - 3800)...incearca sa asculti seara cand traficul este mai mare si propagarea mai buna...asta pana vei reusi sa-l pui la punct... Link spre comentariu
rony2006 Postat Februarie 22, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2008 Bine dar cat de tarziu?Ca eu am ascultat pe la 8. Link spre comentariu
nikos Postat Februarie 23, 2008 Partajează Postat Februarie 23, 2008 pe la ora 8 seara este ok...in general dupa ora 16-17 incepe sa se deschida si propagarea in 80m...este bine totusi sa apelezi la cineva care te poate ajuta...filtrul de banda pe intrare trebuie sa fie acordat foarte bine, adica sa permita trecerea semnalelor intre 3500 - 3800 khz...oscilatorul trebuie reglat exact tot in aceasta gama de frecventa... Link spre comentariu
rony2006 Postat Februarie 23, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2008 Da dar imi zice cineva ce era cu semnalel alea ce le auzeam? Link spre comentariu
Flor Postat Februarie 24, 2008 Partajează Postat Februarie 24, 2008 Nimeni dintre forumisti nu stie ce ai auzit tu. Si daca nu spui precis ceva de genul "am receptionat trei semnale foarte scurte.. sau 3 foarte lungi, nu putem sa iti zicem ca era litera S respectiv O. Atentie, litera O, nu cifra 0 (adica zero). Despre caracterele scurte, denumite puncte, adica (.), respectiv cele lungi, denumite linii(-), ce alcatuiesc alfabetul Morse, pute netul de informatii. Ca sa te ajut l-am intrebat eu pe Gogu si am deschis al doilea rezultat, pe care te invit sa il studiezi: http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfabetul_Morse Revenind la "problema" ta, http://www.radioamator.ro/misc/asociatii.php?j=SB mi-a aratat unde este radioclubul din Sibiu. Adica pe str. Independentei Nr. 1. Eu as suna la telefonul 269436912, pana cand as afla orarul. Sau mai poti merge la PALATUL COPIILOR, de pe pe str. Constitutiei nr.2... In ziua adecvata mi-as lua receptorul -si inima in dinti, h, hi,- si m-as duce acolo. Unde as ruga pe primul intalnit sa ma ajute sa il etalonez. Sau pe al doilea, al treilea, etc. Panand reusesc. Senzatia mea e ca radioul tau nu e bine acordat si de aia prinzi partea in care se emite numai in Morse. Iti las placerea de a afla singur alocarea benzii de 3.5MHz. Iar semnalul care se repeta la infinit poate sa fie o baliza. Cum combinatia pe care o transmite este unica, se afla imediat frecventa pe care emite. Si reciproc sau viteversa, hi, hi... In alta ordine de idei ma bucur ca mai exista tineri care mai construiesc montaje electronice. Si in mod particular receptoare de unde scurte. Felicitarile mele si nu te lasa. Toti am fost candva incepatori si ne-am lovit de diferite probleme. Ai incredere in tine si lupta. Link spre comentariu
rony2006 Postat Februarie 24, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2008 Iti multumesc pentru interesul acordat,dar eu sunt deja inscris la electronica la palat,problema era ca am vrut sa il reglez eu ieri.Cat despre sunetele alea asculta fisierul ala din arhiva. Link spre comentariu
ywar2 Postat Februarie 24, 2008 Partajează Postat Februarie 24, 2008 Ceea ce ai auzit tu este o transmie de date pe frecventa 8431KHz si este transmisa din Turcia. 8431.0 TAH, Istanbul Radio, Turkey, SITOR/A - Dute pe http://www.dxtuners.com fa-ti un cont, selecteaza un receptor radio, asteapta sa-ti vina rindul si apoi seteaza frecventa 8431KHz USB si o sa receptionezi online ceea ce ai receptionat tu in prima inregistrare. Succes!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum