Vizitator vlucian Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 imi puteti recomanda cea mai simpla statie pe lampi cu rezultate bune pe care o poate face un "amator" ? Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 Drept sa iti spun, toate (ei bine, majoritatea) schemele de amplificatoare cu tuburi sunt simple. Mai greu e cu lampile in sine si cu soclurile. Putine magazine comercializeaza asa ceva, iar cei ce o fac au preturi mult prea mari pentru buzunarele noastre... (bine ca mai exista si surse alternative: ocazii, talciocul -- pe unde mai dau si eu din cand in cand cate o raita). Ca sa pun punctul pe "i", transformatorul de adaptare a impedantei de iesire este cel mai greu de procurat. Bineinteles ca poti da comanda la Petra Toroid (dar un transformator toroidal de iesire... lasa de dorit). La adresa aceasta http://www.vt52.com/diy/myprojects/amps/solitary/solitary.htm gasesti probabil cel mai simplu amplificator cu tuburi. Este data si schema sursei de alimentare care se poate simplifica foarte mult folosind o punte redresoare solid-state. Succes! Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 asta mi s-a parut chiar haioasa... (sa folosesti o bobina de inductie de la masina pe post de traf iesire) ... dar rezultatele ar putea fi bune, macar dpv al unor teste http://www.allaboutcircuits.com/vol_6/chpt_5/19.html ce ziceti? si cand ma gandesc cate lampi am aruncat .... Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 pana la urma parca tot mai simpla mi se pare varianta modificarii unui radio stereo vechi. ce spuneti? Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 uite inca un proiect pe lampi http://photobucket.com/albums/v360/taukebabi/mini%20tube%20amp/ Link spre comentariu
Vizitator pamihai Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 ai aruncat tu vlucian lampi dar nu cred ca lampi audio de putere Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 ai aruncat tu vlucian lampi dar nu cred ca lampi audio de puterede ce sa mint ... habar n-am ce-am aruncat.. lampi de tv si de radio. oricum ma gandesc sa fac mai intai ceva micutz, asa ... de amorul artei , deci probabil ca ar fi fost bune unele din lampile alea. Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Exista si amplificatoare (ce-i drept de foarte mica putere) care folosesc cuplaj direct prin condensator la traductorul audio (difuzor sau casti). Ti-as recomanda acest tip de amplificator pentru inceput intrucat nu necesita decat trafo. de alimentare iar calitatea este aproape la fel (urechea umana nu va sesiza oricum diferentele dintre cuplaj inductiv sau capacitiv la puteri atat de mici). Pentru referinta, vezi http://www.e88cc-aaf.go.ro unde am prezentat constructia unui astfel de amplificator (site-ul este inca in constructie dar informatiile de baza care te vor ajuta sa incepi constructia sunt redactate suficient de bine). Succes! Link spre comentariu
Vizitator vlucian Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 merci aleks... intrasem deja pe site-ul tau (ai linkul in semnatura ) Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Am uitat sa adaug pe site faptul ca al doilea transformator este inversor 6V - 220V (un transformator normal 220V - 6V pus in revers). Modificarea va fi adaugata zilele urmatoare. Link spre comentariu
Vizitator zg Postat Februarie 16, 2005 Partajează Postat Februarie 16, 2005 Schema e din Tehnium 5/89 si are 3 lampi pe canal. Am toata documentatia pt ea, inclusiv cablajul imprimat si tuburile.Suna exelent. Mi-au garantat-o cunoscatori si oameni cu studii in domeniul muzicii Scrie-mi la [email protected] si-ti dau detalii. Link spre comentariu
Vizitator Osama Postat Aprilie 11, 2005 Partajează Postat Aprilie 11, 2005 sunt mandrul posesor al unei statii pe lampi, romanesti, veche de aproximativ 50 de ani (asa zice tata, el mi-a adus-o). imi trezeste vecinii, impreuna cu o "boxa" ... o sa vedeti de ce am pus intre " " boxa ... am facut-o eu, si sunt la prima tentativa se aude destul de bine, si tare! imi trezeste vecinii bine de tot. statia are 3 borne de introdus difuzoare. 2 dintre ele le folosesc eu, iar a treia tata mi-a acoperit-o si mi-a spus ca acolo se baga doar difuzoare foarte mari. pe astea le arde. am un singur difuzor, care introdus intr-o cutie de pal foarte aratoasa, constituie boxa. difuzorul am inteles ca ar avea 30W. romanesc si el, facut de electronica industriala. aici as avea nevoie de un ajutor din partea voastra: cum imi pot face un filtru pt difuzorul asta? si ce tweeter sa pun? ca nu am tweeter, in difuzor se aud si inaltele (e adevarat, nu foarte "inalte" dar se aud)o sa pun si poze pe un ftp, sa va dau link, dar acum ma grabesc sa ajung la scoala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum