mitalimbasan Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Salutare tuturor....va rog daca aveti timp sa ma ajutati intr-o privinta. Vreau sa comand un motor bipolar( sa se roteasca intr-un sens si invers).Am un switch,un circuit pt impuls dreptunghiular si un bistabil.Am ajuns la un impas si nu mai stiu cum sa ies ! Am sa pun urmatoarea schema in topic si va rog sa-mi spuneti unde am gresit sau ce ar mai fi de facut ca sa imi functioneze intregul circuit? si anume ca acel motor sa imi fie actionat intr-un sens cca 2-3 secunde,iar la urmatorul impuls sa fie actionat tot 2-3 sec dar in sens invers. Am simulat montajul in Multisim 10 dar nu imi functioneaza deloc. What the f..k is going on? Scuze dar eram nervos. :smt013 Va multumesc. Link spre comentariu
nicul Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 doua 555 sunt prea multschema de punte e la misto. Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Ai uitat sa conectezi nodurile 19 cu 3 si 20 cu 4 in prima schema. Conecteaza-le si vezi daca mere.Cirip Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Februarie 21, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2008 Schema per asamblu am facut-o din bucati luate de pe net si din ce am stiut eu din electronica.Daca vroiam sa fac MISTO dintr-o schema faceam in alta parte....nu aici unde sint oameni care vor sa ajute si la care pe viitor as vrea sa mai apelez ! Doar am intrebat daca e bine sau nu schema,si daca aveti vreo alta idee pt ce as vrea eu.Nu vreau cu microcontrollere si nici cu motor pas cu pas...vreau ceva simplu si functionabil. Link spre comentariu
nicul Postat Februarie 23, 2008 Partajează Postat Februarie 23, 2008 cati volti si amperi sunt necesari pt motor? nu ai nevoie de viteza variabilapot sa-ti dau o schema mai simpla fara punte, cu un releu, daca te intereseaza. Link spre comentariu
mitalimbasan Postat Februarie 23, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2008 cam 5volti dc si max 1 A. eu preferam fara releu dar e bine si asa.Multumesc...Nic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum