Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soc RF protectie

SirRoger

Postări Recomandate

Poate cineva sa-mi spuna cum se confectioneaza socul de RF ( de protectie) de la iesirea liniarului?Acela care, in cazul strapungerii condensatorului de separare, pune la masa inalta tensiune.Peste tot in specificatii gasesc comentarii de felul: ,,soc comun de RF"... :smt017 Multumesc,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

2

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

At the output end of the pi-circuit, a RF-choke between antenna-terminal and earth ensures a low-resistance DC-path, as a safety measure in the event of a short between the anode and the output-circuit. The Telecom authorities also require it. When the anode voltage is shorted to the output, without a DC-path to earth for blowing the HT fuse (the wire-wound resistor in the anode-circuit will curtail the flaming arc across the blown fuse), the antenna cable and antenna will become death traps. An adequate choke is a short ferrite rod with 30?50 turns of 25 SWG enamelled wire. Check it with a GDO for absence of series-resonance in any amateur band.

Tot articolul se gaseste aici:http://www.xs4all.nl/~pa0fri/Lineairs/F ... 150eng.htmAn adequate choke is a short ferrite rod with 30?50 turns of 25 SWG enamelled wire. Check it with a GDO for absence of series-resonance in any amateur band.Se foloseste o bara scurta de ferita pe care se bobineaza 30-50 spire cu sarma de 0,5mm CuEm.Bara de ferita se recupereaza de la un aparat de radio AM de buzunar.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări