Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD-RW

Bogdan

Postări Recomandate

Am probleme cu un cd-rw Asus. Am scris zilele astea niste cd-uri ca sa-mi eliberez spatiu pe hard. Scrierea decurgea normal, "burn process completed sucsesfully", dar cand iau un cd care era scris si ma uit la el, observ ca nu era ars decat pana pe la jumatate. Cand am incercat sa accesez fisierele de pe el (poze erau mai mult si muzica), nu puteau fi accesate decat jumate din ce era pe disc. Toate cd-urile pe care le-am scris prezentau aceeasi problema. Folosesc Nero 6.3.1.6.Mie cel putin mi se pare ciudat ca nu imi da nici o eroare in timpul scrierii...Se mai poate afce ceva cu el?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sonic

3

• Bogdan

2

• Dr.L

2

• costy

1

Top autori în acest subiect

inainte sa il arunci incearca-l pe un alt sistem(dubios e ca scrie jumatate din cd ) apoi sa reglezi din potentiometrul ala de pe capul laser poate mai storci cateva cd de la el.;asa am si eu unul dar merge bine la viteze mici(pana in 10x),oricum e pe post de cdrom).

Link spre comentariu
Vizitator Moci

eu am ceva probleme cu un dvd-Rw LG, daca ascult muzica si folosesc si exploreru. Sacadeaza, se intrerupe ..... ca si cum ar fi zgariat. Ceva sugestii ?

si eu am avut aceeasi problema....am pus inca un cd-rom si am reinstalar windowsu de pe cd-romul nou si am rezolvat problema
Link spre comentariu

un dvd writer costa de la 100 de lei în sus, ?i dac? nu sta?i cumva în cr?c?na?ii mari, chiar mai ieftin, dac? ave?i mai mult de un magazin IT în ora?/comun?/sat!!!la pre?ul ?sta, eu prefer s? termin cu problemele odat? ?i gata... unde pui c? a?a am acces ?i la dvd-uri!!!v? recomand asus: am avut (?i mai am!!) un "cidi raiter" Asus, ?i a mers superok, acum am un "dividi raiter", de aceea?i firm?, ?i nu-i pot repro?a nimic!!în schimb, de?i LG are unit??i foarte ieftine, are probleme serioase cu fiabilitatea!!!...

Link spre comentariu

o sa incerc maine si pe CD-RW sa vad daca sacadeaza la fel, ca acuma imi este lene sa mai umblu la cablaraie. Totusi pe o placa de baza Asrock (nu stiu exact modelu ceva cu multe cifre, o sa-l zic maine daca e nevoie) nu reusesc sa pun 2 unitati optice concomitent.

Link spre comentariu

Azi o unitate RW ca e DVD sau CD care are viata din proiectare mai mare de 3 ani nu se mai fabrica ( si aici ma refer strict la partea optica + laser ! ) .... prietenii stiu de ce !Unde sunt vremurile cand am avut un Yamaha CD RW care la 5 ani dupa cumparare inca mai scria perfect !!!!

Link spre comentariu

Intre timp mi-am mai facut ordine pe calculator, am reinstalat si nero-ul si am scris dupa aia cateva CD-uri fara probleme... :smt017 nici nu mai stiu ce sa zic. Macar de ar mai tine writerul pana reusesc sa-mi salvez informatiile care le am pe hard, ca dupa aia oricum ii fac vant cu calculator cu tot :supz: Daca imi schimb sistemul o sa-mi iau si un dvd writer. Spre ce marci sa ma orientez? Care sunt mai de incredere, mai "long lasting" :smt003 in momentul de fata?

inainte sa il arunci incearca-l pe un alt sistem(dubios e ca scrie jumatate din cd ) apoi sa reglezi din potentiometrul ala de pe capul laser poate mai storci cateva cd de la el.).

la ce potentiometru te refereai tu? :smt017 Unde se gaseste mai exact si ce face, ce rol are?(ca sa stiu in ce parte tre sa invart :smt003 )
Link spre comentariu

Daca a inceput sa mearga inseamna ca nu e de vina CD-RW-ul. Nu invarti de semireglabil ca scurtezi viata diodei LASER. Semireglabilul ala se gaseste pe capul optic si regleaza curentul prin dioda LASER si implicit puterea de scriere. Puterea diodei scade in timp desi curentul ramana acelasi - asta e ceva normal - si uneori mai poti stoarce ceva ore de functionare din ea daca ii maresti curentul. Dar asta inseamna ca se uzeaza si mai repede. Se foloseste numai in cazul disperate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări