Bird Postat Februarie 21, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2008 uite aici schema proiectata de mine ptr 7x40 led-uri, .................. Spune-mi te rog Sofian , in schema pe care ai dato , cum se face conectarea cu urmatoarea celula ? Scuze dar nu am inteles ! Cu multumiri , Link spre comentariu
masterpic77 Postat Februarie 21, 2008 Partajează Postat Februarie 21, 2008 Te mai deranjez un pic cu niste intrebari : - cat consuma maxim intreg panoul , - ce tip de demux ai folosit , - refresh-ul il socotesti pentru un panou (facandu-l o data la toate modulele ) sau inmultindu-l cu cate panouri folosesti . - afisezi static sau poti face si scroll Iti multumesc , - fiecare modul cu trei caractere consuma 1A la 5V , deci intreg panoul 5A la 5V , folosesc o sursa de PC pentru alimentare - demux-ul este 74LSxxx nu il stiu din cap , dar cauta pe google demux 4 to 16 - refresh-ul este acelasi pentru fiecare modul , la toate modulele exista un pin pentru sincronizare - afisez si static si dinamic ( defilare text stanga ) Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 21, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2008 - - demux-ul este 74LSxxx nu il stiu din cap , dar cauta pe google demux 4 to 16 Pe undeva se facea referire la faptul ca sa nu se foloseasca tipul asta cu consum redus pentru ca nu deschide suficient diodele . Dar tu ai precizat ca folosesti un mod de control al luminozitatii ledurilor Iti multumesc pentru raspunsuri ! Link spre comentariu
masterpic77 Postat Februarie 21, 2008 Partajează Postat Februarie 21, 2008 Demux-ul nu comanda direct LED-urile , ci doua tranzistoare care la randul lor comanda LED-urile . Pulsul de curent prin LED ajunge la maxim 100mA cu factor de umplere de 10% ori demux-ul nu poate asigura curentul asta . Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 21, 2008 Partajează Postat Februarie 21, 2008 @masterpic77pune te rog schema aia sa vedem si noi@birdptr conectare la urmatoarea celula, adica 7x40 leduri eu am folosit RxTx Link spre comentariu
iulisan Postat Martie 26, 2008 Partajează Postat Martie 26, 2008 Ceea ce-am facut eu este aceasta schema si pot sa spun ca sunt extrem de multumit de realizare avand in vedere ca poate fi considerat un proiect greu , cred : http://www.zamfirelu.org/dtpt/viewtopic ... c&start=15 Link spre comentariu
Bird Postat Martie 26, 2008 Autor Partajează Postat Martie 26, 2008 Ceea ce-am facut eu este aceasta schema si pot sa spun ca sunt extrem de multumit de realizare avand in vedere ca poate fi considerat un proiect greu , cred : http://www.zamfirelu.org/dtpt/viewtopic ... c&start=15 Sa traiesti ! Pe forum se pot vedea pozele doar daca iesti inregistrat ....... Atasez o schema pe care vreu sa o termin . In loc de modulele cu leduri , o sa pun leduri direct pe placa . Link spre comentariu
sofian Postat Martie 26, 2008 Partajează Postat Martie 26, 2008 la prima vedere tranzistorul ala nu este bine pussi nu v-a merge bine 8led*20mA nu are cum sa suporte un HC595vezi ca am pus eu o schema ptr asa ceva Link spre comentariu
Bird Postat Martie 27, 2008 Autor Partajează Postat Martie 27, 2008 la prima vedere tranzistorul ala nu este bine pussi nu v-a merge bine 8led*20mA nu are cum sa suporte un HC595vezi ca am pus eu o schema ptr asa ceva Sa traiesti ! ......daca te uiti mai bine o sa observi ca de fapt tranzistorul inhiba a 8-a linie de leduri . Programul folosind un format de 7/5 leduri pentru un caracter . In cazul meu , care vreau sa folosesc leduri simple , desfiintez tranzistorul . In ce priveste consumul , m-am gandit si eu la asta , dar am presupus ca la viteza cu care se comuta coloanele , curentul chiar daca ajunge sa fie asa mare , timpul pentru care este activ e foarte mic . Schema nu este conceputa de mine . Eu doar incerc sa o modific pe ici , pe colo . Originalul foloseste eepromul intern . Pusa pe simulator, functioneaza . Link spre comentariu
claudio Postat Mai 26, 2008 Partajează Postat Mai 26, 2008 Puteti vedea aici un panou interesant. http://www.ee.oulu.fi/~zyc/LedDisp/#softwareAre si RS-232 si Soft-ul necesar programarii.Succes !!!a facut cineva acest circuit? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum