Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"ATAC " Afisaj cu diode (8 linii & 100 coloane )

Bird

Postări Recomandate

uite aici schema proiectata de mine ptr 7x40 led-uri, ..................

Spune-mi te rog Sofian , in schema pe care ai dato , cum se face conectarea cu urmatoarea celula ? Scuze dar nu am inteles ! Cu multumiri ,
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

13

• masterpic77

4

• sofian

3

• Abram Burel

1

Top autori în acest subiect

Te mai deranjez un pic cu niste intrebari :

- cat consuma maxim intreg panoul ,

- ce tip de demux ai folosit ,

- refresh-ul il socotesti pentru un panou (facandu-l o data la toate modulele ) sau inmultindu-l cu cate panouri folosesti .

- afisezi static sau poti face si scroll

Iti multumesc ,

- fiecare modul cu trei caractere consuma 1A la 5V , deci intreg panoul 5A la 5V , folosesc o sursa de PC pentru alimentare

- demux-ul este 74LSxxx nu il stiu din cap , dar cauta pe google demux 4 to 16

- refresh-ul este acelasi pentru fiecare modul , la toate modulele exista un pin pentru sincronizare

- afisez si static si dinamic ( defilare text stanga )

Link spre comentariu

-

- demux-ul este 74LSxxx nu il stiu din cap , dar cauta pe google demux 4 to 16

Pe undeva se facea referire la faptul ca sa nu se foloseasca tipul asta cu consum redus pentru ca nu deschide suficient diodele . Dar tu ai precizat ca folosesti un mod de control al luminozitatii ledurilor

Iti multumesc pentru raspunsuri !

Link spre comentariu

Demux-ul nu comanda direct LED-urile , ci doua tranzistoare care la randul lor comanda LED-urile . Pulsul de curent prin LED ajunge la maxim 100mA cu factor de umplere de 10% ori demux-ul nu poate asigura curentul asta .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ceea ce-am facut eu este aceasta schema si pot sa spun ca sunt extrem de multumit de realizare avand in vedere ca poate fi considerat un proiect greu , cred : http://www.zamfirelu.org/dtpt/viewtopic ... c&start=15

Sa traiesti ! Pe forum se pot vedea pozele doar daca iesti inregistrat ....... Atasez o schema pe care vreu sa o termin . In loc de modulele cu leduri , o sa pun leduri direct pe placa .
Link spre comentariu

la prima vedere tranzistorul ala nu este bine pussi nu v-a merge bine 8led*20mA nu are cum sa suporte un HC595vezi ca am pus eu o schema ptr asa ceva

Sa traiesti ! ......daca te uiti mai bine o sa observi ca de fapt tranzistorul inhiba a 8-a linie de leduri . Programul folosind un format de 7/5 leduri pentru un caracter . In cazul meu , care vreau sa folosesc leduri simple , desfiintez tranzistorul . In ce priveste consumul , m-am gandit si eu la asta , dar am presupus ca la viteza cu care se comuta coloanele , curentul chiar daca ajunge sa fie asa mare , timpul pentru care este activ e foarte mic . Schema nu este conceputa de mine . Eu doar incerc sa o modific pe ici , pe colo . Originalul foloseste eepromul intern . Pusa pe simulator, functioneaza .
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări