Bird Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Va salut ! Va rog , daca se poate sa-mi dati niste sfaturi : cum pot comanda un astfel de afisaj format din 8 linii si 100 coloane cu diode (800 bucati ) si plecand de la un PIC ? Daca stiti niste Linkuri care trateaza subiectul , va rog , spuneti-mi-le ! Va multumesc , Link spre comentariu
masterpic77 Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Am facut un display cu LED-uri cu 8 linii si 75 coloane pentru afisare text , dar este design propriu , foloseste multiplexoare , drivere si bineinteles PIC-uri . Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 19, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2008 Am facut un display cu LED-uri cu 8 linii si 75 coloane pentru afisare text , dar este design propriu , foloseste multiplexoare , drivere si bineinteles PIC-uri . Felicitari ! Si ? nu poti sa spui cate multiplexoare ai folosit , ce tip , de cate picuri ai avut nevoie , de ce ......sau sa spui alte date ce mi-ar folosi ? Link spre comentariu
Abram Burel Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Trec peste faptul ca nu stiu cum poti afisa cu diode ...Eu zic ca, trecand peste o problema concreta de genul NxM, ideea afisarii matriciale de dimesiuni oarecare sta in 2 idei fundamentale:- definirea "elementului" de afisare... standard (sa zicem ca ar fi 8x8 in cazul dat)- aplicarea principiului master-slave pentru comanda flexibila a unui numar oarecare de elemente standardDesigur abordarea difera in functie de caracterul afisarii, adica alfanumeric vs. grafic.Banuiesc ca aici e vorba de un scroller alfanumeric (eventual cu caractere "custom").Din pacate am pierdut "favoritele" unde aveam niste link-uri pe tema, dar incearca sa cauti ceva de genul "pic led matrix display schematic" sau variatii pe tema Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 uite aici schema proiectata de mine ptr 7x40 led-uri, desigur am si de vinzare http://www.edaboard.com/download.php?id=131242 max. refresh rate 500hz cu pic la 20Mhz edit: scuze dar nici nu m-am gindit ca trebuie cont Link spre comentariu
gogoo Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 trebuie cont.nu merge Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 ......................., desigur am si de vinzare Multumesc , dar o fac pentu mine , acasa . http://www.edaboard.com/download.php?id=131242 max. refresh rate 500hz cu pic la 20Mhz edit: scuze dar nici nu m-am gindit ca trebuie cont .....nici o problema ! Multumesc pentru idee . E un punct de plecare . Cu stima , Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 ....................................... Din pacate am pierdut "favoritele" unde aveam niste link-uri pe tema, dar incearca sa cauti ceva de genul "pic led matrix display schematic" sau variatii pe tema Asa am facut , am cautat textul de mai sus si ....acum stau sa ma documentez . Cu multumiri ! Link spre comentariu
masterpic77 Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Felicitari ! Si ? nu poti sa spui cate multiplexoare ai folosit , ce tip , de cate picuri ai avut nevoie , de ce ......sau sa spui alte date ce mi-ar folosi ? Display-ul construit de mine este format din 5 module de cate trei caractere fiecare ( se pot pune cate module vrei ) ; fiecare modul are in componenta un DEMUX 4/16 , un PIC , un ULN2003 , ceva tranzistoare si 105 LED-uri . Exista un modul master PIC16F877A care controleaza si sincronizeaza toate modulele slave si poate comunica pe RS232 cu un PC ( soft de asemenea creat de mine sun LabView) pentru introducerea textului si tipul de afisare . Frecventa de refresh este 10KHz , se poate controla de asemenea luminozitatea ( LED-urile fiind alimentate in PWM ) . Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 Felicitari ! Si ? nu poti sa spui cate multiplexoare ai folosit , ce tip , de cate picuri ai avut nevoie , de ce ......sau sa spui alte date ce mi-ar folosi ? Display-ul construit de mine este format din 5 module de cate trei caractere fiecare ( se pot pune cate module vrei ) ; fiecare modul are in componenta un DEMUX 4/16 , un PIC , un ULN2003 , ceva tranzistoare si 105 LED-uri . Exista un modul master PIC16F877A care controleaza si sincronizeaza toate modulele slave si poate comunica pe RS232 cu un PC ( soft de asemenea creat de mine sun LabView) pentru introducerea textului si tipul de afisare . Frecventa de refresh este 10KHz , se poate controla de asemenea luminozitatea ( LED-urile fiind alimentate in PWM ) . Eiii , deja asta e o .....alta idee . Asta doream , idei . Nu vreu programul . Pentru program , lasa "sa-mi storc si eu creierul" ! Cu multumiri ! Link spre comentariu
paul Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Puteti vedea aici un panou interesant. http://www.ee.oulu.fi/~zyc/LedDisp/#software Are si RS-232 si Soft-ul necesar programarii. Succes !!! Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 Puteti vedea aici un panou interesant. ........... Succes !!! Multumesc ! Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 ................. fiecare modul are in componenta un DEMUX 4/16 ,...............Frecventa de refresh este 10KHz , ........... Te mai deranjez un pic cu niste intrebari :- cat consuma maxim intreg panoul , - ce tip de demux ai folosit , - refresh-ul il socotesti pentru un panou (facandu-l o data la toate modulele ) sau inmultindu-l cu cate panouri folosesti . - afisezi static sau poti face si scroll Iti multumesc , Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 Trec peste faptul ca nu stiu cum poti afisa cu diode ........... .....nici eu :smt003 . Cand am avut ocazia sa ma documentez ...am trecut peste ...nu ma interesau . Link spre comentariu
Bird Postat Februarie 21, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2008 Va salut ! M-am uitat pe diverse scheme trimise de voi , sau gasite de mine pe net si din ele se desprind doua moduri de abordare : unul cu circuite de deplasare si altul cu cate un PIC pe fiecare celula sau grup de celule . Ma intreb si va intreb, din experienta pe care o aveti , care din ele este mai buna si din ce puncte de vedere : comoditatea implementarii programului , lungimea lui , costul efectiv al componentelor , facilitatea in gasirea componentelor , consumul de curent , usurinta in realizarea practica ..... Va multumesc , Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum