Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"ATAC " Afisaj cu diode (8 linii & 100 coloane )

Bird

Postări Recomandate

Va salut ! Va rog , daca se poate sa-mi dati niste sfaturi : cum pot comanda un astfel de afisaj format din 8 linii si 100 coloane cu diode (800 bucati ) si plecand de la un PIC ? Daca stiti niste Linkuri care trateaza subiectul , va rog , spuneti-mi-le ! Va multumesc ,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

13

• masterpic77

4

• sofian

3

• Abram Burel

1

Top autori în acest subiect

Am facut un display cu LED-uri cu 8 linii si 75 coloane pentru afisare text , dar este design propriu , foloseste multiplexoare , drivere si bineinteles PIC-uri .

Felicitari ! Si ? nu poti sa spui cate multiplexoare ai folosit , ce tip , de cate picuri ai avut nevoie , de ce ......sau sa spui alte date ce mi-ar folosi ?
Link spre comentariu

Trec peste faptul ca nu stiu cum poti afisa cu diode :d ...Eu zic ca, trecand peste o problema concreta de genul NxM, ideea afisarii matriciale de dimesiuni oarecare sta in 2 idei fundamentale:- definirea "elementului" de afisare... standard (sa zicem ca ar fi 8x8 in cazul dat)- aplicarea principiului master-slave pentru comanda flexibila a unui numar oarecare de elemente standardDesigur abordarea difera in functie de caracterul afisarii, adica alfanumeric vs. grafic.Banuiesc ca aici e vorba de un scroller alfanumeric (eventual cu caractere "custom").Din pacate am pierdut "favoritele" unde aveam niste link-uri pe tema, dar incearca sa cauti ceva de genul "pic led matrix display schematic" sau variatii pe tema :)

Link spre comentariu

.......................................

Din pacate am pierdut "favoritele" unde aveam niste link-uri pe tema, dar incearca sa cauti ceva de genul "pic led matrix display schematic" sau variatii pe tema :)

Asa am facut , am cautat textul de mai sus si ....acum stau sa ma documentez .

Cu multumiri !

Link spre comentariu

Felicitari ! Si ? nu poti sa spui cate multiplexoare ai folosit , ce tip , de cate picuri ai avut nevoie , de ce ......sau sa spui alte date ce mi-ar folosi ?

Display-ul construit de mine este format din 5 module de cate trei caractere fiecare ( se pot pune cate module vrei ) ; fiecare modul are in componenta un DEMUX 4/16 , un PIC , un ULN2003 , ceva tranzistoare si 105 LED-uri . Exista un modul master PIC16F877A care controleaza si sincronizeaza toate modulele slave si poate comunica pe RS232 cu un PC ( soft de asemenea creat de mine sun LabView) pentru introducerea textului si tipul de afisare . Frecventa de refresh este 10KHz , se poate controla de asemenea luminozitatea ( LED-urile fiind alimentate in PWM ) .

Link spre comentariu

Display-ul construit de mine este format din 5 module de cate trei caractere fiecare ( se pot pune cate module vrei ) ; fiecare modul are in componenta un DEMUX 4/16 , un PIC , un ULN2003 , ceva tranzistoare si 105 LED-uri . Exista un modul master PIC16F877A care controleaza si sincronizeaza toate modulele slave si poate comunica pe RS232 cu un PC ( soft de asemenea creat de mine sun LabView) pentru introducerea textului si tipul de afisare . Frecventa de refresh este 10KHz , se poate controla de asemenea luminozitatea ( LED-urile fiind alimentate in PWM ) .

Eiii , deja asta e o .....alta idee . Asta doream , idei . Nu vreu programul . Pentru program , lasa "sa-mi storc si eu creierul" !

Cu multumiri !

Link spre comentariu

................. fiecare modul are in componenta un DEMUX 4/16 ,...............Frecventa de refresh este 10KHz , ...........

Te mai deranjez un pic cu niste intrebari :

- cat consuma maxim intreg panoul ,

- ce tip de demux ai folosit ,

- refresh-ul il socotesti pentru un panou (facandu-l o data la toate modulele ) sau inmultindu-l cu cate panouri folosesti .

- afisezi static sau poti face si scroll

Iti multumesc ,

Link spre comentariu

Va salut !

M-am uitat pe diverse scheme trimise de voi , sau gasite de mine pe net si din ele se desprind doua moduri de abordare : unul cu circuite de deplasare si altul cu cate un PIC pe fiecare celula sau grup de celule . Ma intreb si va intreb, din experienta pe care o aveti , care din ele este mai buna si din ce puncte de vedere : comoditatea implementarii programului , lungimea lui , costul efectiv al componentelor , facilitatea in gasirea componentelor , consumul de curent , usurinta in realizarea practica .....

Va multumesc ,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări