mișa Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 La ora actuala nu mai merita sa experimentezi acoperiri metalice acasa. Sunt firme la care poti face aceste operatiuni la preturi modice si in conditii profesionale. De exemplu eu am facut argintare industriala, nu ornamentala, (50um) cu 5 lei/dm2 aici: http://galvanalco.ro/ . Ca si ei, mai sunt zeci de firme. Colaborarea poate fi exclusiv prin posta sau curierat. Zincarea e mult mult mai ieftina. In otice oras gasesti cu siguranta mai multe firme care fac zincare. In Cluj am colaborat cu 4 firme si stiu sigur ca sunt cel putin 10 care fac zincare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 25, 2012 Partajează Postat Iunie 25, 2012 Daca radiatoarele stau in cutie.......nu merita colorate in negru , eloxate etc . Lasati-le asa cum sunt !Pierdeti vremea . Link spre comentariu
ratza Postat August 14, 2013 Partajează Postat August 14, 2013 Căutaţi cartea la bibliotecă şi nu mai poluaţi aici. Link spre comentariu
voodoo Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Poate cineva să o urce pe undeva ?Mulțumesc ! Link spre comentariu
miauu Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 Salut stiu că acest topic este ..... dar mă poate ajuta cineva cu acea carte sa o citesc (cartea Galvanotehnica in gospodarie ) pe forum nu pot trimite mesaj lui ,,Mișa ,, și ,,ion,, vă rog mult Mulțumesc anticipat Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 Am pe undeva cartea, dar n-o recomand. Este cam pioniereasca. Galvanotehnica de bucatarie nu poate oferi rezultate bune. Recomand o carticica veche si buna: A. M. Iampolschi, "Galvanotehnica, Manual practic pentru maistri si muncitori", Editura Energetica de Stat, 1954. 152 pag. Eu am gasit-o la un anticariat si tot ce scrie in ea este de incredere. Eloxarea se face in solutie de acid sulfuric cu catozi din plumb. Neaparat la rece, sub 15 grade pe tot timpul operatiei (la nevoie se adauga gheata). Astfel stratul de oxid rezulta destul de gros, zeci de microni, si cu pori microscopici deschisi. Dupa spalare se introduce in solutia de colorant, de exemplu un colorant acid pentru lana, la temperatura camerei. Dupa ce s-a colorat suficient, se fierbe in solutia de colorant pentru inchiderea completa a porilor. P.S. Sunt substante chimice, uneori banale, care nu se vand decat persoanelor juridice cu autorizatie speciala. Este vorba mai ales de otravuri (cianuri, etc.) si de precursori pentru droguri sau pentru explozivi. Link spre comentariu
TITY.A Postat Decembrie 10, 2019 Partajează Postat Decembrie 10, 2019 @voodoo @ miauu aveti cartea. Galvanotehnica_in_gospodarie.rar Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 11, 2019 Partajează Postat Decembrie 11, 2019 Utila, multumim ! Link spre comentariu
miauu Postat Decembrie 17, 2019 Partajează Postat Decembrie 17, 2019 Vă mulțumesc foarte mult,un adevarat domn Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum