Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SDT 9204,TERMINAT 70%

dany

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dany

23

• zal

17

• EmyRulz

8

• AV1000

1

Top autori în acest subiect

Mai sus e un topic cu scheme de amplificatoare, alege una cu etaj final cvasicomplementar si alimentare de max +/-45V.

ms pentru raspuns, ma intereseaza ceva care sa fie si cu PCB,si la o tens de 55 ac. de preferabil.http://www.elecfree.com/circuit/power-a ... -with-pcb/Ce parere aveti despre aceasta schema?se merita facuta? ,momentan nu am trafuri numai de 2x32ac,42 ac si 55ac.Am ales aceasta schema pentru ca are si cablaj.
Link spre comentariu

Uita-te la ce specificatii au tranzistorii tai finali, si apoi gaseste o schema care sa se incadreze in ei(adica sa nu depasesti SOA). Schema propusa de tine pare a fi functionala. Ai grija ca trazistorii Q1 si Q2 sa fie imperecheati. Dupa ce il construiesti si e stabil cred ca ai mai putea reduce valoarea lui C6. O imbunatatire ar mai fi inlocuirea diodelor D1,D2 si D3 cu un VBE multiplier, ca sa iti poti regla curentul prin finali si sa obtii si o compensare termica mai buna. De asemenea ai putea sa il modifici sa il cuplezi in curent continuu folosind tensiuni de alimentare de +/- 45V.

Link spre comentariu

Uita-te la ce specificatii au tranzistorii tai finali, si apoi gaseste o schema care sa se incadreze in ei(adica sa nu depasesti SOA). Schema propusa de tine pare a fi functionala. Ai grija ca trazistorii Q1 si Q2 sa fie imperecheati. Dupa ce il construiesti si e stabil cred ca ai mai putea reduce valoarea lui C6. O imbunatatire ar mai fi inlocuirea diodelor D1,D2 si D3 cu un VBE multiplier, ca sa iti poti regla curentul prin finali si sa obtii si o compensare termica mai buna. De asemenea ai putea sa il modifici sa il cuplezi in curent continuu folosind tensiuni de alimentare de +/- 45V.

Am renuntat la schema aceasta in favoarea schemei de 100w in 8 ohmi din cartea "Electronica peste tot"alimentare +-44v,cu 2n3055(in varianta mea cu SDT)mersi de raspuns zilele astea am sa postez si cablaju realizat in paint.
Link spre comentariu

Oricum ar fi indicat sa inlocuiesti tranzistorii din acea schema pentru ca sunt depasiti actual.

La ce trz te referi?daca ma poti ajuta cu inbunatatiri...inca nu am cumparat piesele marunte,nu am numai radiatoru cu 4 buc SDT9204,traf,rederesare filtraj si cablaj.
Link spre comentariu

Schema e gresita, D1,2 sint desenate invers, R3 nu-si are rostul, valoarea R2+R3 trebuie pusa egala cu R10, C4 se leaga cu minusul la iesire, R12 care apare de 2 ori nu trebuie pusa deloc, R18,19 mai bine le pui fixe ca nu ai sa le poti regla in veci fara osciloscop.La capitolul imbunatatiri: cond ceramici de 100pF intre b-c la trz prefinali, R9,11,26 la 1...3W, in emitorul lui T9 inseriata o rez de 100Ohmi paralel cu o dioda 1N4003...4007 cu sensul de conductie catre emitorul lui T9. R20 sta mai bine legata intre b-e T10. T1,2,3 mai bine BC174B,C. T4,8 mai bine BD237 sau chiar BD241C,243C,911,941 si T9 BD238 sau 242C,244C,912,942. T5 BD139. C9 la minim 160V.Se mai pot face si alte modificari, dar mi-e lene la ora asta. :smt003

Link spre comentariu

Intr-adevar zal are dreptate, schema se pare ca a fost publicata la repezeala. Nu inteleg de ce R2+R3 trebuie sa fie egala cu R10, in rest sunt cu totul de acord. Ai putea incerca schema asta pt ca e asemanatoare si e celebra :weedman:

Link spre comentariu

Nu inteleg de ce R2+R3 trebuie sa fie egala cu R10...

Pentru ca impedantele din bazele trz din diferential sa fie egale, altfel spus ale intrarii neinversoare si a celei inversoare.P.S. LA schema asta ultima, trz aia, BC239C cu 25Vc-e, se simt bine la tensiunea de alimentare de acolo? :smt003Si filtrul gama de pe intrare taie puternic inaltele.
Link spre comentariu

Intr-adevar zal are dreptate, schema se pare ca a fost publicata la repezeala. Nu inteleg de ce R2+R3 trebuie sa fie egala cu R10, in rest sunt cu totul de acord. Ai putea incerca schema asta pt ca e asemanatoare si e celebra :weedman:

Mersi mult,Asta ar fi mai buna? pe mine ma intereseaza in special calitatea sunetului,nu neaparat puterea(mi-ar fi destul si 75W),daca asta ar fi mai buna si cu mai putine modificari atunci am sa o fac pe aceasta.
Link spre comentariu

Asta e o schema a amplificatorului Naim NAP 250(hi end :smt003 ). Desigur tranzistorii se pot schimba cu unii mai de actualitate.Nu mi-am dat seama ca BC 239C are o tensiune asa de mica. Nu vad care ar fi problema cu filtrul de pe intrare(pana la urma suntem in audio nu in RF), dar se poate pune un cond de 150-200 pf in locul celui de 330.Pt mai multe detalii despre constructie uita-te aici: http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=&threadid=5372&perpage=25&highlight=&pagenumber=2@zal pai R2+R3 nu e impedanta care se vede intre baza T1 si masa(adica impedanta de intrare a amplifului, pt ca impedanta de intrare T1 e mult mai mare)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări