tranzistor Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Si inca ceva...cand am intrebat la magazin de integratu asta mia zis ca imi poate aduce doua variante,una tda 2050 care costa 80lei(cred adica asa am inteles) si una tda 2050 si inca niste litere care costa 6 lei...ce sa fac? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 80 lei e un STK original, poate c? e totu?i vorba de 8 lei, ptr experien?e e bun ?i ?la ieftin. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Acustic vorbind, STK sucks... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Poate ai probleme cu urechile ?i oricum nu era vorba aici de STK-uri. Asta e o ideie preconceput?. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Am facut si eu un amplficator cu un stk din ala scump si ii dau dreptate lui sorin, sunetul nu este prea grozav, adica aproape cu nimic diferit fata de un tda7294. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Numai 1? ?i care model, schem?, etc? Dac? era f?c?tur? ieftin? chinezeasc?, de 15 lei, s-ar fi auzit mai bine? Cum se face c? unii laud? o schem? de prin buc?t?rie, cu cî?iva trz arunca?i pe o plac?, dar nu le place ceva lucrat cu piese sortate ?i împerecheate de fabric?? Pavlov ar avea ce studia.Oricum s-a deviat r?u de la subiect. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 STK-uri sterg pe jos cu monoliticele, de orice tip ar fi acestea, cu conditia ca STK-urile sa fie asociate cu componente de calitate(fie si recuperate, decat facaturile nou-noutze).Dar STK-urile au dezavantajul ca sunt sensibile la alimentare incorecta, scurtcircuite, etc....chiar ca deviaram. Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Poate ai probleme cu urechile ?i oricum nu era vorba aici de STK-uri. Asta e o ideie preconceput?. *Am urechi in "zona verde" si incerc pe cat posibil sa nu am idei preconcepute... Reiterez afirmatia. In plus, ideea de "piese contrafacute" nu prea se potriveste nici ea in cazul meu... Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Si inca ceva...cand am intrebat la magazin de integratu asta mia zis ca imi poate aduce doua variante,una tda 2050 care costa 80lei(cred adica asa am inteles) si una tda 2050 si inca niste litere care costa 6 lei...ce sa fac?Ai nevoie de putere asa de mare?Incearca sa iti faci cu TDA2040 daca nu ai TDA2050 cei drept se aude putin mai incet.Dar acest neajuns se poate rezolva cu aceasta schema http://www.audiofanatic.it/Schemi/Tipo/ ... ridged.jpgIntegratul poate fi oricare din variante insa tranzistorii care sunt acolo KD707 /708 nu sunt asa usor de gasit la noi , dar poti sa pui cu usurinta acolo BD249/BD250 sau TIP35C/TIP36C. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 @Zal, pai da ce, era nevoie sa fac 100 ca sa vad de ce sunt in stare? Asta a fost mai demult dar din ce mai tin minte era cu 4048. Uitati si datasheetul, nu vad ce e spectaculos in el(0.3% THD maxim la 1khz la 1W ) http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 048II.html Si stiu cum suna si diverse amplifcatoare sony care foloseau asa ceva, deci se exculde faptul ca as fi gresit eu lamentabil la implementare. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Da, adev?rul e c? numai Pioneer sau Akai s-au priceput s? umble cu STK-uri. Link spre comentariu
babic2005 Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 va salut, sunt mai nou p-aici, dupa mine ar trebui discutate doua aspecte legate despre acest integrat amplificator TDA2050: 1 nu vom face din el amplificator de "concert" dar pt o camera este suficient si destul de HI-fi 2 conteaza ce preamplificare ii punem inainte, piesa cea mai importantaintr-un lant electroacustic este preamplificarea. Condensatorul de pe iesire (in varianta alimentarii simple)nu conteaza asa de mult, decat sa nu fie mai mic de 1000uF ca atunci incepe sa taie din bass( este bine sa fie cat mai mare acest condensator pentru a trece si basi frumosi), cat despre inalte, orice condensator in serie pe iesire va lasa inalta sa treaca, de taiat va taia doar bass-ul. Atasez cateva poze cu amplificatorul realizat de mine cu integratul 2050 in varianta de alimentare simpla la 35Vcc, preamplificator realizat pe tranzistori pentru a avea alimentare simpla. ; ; Poza in care apar satelitii JVC, este facuta doar ca sa se observe cat de micuta si compacta este. Condensator de filtrare principal este de 5000uF (tesla) impreuna cu un 330nF pentru deparazitare. Amplificatorul are racire activa , ventilatorul fiind alimentat de pa o alta ramura a secumndarului transformatorului Preamplificatorul este alimentat din alimentarea finalilor, printr-un stabilizator realizat cu resistenta si dioda zener (PL12Z se putea folosi si PL18Z) Amplificatorul in aceste conditii are o plaja foarte larga de frecventa, cu acelas montaj am reconditionat si un amplif AKAI caruia i se arsese STK-ul, si la fel nu duce lipsa nici de inalte nici de bass, si cand spun asta pot sa ma raportez si la frecventa de jos a unui subwoofer, {Are bass acest amplificator, iar despre inalte, mai mult decat butonul de inalte la 3 sferturi nu poate sta} Va astept cu intrebari, sau idei, daca vi se pare interesanta realizarea mea, nu este singura. Link spre comentariu
babic2005 Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Schema folosita pentru realizarea acestui amplificator : schema amplificatorului cu tda2050: ; Cablajul: le gasiti si cu ajutorul Google. Schema preamplificatorului: Din care pentru acest amplificator am folosit ce se afla intre "S1" si potentiometrul de "volum", deci corectorul baxendal si cu cele 2 amplificari (dinaintea lui si cea de dupa cu BC107), in loc de dioda zenner de 18V eu am folosit una de 12V si functioneaza. Functioneaza bine si cu PL18Z, am probat si montajul intreg din acea schema in care am pus dioda de 18V, acel montaj l-am facut pentru un preamplificator de sine statator, (daca se doreste putem face un nou subiect pe marginea acellui preamplificator).Din ceea ce spun ei acolo, in revista Tehnium din 1982, acest preamplificator functioneaza in plaja de frecvente cumprinsa intre 7,5Hz si 100.000Hz, deci mult superior auzului omului, va spun inca odata, ca cu acest preamplificator si acest sarman TDA2050 se aude foarte frumos in normale HI-FI, superior multor sisteme de calculator si nu numai. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Aceasta schema de preamplificator-corector, a aparut in "Opperman Katalog '80" si a fost copiata in revista Tehnim 8/82, fara sa fie precizata "sursa de inspiratie" .. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Am si eu o problema cu noul meu amplificator cu tda2050, si solicit ajutorul vostru. http://i43.tinypic.com/2wd6k4h.jpg http://i42.tinypic.com/2njhog2.jpg http://i42.tinypic.com/qx5m4z.png http://i39.tinypic.com/dfcdqa.png http://i40.tinypic.com/24fzllg.png Un canal merge, altu' nu La cel functional se aude pocnitura de cand conectez intrarea insa are si brum, la cel defect e liniste totala dupa acea pocnitura. N-am avut cond de 2.2uf sa pun pe intrare si am incercat cu 2uf nepolarizat si cu 10uf. La cel functional am 10 uf/63v si merge foarte bine, nu ma asteptam la asa ceva din partea acestei "ganganii" de mai putin de 3 lei( e original, nu?)- am tinut toata seara trecuta "in blana" canalul functional fara probleme. Daca imi aduc bine aminte s-a intamplat chestia asta o data si cu canalul functional; am conectat intrarea si nu se auzea nimic, nici brum insa am incercat din nou si a mers. Am incercat de mai multe ori si cu cel defect insa la fel ramane. Mentionez ca n-am potentiometru pe intrare la niciun canal Am verificat de piese montate gresit, lipituri reci, etc si n-am vazut nimic in neregula, doar aspectul poate. Sunt alimentate la 33v asimetric. Orice parere e binevenita si va multumesc anticipat pentru ajutor PS: cum arata cablul de semnal http://i41.tinypic.com/xpvpzl.jpg am folosit ca sursa de semnal calculatorul/telefon/mp4 player si face la fel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum