Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu TDA 2050

Jimmy

Postări Recomandate

In catalog la TDA2030A scrie : "The value of closed loop gain must be higher than 24dB."

Daca e gain-u mai mare atunci feedback-u e mai mic. Iar daca feedback-u e mai mic distorsiunile sint mai mari.

Eu nu am nevoie de un gain asa de mare ... si l-as vinde ca sa cumpar pe el niste distorsiuni mai mici.... Dar daca zice ca nu e voie gain mai mic de 24dB .... ce sa fac ? :smt017

Ce ziceti ce chestia asta ?

Eu zic c? ai o fixa?ie în leg?tur? cu closed/open loop gain. La mine cî?tigul e setat pe la vreo 28dB. Ce e bun la TDA-urile ?stea e c? sînt ieftine ?i pentru sunet f?r? prea multe preten?ii merg foarte bine.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

7

• ratza

6

• Jimmy

5

• tranzistor

5

Top autori în acest subiect

singura buba pe care o vad eu ar fi ca sunt facaturi , cat timp schema este respectata , atceva nu prea are ce sa fie , protectia termica nu intra daca nu e fierbinte , sunt atatea sistme multicanal pe piata cu 2030 si toate suna decent , amplificare romaneasca de 2 x 15 cu 2030 am avut-o 1 an si suna impecabil , amplituner nemtesc nu mai stiu ce firma , in 4 canale cu 2050 sunet impecabil .. si tot asa .... kit cu 2003 din magazin . o bataie de joc , "kit" cu 2003 extras dintr-un blaupunkt auto = sunet impecabil ..si schemele de aplicatie erau identice .. si lista poate continua

Link spre comentariu

Nu-mi aminti de 2003, ca atunci cind veneau la reparat casuri auto ieftine si il inlocuiam trebuia sa schimb si condensatori, rezistente, ca sa mearga, asa de bune si ''identice'' cu originalul erau. :smt021

Link spre comentariu

Si eu am terminat saptamana trecuta un amp stereo cu tda 2050 l-am vandut unui coleg,merge perfect cu alimentare simpla +35vcc si conzii de pe iesire de 2200uf,problema este undeva in executia montajului sau mai putin probabil din cauza circuitului tda,daca este stereo fenomenul se manifesta pe ambele canale??

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Ky_Cristian

Eu am fost mult mai incantat de tda 1554q (care este stereo si putin mai scump) decat de tda 2030. Sunetul este mult mai bun calitativ, insa basul este tot cam slabut, iar radiatorul trebuie sa fie mult mai mare. Oricum, ti-l recomand cu placere. :supz: Si se mai si alimenteaza intre 6 si 18V

Link spre comentariu

Am facut o gramada de amp-uri si cu 1554 si cu 2050 raspunsul e simplu 1554 bun pt masina ,2050 bun pt casa,si nu mai va tot vaicariti de ele!! ,folositi piese noi sau macar masurate inainte de a fi integrate in montaj si sa vedeti ce funtionaza.Cele auto de obicei sunt mai pacatoase nu se "pupa" cu orice preu,intra in oscilatie automat,fara mici artificii. :smt033 ,

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Ok,am vazut parerile voastre cu privire la tda 2050 si 2030(in cazu 2030 am un amplif cu el si se aude foarte bine,insa l-am modificat putin fata de schema din fabrica,si intrdadevar e plina piata de facaturi,abia gasesti unu calumea),isa as vrea sa schimb 2030a cu 2050,am auzit ca are putere mai mare,io am de fapt kitu ad017,il alimentez cu vreo 52v,da astfel sper sa obtin o putere mai mare,ca am schimbat si tranzistorii(avea bd911/912 si io am pus bc249/250) mai trebuie modificat sau merge perfect?

Link spre comentariu

Ok,am vazut parerile voastre cu privire la tda 2050 si 2030(in cazu 2030 am un amplif cu el si se aude foarte bine,insa l-am modificat putin fata de schema din fabrica,si intrdadevar e plina piata de facaturi,abia gasesti unu calumea),isa as vrea sa schimb 2030a cu 2050,am auzit ca are putere mai mare,io am de fapt kitu ad017,il alimentez cu vreo 52v,da astfel sper sa obtin o putere mai mare,ca am schimbat si tranzistorii(avea bd911/912 si io am pus bc249/250) mai trebuie modificat sau merge perfect?

2030A e compatibil pin la pin cu 2050la tranzistori nu prea ma pricep dar dacai ai pus echivalenti de putere mai mare ar trebui sa fie okeventual ar trebui sa schimbi electroliticii (daca sunt aproape de voltajul maxim)
Link spre comentariu

Vezi ca sa alimentezi TDA 2050 dintr-o sursa simpla are nevoie dintr-un divizor rezistiv de pe pinul 1 intre alimentare.Valoarea rezistentelor intre 22K-100K 3 bucati identice.Schema este desenata la repezeaza in paint.

Link spre comentariu

Divizorul respectiv î?i asigur? la ie?irea lui 2050 jum?tate din tensiunea de alimentare. Acuma, fiind destui produc?tori, alegi valorile care regleaz? cel mai bine, e posibil ca 100k s? fie prea mari, în schimb, o valoare prea mic?, influen?eaz? impedan?a de intrare. Încearc? o valoare medie, 47-68k.

Link spre comentariu

Divizorul respectiv î?i asigur? la ie?irea lui 2050 jum?tate din tensiunea de alimentare. Acuma, fiind destui produc?tori, alegi valorile care regleaz? cel mai bine, e posibil ca 100k s? fie prea mari, în schimb, o valoare prea mic?, influen?eaz? impedan?a de intrare. Încearc? o valoare medie, 47-68k.

Merg la fel de bine cu valoriile indicate intre 22kilo si 100kilo , eu am construit si cu 22kile si cu 100kile, de functionat a functionat corect.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări