Jimmy Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 am terminat un etaj final cu TDA 2050 pt un prieten, si functioneaza, adica urla, la propriu, nu canta. mi se pare ca mediile sunt prea stridente, si nu are extensie nici pe basi si pe inalte, ca si cum i-as fi pus un filtru trece banda pe intrare intre aprox 100-4000Hz.schema ii cea din datasheet, cu alimentare simpla, cu mentiunea ca, condensatoru de cuplaj pt difuzor l-am pus de 2200uF(scrie in datasheet ca pot sa pun condensator mai mare decat ala de 1000uF care-i in schema, daca il alimentez cu tensiune sub 40V)sursa ii formata dintr-un transformator de 150VA cu secundar de 24V, o punte de 10A si 3 condensatoare de 4700uF, si dupa filtraj debiteaza aprox 36-37V in golin datasheet scrie clar ca daca se folosesc condensatori de cuplaj mai mici de 1000uF o sa taie putin mai sus capatul de jos al benzii de frecventa reproduse, si io am pus de 2200uF, da asta nu explica de ce sunt inaltele asa de atenuate. aveti vreo idee?multumesc. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 E bine pus pe radiator? TDA-urile fac a?a cînd intr? în protec?ie. Link spre comentariu
AV1000 Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 incearca varianta cu alimentare dubla asta se aude bine , acolo la condensatoru ala o sa ai pierderi mari si mai taie si banda de frencvente pe deo parte Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 18, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2008 E bine pus pe radiator? TDA-urile fac a?a cînd intr? în protec?ie.e bine pus pe radiator, nu prea se incalzeste, am pus si pasta termoconductoare, si radiatoru are 8mm grosime in zona unde sunt prinse TDA-urile.incearca varianta cu alimentare dubla asta se aude bine , acolo la condensatoru ala o sa ai pierderi mari si mai taie si banda de frencvente pe deo parteam incercat-o mai demult, am alimentat la +/- 20V si mergea foarte bine, si era si schema cu mai putine componente, da trafu asta l-am primit special pt amplif, si n-am altceva din ce sa alimentez, si varianta sa desfac trafu sa scot priza mediana pt 2x12V se cam exclude. ma gandeam ca poate se poate rezolva altfel. o sa incerc sa montez condensatoare de cuplaj de 1000uF, sa vad atunci cum se aude.mersi inca odata :goodman: Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 S? mai întreb ceva: face a?a la orice nivel al volumului sau numai dac? dai tare? Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 verifica C1(2.2uF) si C4(22uF) daca nu sunt buni sau sunt devalorizati pentru ca iti pot taia din banda pe care o reda amp-ul, eventual incearca si cu valoare mai mare la ala de 22uF. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Ala de 22uF fa-l de 330uF !Am incercat si io cu un TDA2030A.Merge bine... dar numai daca e radiatorul rece. Cind se incalzeste cred ca intra limitarea aia termica in actiune si strica toata treaba :smt021 Daca il facea fara prostia asta era mai bine. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Daca il facea fara prostia asta era mai bine.A2030H era asa. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 19, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2008 S? mai întreb ceva: face a?a la orice nivel al volumului sau numai dac? dai tare?dap, la orice nivel are simptomele astea.si radiatoru ii foarte mare, si nu se prea incalzeste nici la volum mare, doar ca se aude naspa :Pimediat ma pun sa schimb condensatoarele de 22uF. alea de 2.2uF le-am verificat cu capacimetru si is bune.revin Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 In catalog la TDA2030A scrie : "The value of closed loop gain must be higher than 24dB." Daca e gain-u mai mare atunci feedback-u e mai mic. Iar daca feedback-u e mai mic distorsiunile sint mai mari. Eu nu am nevoie de un gain asa de mare ... si l-as vinde ca sa cumpar pe el niste distorsiuni mai mici.... Dar daca zice ca nu e voie gain mai mic de 24dB .... ce sa fac ? :smt017 Pina acum n-am reusit sa scot din acest integrat "Hi-Fi" ( :smt005 ) decit un fel de .... galagie. Bass-ul s-aude ca in ... :toimonster: (genu ala de bass bubuit si fara putere care il tot auzi prin masinile manelistilor) ... Pe inalte are niste tzacanituri din cind in cind .... :smt011 Hai ma, acu serios, e vreo gluma cu TDA-urile astea si n-o stiu eu ? Adica sint facute asa la misto ? Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 am schimbat condensatoarele de 22uF cu unele de 220uF si se aude putin mai bine, da tot infect... Hai ma, acu serios, e vreo gluma cu TDA-urile astea si n-o stiu eu ? Adica sint facute asa la misto ?nu cred ca sunt facute la misto (cel putin nu toate). am mai facut un amplif cu TDA1514A, care o implinit deja 3 ani de cand il folosesc zilnic, si inca imi place cum suna, si cu TDA7294 am mai facut amplifuri, si suna bine, si cu clasicu TDA2003 care o fost primu amplif cu integrat care l-am construit, si eram tare incantat de el :supz: Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Si TDA1514A, TDA7294, TDA2003 se aud mai bine ca infectia asta de TDA2050/2030 ? Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2008 TDA1514A si TDA7294 se aud muuuult mai bine Link spre comentariu
zal Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Depinde si de producator, ca schema e aceeasi la TDA-urile din seria asta, toate sint pe scheletul lui 2030 si originalii de la fostul Thompson, sau de la Siemens, SGS-Ates, chiar si cele est-germane merg foarte bine. M-am jucat si eu pe vremuri si schema de baza mergea cu oricare dintre ele, fara modificari sau ciudatenii care sa se auda pe sunet. Facaturile... aliluia. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 In catalog la TDA2030A scrie : "The value of closed loop gain must be higher than 24dB." Daca e gain-u mai mare atunci feedback-u e mai mic. Iar daca feedback-u e mai mic distorsiunile sint mai mari. Eu nu am nevoie de un gain asa de mare ... si l-as vinde ca sa cumpar pe el niste distorsiuni mai mici.... Dar daca zice ca nu e voie gain mai mic de 24dB .... ce sa fac ? :smt017 Ce ziceti ce chestia asta ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum