Vizitator navaru Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 Salut, tot incerc sa programez un Atmega8 cu un mkII in AVR studio si nu mere.. Am conectat toti pinii corect la ISP, se aprinde led-ul verde..Cand dau sa programez imi apare ISP Mode Error window.Si nici nu pot sa dau enable la SPIEN dupa cum se observa in imagine.Am 7 Atmega8 TQFP, chiar sa nu mearga niciunul programat pe seriala?Circuitul e simplu, Ex Oscillator, Leds, Reset are 10k la +V si 0.1u la GND, restul conectat la mkIICeva idei/sugestii?Chiar ma enerveaza treaba asta, la PIC-uri era usor de programat, pana acum n-am reusit sa programez nici un AVR.. Poate s-a mai lovit cineva de problema asta sau macar are o schema simpla cum sa le leg sa pot testa macar o programare.Apropo am avut problema de firmware la mkII ISP, dar am update firmware si acum pare a fi ok. (am facut update de 3 ori sa fiu sigur ca nu e de aici).O zi placuta,Eugen Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 Pentru ATmega8 am folosit programatorul si softul din fisierul atasat. Merge sigur. +5V ii poti lua de la pinul 8 al gameport-ului. Programul cu care scrii il gasesti in folderul numit bin si merge din fereastra de DOS, chiar daca ai WinXP. Ai grija mare la fusebits. Mai intai citeste-i. Daca dezactivezi pinul de reset sau ceasul intern e mai complicat, iti trebuie programator paralel HVP respectiv oscilator extern. Ce ti-am dat e luat de aici: http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html AVR-urile se pot programa serial doar cu sarme legate la portul paralel. Poti incerca schema asta: http://elm-chan.org/works/avrx/stk200.png cel din partea de sus a pozei si merge. Link spre comentariu
Vizitator navaru Postat Februarie 18, 2008 Partajează Postat Februarie 18, 2008 Merci de reply, o sa-l incerc pana la urma daca nu pot sa-i dau de cap la mkII ISP. Totusi as vrea niste sugestii cum sa folosesc programatorul pe care-l am, ca sa nu-l tin degeaba. Ideea mea a fost sa iau ceva mai 'Pro' ca sa nu-mi mai fac eu programatoare sa dea nush ce erori. Cum vine si vb, de ce ti-e frica de aia nu scapi... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum