Vizitator enastase Postat Decembrie 31, 2009 Partajează Postat Decembrie 31, 2009 deja am cautat si am gasit LCD la adelaida si la tme. si mai trebuie sa-mi fac un programator banal de atmel...rar-ul acela are tot: hex, pcb...frumos ar fi cu VFD (Vacuum fluorescent display) dar nu stiu de unde sa iau. poate n-am cautat eu suficient de bine :-) Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Salut. La-m facut si eu merge brici. http://img684.imageshack.us/img684/6046/dsci0001.mp4 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Frumos, dar daca aveai si leduri galbene era si mai fain, sau mai multe culori, eu azi ma apuc sa fac placa cu circuitul, cea cu ledurile e terminata, o sa pun si eu o filmare cu ce mia iesit! Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Ai dreptate dar asa sunt bargraph-urile.Spor la treaba!!!!! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 Am obs si asta e cam nasol, eu leam facut cu leduri dreptunghiulare!Mersi mult de spor! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Am terminat si eu de facut PCB-ul acestui spectrum, dar in timp ce ii puneam piesele pe acelel placi am observat 2 puncte de reper ne folosite, dar in datashetul care este scris in poloneza zice ceva de ele, ma refer la acel piciorus 6 de la CD4051 care face parte din codificarea semnalelor, adik de pe prima placa iar acels punct de reper "I" de pe a doua placa care are legatura cu pisiorusul 1 al LM3916 si baza primului tranzistor! Ce legatura au aceste 2 puncte de conexiune, cineva stie sa traduca acel datasheet, ma refer doar unde zice de ele, eu am incercat cu google translate si ..... am ramas cu ochi in ceata ca nu a tradus mai nimic!Iar pentru cel care a facut primul spectru>>>> miai cam dat de furca deoarece tu nu ai folosit toate valorile fixe , ma refer din poze, mam luat dupa poze si nu stiam de ce numi da numarul de piese, la care am fost nevoit sa o fac doar dupa schema , ca notarile in datasheet sunt unele aiurea si chiar de 2 ori! bine ca a fost schema ca altfel nu mai intelegeam nimic! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Lam pus in functiune si se pare ca este o problema cu el,toate CI leam pus pe socluri, il alimentez iar el o ia aiurea, ma refer ca arata exact cu ias fi bagat intrarea, dar se vede slab pe leduri, am inlocuit CI cu CI si la fel, doar un singur CI nu lam avut, adik LM358, chiar din partea de filtrare si codificare am scost toate CI-urile si tot la fel face, dar in partea de comanda a ledurilor daca scot CI lm358 mi se aprind toate de jos pana sus si invers, tip DOT, nu BAR, am incercat sa pun un tl072 in locul lui si tot asa face, am inlocuit toate inafar de LM3916 deoarece nui pe soclu si nu as vrea sa il dezilpesc degeaba!Scuzatima ca am zis toate si defapt nu am inlocuit 2! Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Poi dac te uiti bine si studiezi un pic schema ai sa vezi ca pinul 6 de la 4051 este legat cu pini 7 si 8 deci fa un strap acolo si ai sa vezi ca merge.Deci dac a e realizat cum trebe adik toate strapurile montate piesele masurate etc merge din prima.Inca odata SPOR si nu te descuraja. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 Am facut si cum ai zis tu si tot nimik, tu asa ai facut? ai legat piciorul6 de 7 si 8?In pozele primului post nu se vede conectat doar lasat simplu asa cum e!Am dat comanda de alte circuite integrate si sa vad dupaia! a astea leam demult aruncate prin beci si ma gandesc ca no...! Link spre comentariu
Vizitator enastase Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 am vazut si eu ca pinii 6,7,8 sunt la masa, deci 6 (care e lasat in aer) merge la masa. dar n-am intzeles ce-i cu pinul 1 de la 3915. acela unde merge? (si de ce)analizatorul meu merge f. haotic si e influentat cand ma apropii de el.merci Link spre comentariu
Vizitator enastase Postat Ianuarie 15, 2010 Partajează Postat Ianuarie 15, 2010 ok. gata! pinul 6 cu 7 si 8 la masa, legatura de la pinul 1 de la 3915 in aer... http://img30.imageshack.us/img30/3462/15012010037.mp4 am marit R3 de la 500k la 1M fara nici un rezultat spectaculos. mai incerc maine cu 3M (mi se pare ca e prea maresemnalul si nu pot sa-l scad din P1) Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Acum in mare masura mai depinde si de unde iei semnalul.Cel mai bine mareste cele doua rezistente 47K de pe intrare sau pune un semireglabil prin care sa reglezi semnalul.Apropos cum ai cuplat smnalul la intrare adik pe ce borne? trebe firul cald la una din intrari si tresa la masa Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Am facut si cum ai zis tu si tot nimik, tu asa ai facut? ai legat piciorul6 de 7 si 8?In pozele primului post nu se vede conectat doar lasat simplu asa cum e!Am dat comanda de alte circuite integrate si sa vad dupaia! a astea leam demult aruncate prin beci si ma gandesc ca no...!Poi eu stiu ca atunci cand te apuci de un montaj ceva mai sofisticat te asiguri ca ai piese de calitate.Chiar dac sant din recuperari trebe sa ne asiguram ca sunt bune nu? Link spre comentariu
Vizitator enastase Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 eu am legat intrarile WE1 & WE2 impreuna pe semnal (am banuit ca sunt pt. stereo Left/Right) si masa la masa. semnalul il iau de la TV de "la audio out". L-am incercat si de pe deck-rile mele si semnalul pare sa fie la fel.deci ce nu-mi place:- ultimul bar-graph din dreapta, care inteleg ca ar trebui sa fie un VU-metru general sta 98% din timp aprins tot. numai la semnale slabe il vad ca "joaca" si el. acesta se poate regla separat oare? eventual, cum as putea sa reduc semnalul pe SUMA?- restul de bar-graphuri pleaca de la O dar in general stau cam sus (vezi video) Link spre comentariu
Cilibiu Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Si cum te poti asigura ca CI-urile sunt bune daca nu faci un montaj cu ele ca sa vezi?Ai vreo idee de masurare fara se bagi intrun montaj? Daca vrei sa reglezi cat de sus sa se duca "ledurile" ai un semireglabil!Iar daca vrei sa reduci semnalul pe suma pui in serie cu dioda o rezistenta , cam cat mai mare posibil, dar pui treptat si reglezi cat vrei, daca pui de 100k atunci scade semnalul, acum depinde cat de mult vrei!Vezi ca am desenat in schema de mai jos unde e situata! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum