MifTy Postat Martie 1, 2008 Autor Partajează Postat Martie 1, 2008 pai aia nu e o schema de etalonare superprecisa!!!!daca accepti o eroare de maxim 5-10%, e ok...(daca as mai avea acces la un laborator echipat, sau daca s-ar accepta si persoane fizice la metrologie, cu reglaje nu neaparat la multimetre/aparate de masura industriale, m-as duce, si-as da un ban pentru un etalon de tensiune) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 12, 2008 Partajează Postat Martie 12, 2008 Daca mai intereseaza pe cineva : SUNT : n=Imas / Iap Rsunt=Rap / n-1 Imas=Curentul de masurat (maxim) Iap = Curentul maxim pe care il poate masura aparatul ( ex: 50uA, 100uA etc ) Rap=Rezistenta interna in ohmi a aparatului Rsunt = Rezistenta suntului in ohmi ( foarte foarte mica ) OBS!!! Atentie la unitatile de masura / ordinul de marime Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 12, 2008 Partajează Postat Martie 12, 2008 dar daca nu gasesti componente de valoare exacta,tot la un potentiometru ajungi pt etalonare Link spre comentariu
icar Postat Martie 12, 2008 Partajează Postat Martie 12, 2008 Potentiometrele nu sunt indicate pentru sunturi/rezistente aditionale la aparatele de masura. Rezistenta de contact se schimba in timp sau in urma unor socuri. Astfel de rezistente se fac sortind si modificind rezistente cu valori apropiate. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 13, 2008 Partajează Postat Martie 13, 2008 http://sound.westhost.com/articles/meters.htm Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 13, 2008 Partajează Postat Martie 13, 2008 in majoritatea cazurilor rezistenta unui "sunt" este ff mica ,si din acest motiv poti bobina o valoare mai mare pe corpul unei rez defecte si incepi sa scoti spira cu spira pana cand aparatul este etalonat (eu asa am realizat o rez. de la chinezaria mea de multimetru si am iesit destul de bine - cu exceptia ca a durat ceva si din motivul ca trebuia sa astept racirea "rezistantei" pana la temperatura camerei ca altfel munceai in zadar !) Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 28, 2008 Autor Partajează Postat Martie 28, 2008 iat? o metod?, copiat? de mine dup? un tehnium vechi, acum mul?i ani.nu s?ri?i în sus, nu e cine ?tie ce magie de metrologie, dar pentru m?sur?ri f?r? mari preten?ii de precizie, e foarte bun?!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 28, 2008 Partajează Postat Martie 28, 2008 asta am zis si eu,la inceputul topicului Link spre comentariu
Vizitator DANPC Postat Mai 8, 2008 Partajează Postat Mai 8, 2008 Faci cu C520 si renunti la o cifra. Nici macar 3 afisoare nu ai? :smt003Va salut, Unde se gaseste C520? Multumesc, Link spre comentariu
icar Postat Mai 9, 2008 Partajează Postat Mai 9, 2008 Am eu unul, nou cu decodor cu tot! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum