Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

voltmetru/ampermetru

MifTy

Postări Recomandate

pai aia nu e o schema de etalonare superprecisa!!!!daca accepti o eroare de maxim 5-10%, e ok...(daca as mai avea acces la un laborator echipat, sau daca s-ar accepta si persoane fizice la metrologie, cu reglaje nu neaparat la multimetre/aparate de masura industriale, m-as duce, si-as da un ban pentru un etalon de tensiune)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

7

• icar

3

• Dr.L

3

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Daca mai intereseaza pe cineva :

SUNT :

n=Imas / Iap

Rsunt=Rap / n-1

Imas=Curentul de masurat (maxim)

Iap = Curentul maxim pe care il poate masura aparatul ( ex: 50uA, 100uA etc )

Rap=Rezistenta interna in ohmi a aparatului

Rsunt = Rezistenta suntului in ohmi ( foarte foarte mica )

OBS!!!

Atentie la unitatile de masura / ordinul de marime

Link spre comentariu

Potentiometrele nu sunt indicate pentru sunturi/rezistente aditionale la aparatele de masura. Rezistenta de contact se schimba in timp sau in urma unor socuri. Astfel de rezistente se fac sortind si modificind rezistente cu valori apropiate.

Link spre comentariu

in majoritatea cazurilor rezistenta unui "sunt" este ff mica ,si din acest motiv poti bobina o valoare mai mare pe corpul unei rez defecte si incepi sa scoti spira cu spira pana cand aparatul este etalonat (eu asa am realizat o rez. de la chinezaria mea de multimetru si am iesit destul de bine - cu exceptia ca a durat ceva si din motivul ca trebuia sa astept racirea "rezistantei" pana la temperatura camerei ca altfel munceai in zadar !)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

iat? o metod?, copiat? de mine dup? un tehnium vechi, acum mul?i ani.nu s?ri?i în sus, nu e cine ?tie ce magie de metrologie, dar pentru m?sur?ri f?r? mari preten?ii de precizie, e foarte bun?!!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări