Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare 0-60V/5A

alex mm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GriRo

16

• Dr.L

4

• betinelu

4

• alex mm

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@smilex:te salut si te rog sa fii putin ingaduitor ca nu particip Schema aceea am gasit-o intamplator si am postat-o sa fie ca documentatie Te las singur pt. ca am intalnit un dentist meserias care mi-a facut o extractie cu ceva infectie si acum este la schi in Austria Modul laudaros in care am intrat pe aici ma pedepseste:am la reparat un UPS care seamana in mare cu ce am mai intalnit dar este plin de mici ,,trucuri,,care m-au cam ametit. Doream sa raspund la cap. ESR-metru ca cel mai bun este tot osciloscopul(masori caderea de tens. pe rez. serie chiar la curentul cerut de sarcina din montaj) Care este pedeapsa?--la o alimentare de 12v am un riplu de 5V(de fapt spike-uri de 1microsec) Am pus condensatori de calitate,capacitate dubla,dar degeaba Ce ma supara?La o sarcina de 25w tz.din invertorul de pe 12v trec de 60grade

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator omy

salsunt nou dar sunt la un lic de elctrotehnica am eo o schema ptr sursade alimentare cu protectie la scurtcircuit dar nush cum sa o pun pe forum am shi schema electrica cat shi matrita ptr a face placuta cu circuitu va rog ajutaima schema este de 24 v transformatorul cu afisaj shi potentiometru

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

salsunt nou dar sunt la un lic de elctrotehnica am eo o schema ptr sursade alimentare cu protectie la scurtcircuit dar nush cum sa o pun pe forum am shi schema electrica cat shi matrita ptr a face placuta cu circuitu va rog ajutaima schema este de 24 v transformatorul cu afisaj shi potentiometru

Limba romana sau sterg tot ce prind
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Este convertizor de sudura in configuratia asta...IGBT-urile sant fortate la maxim,dar poti pune unele mai 'frumoase'.Dr L,traful ala de curent e pt limitarea curentului,se regleaza din P2. E o adaptare a aparatului de sudura Kosoy.Tensiunea e in concordanta cu limitarea de curent,nu?Sau e pus feedbackul pt protectie?

Link spre comentariu

Da,asa e,nu m-am uitat atent :jytuiyuDar in cazul asta curentul nu variaza si cu tensiunea de alimentare? Ar fi fost mai bine sa masoare curentul de reglat in secundar

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Salutare, Doar ce am terminat Colegiul de Electronica si vreau sa imi fac o sursa de tensiune pt lab. Sa fie undeva la 0-30 V si 4-5 AAm vazut multe scheme si nu stiu ce sa aleg, astept cu mult interes orice sugesti.Am adunat ceva piese dar nu stiu cum sa fac, sa le folosesc pe cele vechi sau sa cumpar unele noi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări