Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare 0-60V/5A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu, tu propuneai numai un tranzistor bipolar si era si neverificata treaba.

tyc, nu te supara! a fost o gluma, n-am facut decat sa pun link-ul cu schema la care-ai facut referire, oricum ai felicitarile mele pt. munca depusa.propunerea ta este cu mult peste ce-am "insinuat" eu ca solutie
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Salut, intai un preraspuns:in foto.vad potentiometru B50K.Daca nu incurc lucrurile B este pt.pot. cu variatie logaritmica.Nu ai sesizat ca tens. de iesire nu variaza liniar cu pozitia cursorului?Daca da,cauta un pot. A50K Un generator de curent la intrarea sursei poate rezolva partial problema De fapt schema e o struto-camila:sa folosesti un circuit de 1 sau 3 amperi sa comanzi baza unui tranzistor care e de ordinul miliamperilor este ca si cum un amplificator audio de 100w este atacat de la iesirea unui amplif.de 10w Sursele de tensiune duale pot fi atat independente(cu reglaj separat)dar si cu un singur reglaj,sursa negativa urmarind pe cea pozitiva Daca vrei pot cauta o solutie pt.limitare crt.darcu rabdare-intre timp mai trebuie sa-mi castig si banul zilnic

Link spre comentariu

Va plictisesc in continuare:am gasit in sertar 4 buc. l296 noi-cedez 2 la schimb sau la 75% din pretul de magazin.Lucrez in Pipera intre 12 si 17 si pot da si tel. de la servici daca e voie Este o aplicatie 12v/10A----am si 2n5038,tranzistorul este bonus pt.cine face schema

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Corect miticamy, da-ne sa ne muncim neuronii. Ceva nu e in regula cu schema (vad eu): terminalul 3 (+) al LM-ului este undeva la 10V. Daca nu exista consum iesirea 1 va scoate tensiunea de pe shunt (10mV/15A ?) deci 14V (sa zicem). Daca creste consumul iar pe R4 scade tensiunea, iesirea 1 creste (mai mult de 14V). Daca tensiunea din 5 este o fractiune din 4,7V atunci tensiunea din 5 si cea din 6 nu vor fi comparabile. Ce rost are toata chestia? Sau mi-a scapat ceva? Shuntul poate fi folosit pt. limitarea curentului. As continua daca rationamentul meu de pana acum e corect. Pareri?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări