Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare 0-60V/5A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 luni mai târziu...
Vizitator mbrindusoiu

Sursa am realizat-o si merge impecabil. Si chiar socate tensiunea reglabila de la 0 la 60V, la un curent de 5A. Din punct de vedere al puterii disipate aceasta sursa functioneaza corect de la o tensiune de alimentare de 24V. Dat fiind faptul ca functioneaza corect am realizat un comutator automat pe un transformator (cu prize mediane din 5V in 5V) care isi schimba tensiunea din secundar functie de necesitatiile efective de tensiune si curent. Pasii de crestere sunt: 25V, 35V, 45V, 50V, astfel obtii o disipare de putere minima, functie de ce tensiune ai nevoie la iesire. La o tensiune fixa de alimentare (60V) puterea disipata e de cca 350W, care pentru 10 tranzistoare nu e asa mult, radiatorul fiind unul decent ca dimensiuni.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

@Spitfirel-am gasit (chiar am luat doua, sa fie acolo;)rogu-mi-te da-mi si mie schema din imaginea de mai sus. din cate-am citit pe net este totusi un IC in comutatie,sunt ceva precautii mai speciale de luat?ca inductantele (pt. iesire) de 100 si cea de 20 microH pe care le-am gasit sunt ceva ca un rezistor de 1/2W, nu rezista nici pana in 1A. cum sa cer la magazin? sau printr-o sursa de PC gasesc?regards,grivitarosie

Link spre comentariu

DA, am vazut ce-nseamna o bobina la 3A!singura mea problema esta ca... magazinu-i in Timisoara si io-s la Bucuresti.intrebare: in unele scheme apare 100 si in altele 150 microH, cum e mai bine?am p-undeva prin casa o sursa de pc defecta, trebuie sa gasesc ceva p-acolosi mai am nedumerire fata de condesatorul de filtraj de dupa redresare, de cat sa fie 1000, 3300 sau 4700 uF?regards,grivitarosie

Link spre comentariu

Fa rost de un tor dintr-o sursa de calc.Bobineaz-o cu sarma de 0,6...0,8mm,un strat.Si ai o bobina de sursa.Condensatori pune 2 de 4700 in paralel.Respecta conditiile de proiectare a PCB.

Link spre comentariu

DA, am vazut ce-nseamna o bobina la 3A!singura mea problema esta ca... magazinu-i in Timisoara si io-s la Bucuresti.intrebare: in unele scheme apare 100 si in altele 150 microH, cum e mai bine?am p-undeva prin casa o sursa de pc defecta, trebuie sa gasesc ceva p-acolosi mai am nedumerire fata de condesatorul de filtraj de dupa redresare, de cat sa fie 1000, 3300 sau 4700 uF?regards,grivitarosie

La Conex au bobine de 100 uH.cu stima Mihai
Link spre comentariu

am finalizat montajul de test pt. LM2576T-ADJ (vezi foto), si sch e cea din datasheet...datorita faptului ca bobinele sunt firave, am o sursa undeva pana la 1/2A :(partea buna e ca functioneaza, partea rea este ca trebuie sa mai fac un drum pe la magazineintrebare:am vazut ca IC-ul asta e protejat la temp si la supratens, dar la scurt pe iesire e protejat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări