bogdan_ Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 bineinteles, pentru ca LM2576 poate scoate tensiune de iesire pana la 60V si curent de 5A. Si pe deasupra mai e si ajustabil continuu si are si zgomot mic asa cum vrea lumea pentru amplificator. Link spre comentariu
Vizitator mbrindusoiu Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Sursa am realizat-o si merge impecabil. Si chiar socate tensiunea reglabila de la 0 la 60V, la un curent de 5A. Din punct de vedere al puterii disipate aceasta sursa functioneaza corect de la o tensiune de alimentare de 24V. Dat fiind faptul ca functioneaza corect am realizat un comutator automat pe un transformator (cu prize mediane din 5V in 5V) care isi schimba tensiunea din secundar functie de necesitatiile efective de tensiune si curent. Pasii de crestere sunt: 25V, 35V, 45V, 50V, astfel obtii o disipare de putere minima, functie de ce tensiune ai nevoie la iesire. La o tensiune fixa de alimentare (60V) puterea disipata e de cca 350W, care pentru 10 tranzistoare nu e asa mult, radiatorul fiind unul decent ca dimensiuni. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Bravo! Si eu tot am zis ca o fac, da' n-am mai apucat...Baga niste poze. Musai! Link spre comentariu
bogdan_ Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 La sursa asta chiar se preteaza un transformator cu mai multe prize si circuit care sa comute automat priza functie de tensiunea de iesire. In felul asta poti reduce puterea disipata, nr de tranzistoare, cost. Link spre comentariu
GriRo Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Cred ca cea mai buna solutie este Lm 2576 HVT-adj (simplu si eficient)Greetings,are cineva o sursa cu solutia de mai sus?cu stima,grivitarosie Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Cu LM2576T-ADJ? e foarte simpla si eficienta energetic, numai sa gasiti ic-ul(pe Maica Domnului sigur s-ar gasi...am si eu una si functioneaza OK. Link spre comentariu
GriRo Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 @Spitfirel-am gasit (chiar am luat doua, sa fie acolo;)rogu-mi-te da-mi si mie schema din imaginea de mai sus. din cate-am citit pe net este totusi un IC in comutatie,sunt ceva precautii mai speciale de luat?ca inductantele (pt. iesire) de 100 si cea de 20 microH pe care le-am gasit sunt ceva ca un rezistor de 1/2W, nu rezista nici pana in 1A. cum sa cer la magazin? sau printr-o sursa de PC gasesc?regards,grivitarosie Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... y%3D100345 si ceri "bobina de soc(codul) pe tor",nu axiala(d'aia ca si un rezistor) si sch e cea din datasheet ,sa respecti restrictiile de proiectare a cablajului ! si nu e necesara partea cu bobina de 20u. Link spre comentariu
GriRo Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 DA, am vazut ce-nseamna o bobina la 3A!singura mea problema esta ca... magazinu-i in Timisoara si io-s la Bucuresti.intrebare: in unele scheme apare 100 si in altele 150 microH, cum e mai bine?am p-undeva prin casa o sursa de pc defecta, trebuie sa gasesc ceva p-acolosi mai am nedumerire fata de condesatorul de filtraj de dupa redresare, de cat sa fie 1000, 3300 sau 4700 uF?regards,grivitarosie Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 Fa rost de un tor dintr-o sursa de calc.Bobineaz-o cu sarma de 0,6...0,8mm,un strat.Si ai o bobina de sursa.Condensatori pune 2 de 4700 in paralel.Respecta conditiile de proiectare a PCB. Link spre comentariu
mihai2 Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 DA, am vazut ce-nseamna o bobina la 3A!singura mea problema esta ca... magazinu-i in Timisoara si io-s la Bucuresti.intrebare: in unele scheme apare 100 si in altele 150 microH, cum e mai bine?am p-undeva prin casa o sursa de pc defecta, trebuie sa gasesc ceva p-acolosi mai am nedumerire fata de condesatorul de filtraj de dupa redresare, de cat sa fie 1000, 3300 sau 4700 uF?regards,grivitarosieLa Conex au bobine de 100 uH.cu stima Mihai Link spre comentariu
GriRo Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 am finalizat montajul de test pt. LM2576T-ADJ (vezi foto), si sch e cea din datasheet...datorita faptului ca bobinele sunt firave, am o sursa undeva pana la 1/2A :(partea buna e ca functioneaza, partea rea este ca trebuie sa mai fac un drum pe la magazineintrebare:am vazut ca IC-ul asta e protejat la temp si la supratens, dar la scurt pe iesire e protejat? Link spre comentariu
GriRo Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 am finalizat montajul de test pt. LM2576T-ADJ intrebare:am vazut ca IC-ul asta e protejat la temp si la supratens, dar la scurt pe iesire e protejat?chiar nu stie nimeni? sau e un subiect neinteresant... Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 28, 2010 Partajează Postat Octombrie 28, 2010 datorita faptului ca bobinele sunt firave, am o sursa undeva pana la 1/2A :( Bobinele acelea sunt o gluma...e incredibil ca scoateti 0,5A. Da, e protejat la scurcircuit pe iesire, sau mai bine zis, e protejat la curenti de peste 3A.Iata schema dupa care l-am construit eu: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum