Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf de inalta frecventa (1Mhz), coborare tensiune

Paollo

Postări Recomandate

Pana acum am aprins doar un led. Dupa calculele mele as putea sa tin "in viata" un tel mobil, care ar fi conectat permanent pt incarcarea bateriei. Bateria va avea mai mult un rol de condensator pentru ca cei 15mA 5V de care am nevoie nu vor fi suficienti ca sa o incarce in 2 ore(cat ar fi normal). Dar, practic, consumul constant al telefonului este de ~ 5-14 mA la 3.7V si astfel va fi functionabil nonstop.Nu mai am nevoie de tel, oricum consuma putin si ma gandeam ca ar putea fi bun pt situatii de urgenta, chiar 112 :weedman: atunci cand alte telefoanesunt moarte, nu merg, sau cand exista o pana indelungata de curent.Ideea mi-a venit cand am stat 2 zile fara curent si fara posibilitate de incarcare a telefonului.Sau, as putea incarca si o baterie de rezerva, va fi nevoie de vreo 24-48 de ore pt una de 700mAH dar tot e ceva, pana se descarca una cealalta e plina.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Paollo

11

• cirip

4

• d2134

4

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

5V/15mA s-ar putea sa fie posibil de obtinut in apropierea unui emitator de radio. In cazul acesta ar trebui, mai degraba un transformator adaptor de impedanta. Daca ai obtinut 60V in gol si 5 mA in scurt, rezulta o impedanta a sursei de 12k. In cazul dat e nevoie de 5V/15mA = 333 ohmi. Raportul transformatorului ar fi sqrt(12k/333ohmi)=6. Incearca sa optimizezi montajul debitind pe o rezistenta de 300-400 ohmi. In cazul de fata 15mA/5V e cam limita maxima. Daca presupunem ca cei 12k sunt rezistivi si faci adaptare perfecta maximul de putere debitata pe o sarcina externa ar fi 75 mW deci maxim 15mA/5V.Fara aparatura e cam greu si singura arma care iti ramine este rabdarea maxima.Factori care cresc eficienta instalatiei:- lungimea mare a firului de antena- fir de antena din cablu litat din bronz fosforos- diode redresoare cu germaniu sau, in cel mai rau schottky

Link spre comentariu

Nu prea reusesc eu sa inteleg principiul trafului adaptor de impendanta.. care e diferenta intre asta si un traf normal? si apoi, ar functiona transf daca am 1Mhz AC? sau trebuie sa fie traf pe ferita?

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Am renuntat la idee desi ledul statea aprins tot timpul. Mi-am facut generator eolian pana la urma dintr-un alternator cu statorul rebobinat si rotorul modificat ca sa accepte magneti. In conditii de vant moderat aprind un bec de 12v, 20w.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări