Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio dux typ v 1401

vikingul38

Postări Recomandate

L-am cumparat ....de la un second-hand

E stereo...cu lampa ,,megica'' fabricatie 1959...cred....SUPEEEER........

Lucreaza pe fm excelent..IN BANDA VESTICA......insa...distorsioneaza mult.....(iesire pe 800 ohmi...??????)

Ma gandesc ca e problema din REGLAJE....(se poate?????) ..... (difuzoarele par bune.....nici nu pot sa pun altele,....o sa incerc un difuzor de 750 ohmi din tv vechi /

l-am pus ...la fel.......)

si cu intrare din dvd la fel distorsioneaza

Pareri...n-am aparat sa-l fotografiez.......arata bine....e tip masuta cu picioare......difurile laterale.....fain.....cel putin o sa incerc partea finala.....cred ca e cu 2X ECL 82 pe canal.....

tip: DUX TYP V 1401 NU GASESC SCHEMA...(are si pik-up)

lampi : ecc 85, ech 81. ebf 89,ecc 83 si 4 fina;li cu 4X ecl 82

http://www.radiomuseum.org/r/philips_du ... v_144.html

atat am gasit despre el..de fapt un frate cred mai mare....al meu are piese din 1959...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vikingul38

8

• MiniTehnicus

4

• d2134

4

• feri.visky

1

Scuze daca n-am fost inteles......Cred ca stiu ce-i ala fm....sau ukw...sau orice...Dilema e ca modului cu ecc 85 (care e pt fm) functioneaza.....La fel si cel cu ECH 81 SI EBF 89 (care e pentru unde medii) e bun...Problema (cred ) ca e tubul ECC 83 care este preamplificarea celor 4 ECL 82.din etajul final..deci ,,lucreaza,, pe am si fm....cu distorsiuni si la fel si daca introduc semnal de la dvd.....difuzoarele fiind de 800 ohmi le-am schimbat cu altele de 750 ohmi....aceeasi problema....ramane ,,doar,, lampa din preamplificarea finalilor...sau ceva tensiuni de grila(unde nu ma bag)Nu gasesc schema....ms...

Link spre comentariu

Defectul pare a fi in etajul audio sau la alimentare. Ambele canale distorsioneaza?

Roaga pe cineva care are cont sa iti descarce schema de la muzeul acela, daca exista. Roaga-l pe feri.visky.

Esti sigur ca finalii sunt PCL82 si nu ECL82. S-ar putea sa fi schimbat cineva lampile cu ce a avut la indemina. Masoara tensiunea pe filament la lampile finale (pinii 4 si 5). Daca ai 16Vca atunci trebuie montat PCL82, daca ai 6.3Vca atunci trebuie montate ECL82.

Vezi daca nu teajuta cumva schema asta:

Link spre comentariu

Schimba condensatoarele electrolitice din partea de alimentare, eventual si cele cu hartie, uitata-te atent la rezistoare, poate este vre-unul ars.Nu ai nevoie neaparat de schema lui, se gasesc si alte aparate de radio care folosesc ECL82 in etajul audio si poti verifica.Bineinteles ca ECC83 se poate verifica prin schimbare cu alta sau in alt aparat, daca nu sunt 2 bucati sa le schimbi intre ele.

Link spre comentariu

Nu am reusit sa-l repar...am controlat vizual rezistente....am masurat catevacondensatoarele l-am scos....apoi repus....nimic...aceleasi distorsiuni si ,,gajait'' de la semnal mic.....ce-o fi?????/!!!Continui ,,restaurarea''Dati-mi o idee cum ,,reconditionez'' sticla cu scala din fata care e exfoliata(s-a luat vopseaua de pe verso)....

Link spre comentariu

Scala se poate reconditiona cu... rabdare. Se mai foloseste o pensula foarte subtire si vopsea tempera de culoare neagra, alba, galbena, verde, albastra, rosie, de obicei. Se dilueaza f. foarte putin (sau deloc), vopseaua se aplica punct cu punct cu mare grija. Dupa uscare completa se poate relua operatia. Cu auriu nu stiu cum se poate face.... In final scala arata mai bine dar nu perfect. Succes!P.S. Pensulele si vopselele se procura de la fondul plastic.Technica este similara cu pictura Icoanelor pe sticla.

Link spre comentariu

Poti tipari la o imprimanta laser color(plotter color) si apoi lipesti hartia pe spatele sticlei de scala.Peste hartie se dau cateva straturi subtiri de lac pentru protectie.Foloseste un spray de contact si curata comutatorul de game, poate lipseste o tensiune sausunt contacte oxidate si au rezistenta mare.1. Verifica tuburile in alt aparat sau schimba cu altele de care esti sigur ca sunt bune.2. Verifica partea de alimentare, schimba condensatoarele electrolitice de filtraj ( atentie cele noi trebuie formate inainte).Eventual puntea redresoare (cu seleniu?) schimbata cu una pe siliciu+condensatoare 10-47nF in paralel pe fiecare dioda.3. Se verifica etajul audio.(masurate tensiunile pe terminalele tuburilor, schimbat electrolitici, etc)4. De aici se incepe depanarea aparatului daca nu s-a gasit, remediat defectul.

Link spre comentariu

Scala se poate reconditiona cu... rabdare. Se mai foloseste o pensula foarte subtire si vopsea tempera de culoare neagra, alba, galbena, verde, albastra, rosie, de obicei.Scala se poate reconditiona cu... rabdare.

Oare nu se poate folosi o imprimanta pentru CD-uri? Sau alea lucreaza numai pe format fix (120/120mm)?

Poti tipari la o imprimanta laser color(plotter color) si apoi lipesti hartia pe spatele sticlei de scala.

Exista folie perfect transparenta (eu am fost gasit, acum citiva ani, unaele de productie Agfa cu o fata pentru laser si una pentru ink-jet). Cu lipitul e mai problema, sa nu pateze cleiul. S-ar putea sa se gaseasca folie autoadeziva transparenta.Oricum, scala trebuie redesenata in format printabil.
Link spre comentariu

Trebuie o imprimanta care sa tipareasca pe un format de hartie in care sa se incadreze dimensiunile scalei.CD-urile se pun intr-un sertar care intra in imprimanta dupa care se tipareste pe suprafata lui.Se mai poate lamina hartia si se prinde doar pe lateral in spatele sticlei de la scala.Sau se tipareste direct pe folie autoadeziva gen actzibild.

Link spre comentariu

Foloseste un spray de contact si curata comutatorul de game, poate lipseste o tensiune sausunt contacte oxidate si au rezistenta mare.1. Verifica tuburile in alt aparat sau schimba cu altele de care esti sigur ca sunt bune.2. Verifica partea de alimentare, schimba condensatoarele electrolitice de filtraj ( atentie cele noi trebuie formate inainte).Eventual puntea redresoare (cu seleniu?) schimbata cu una pe siliciu+condensatoare 10-47nF in paralel pe fiecare dioda.3. Se verifica etajul audio.(masurate tensiunile pe terminalele tuburilor, schimbat electrolitici, etc)4. De aici se incepe depanarea aparatului daca nu s-a gasit, remediat defectul.voi incerca....nu prea stiu pinii lampilor.....puntea e schimbata...cred...are 4 diode tip 1n...prin 1959 nu cred ca erau asa ceva....o s-o verific

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am incercat si am masurat ceva tensiuni...nu stiu daca le-am masurat bine....Schema e foarte asemanatoare cu cea postata (4 ecl 82) mai sus...respectiv G3A.Cam cati wati ar scoate aceste tuburi in final....pe cele 2 difuri de 800 ohmi din pacate.....LAMPILE SUNT :ULTRARON DE CINE SUNT FABRICATE????

Link spre comentariu

Tensiunile masurate de tine sunt cam ciudate, ca sa nu zic complet anapoda. Fie ca nu ai numarat bine pinii, fie aparatul nu e bun.Incearca sa masori, in primul rind tensiunile indicate pe schema (valorile fara parantenza corespund situatiei fara semnal, cu pot de volum la minim iar cele din paranteza situatiei cu semnal, cu puterea nominala in dif). Tensiunile sunt fata de masa. Masoara-le cel putin si in primul rind pe cele fara semnal si posteaza rezultatul.Puterea este cam 10W pe canal chiar daca ai pus difuzoare de 800W fata de 750W. raportul nu e dezastruos de mare, ar trebui sa se auda bine, nu asta e cauza distorsiunilor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări