Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa vesela

gogoo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gogoo

8

• MifTy

5

• Dr.L

3

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

sursa pc?daca tiuie tot timpul,e sursa auxiliara de vina,inlocuieste conzii aferentidaca tiuie doar cand merge,e sursa se dputere de vina,inlocuieste condesatorii aferentisi mie-mi tiue,dar doar in sarcina si dupa ce am schimbat conzii mici si am marit filtrarea pe 5Vsb,mi se supraincalzesc si torurile de pe iesirevezi la alimentatoare,e un topic maricel despre asta

Link spre comentariu

sursa pc?daca tiuie tot timpul,e sursa auxiliara de vina,inlocuieste conzii aferentidaca tiuie doar cand merge,e sursa se dputere de vina,inlocuieste condesatorii aferentisi mie-mi tiue,dar doar in sarcina si dupa ce am schimbat conzii mici si am marit filtrarea pe 5Vsb,mi se supraincalzesc si torurile de pe iesirevezi la alimentatoare,e un topic maricel despre asta

... dac? ?iuie... când nu merge??? :smt017
Link spre comentariu

adica doar cand sta in priza,fara sa se invarta ventilatorul,fara sa aiba tensiune pe 12 si 3,3v etcadica doar cand sursa auxiliara merge,iar aia mare nupractic,daca te uiti la ea,nu merge :smt005

Link spre comentariu

... tot uit c? s-a trecut cam definitiv de la AT la ATX...pe lâng? asta, mi s-au pr?jit ni?te surse, ?i AT ?i ATX, se manifestau exact cum spuneai, dar mai ?i miroseau!!!... of course... aveau 700 de wa?i... pe-un picior!! :weedman:

Link spre comentariu

Rolul oricarei diode redresoare este sa lase curentul sa treaca intr-un singur sens. Mai pe romaneste transforma din curent alternativ in curent continuu.Difera de celelalte in primul rand cu ce se lauda producatorul acolo, in primele randuri din foaia de catalog:- ca e foarte rapida, adica poti sa o folosesti la curenti de frecventa mare- ca are cadere mica de tensiune, probabil este o dioda Schotky- ca are dimensiuni mici, etc.si in plus are garantati toti parametrii aia de sunt insirati cu numere si desene in foaia de catalog.

Link spre comentariu

nu e schottky... Vf e pana la 0.9V. la schottky Vf e foarte mic, de ordinul a 0.1-0.2V doar ca are, si ceva, "scapari" la curenti inversi...de ordinul a cativa uA...E doar o dioda rapida, capabila sa se deschida si sa se inchida destul de repede.Cu cat se deschide mai repede, dupa aparitia semialternantei, cu atat va lasa sa treaca mai mult curent din semialternanta aia, iar cu cat se inchide mai repede, cu atat va lasa mai putin din semialternanta opusa, sa treaca.iar, mai ontopic, se mai intampla sa fluiere sursa si cand e vre-un cond. mai uscat in partea de 300VMai precis in bazele trz. de putere, alaturi de late piese, se poate sa fie niste condensatoare de 1uF@50V, care, cad se usuca, cauzeaza o scadere in puterea maxima a sursei, o suprasolicitare a trz finali, si fasaitul sau fluieratul audibil.Mirosul e de la rezistorii si eventual tranzistoarele de putere, poate si reteaua R/C, serie, de pe infasurarea primara. Forma de unda, in care lasa trz. finali sa treaca curent, nu mai e destul de dreptungiulara, din cauza acelor cond. de 1uF, si apar curenti de inductie(inversi) mai mari, si finalii pot pocni in orice moment...Am mai intalnit si cazuri in care, tensiunile de comparare, care merg spre IC, nu erau suficient de filtrate, deci si filtrajul la iesire e o posibilitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări