Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator rebobinat

roby_m

Postări Recomandate

Am un tor si vreau sa-i rebobinez primarul.Am fost astazi la un atelier de bobinaj din oras pt rebobinarea secundarului unui tor.Inginerul de acolo m-a sfatuit ca nu e cea mai buna metoda pt audio, aceea de a bobina manual in regim de amator sau de atelier -oricum nu e diferenta la tor-, pt ca apar distorsiuni destul de mari; si mi-a explicat ceva despre vibratia care o produce miezul, sarma, faptul ca infasurarile sunt neuniforme etc. El il lacuieste cu lac special de transformator, dar nu e rasina care o folosesc cei de la fabrica, de ex Petra.Mentionez ca vreau sa-l folosesc la o statie 2.1, AV400 pt bas si 2x100 Elprod.Ce parere aveti despre folosirea unui traf toroidal rebobinat la mana si lacuit si folosit in audio de calitate?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• roby_m

2

• junior

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Merge foarte bine (mai ales ca nu ai prea multe spire de dat) , numai sa ai grija sa bobinezi strans , iar spirele sa fie uniform distribuite pe tor. Daca nu bobinezi strans , sarma poate vibra producand un usor zumzet .Un strat de lac poate inlatura zumzetul , dar in mod normal nu ar trebui sa fie cazul.

Link spre comentariu

Discutia se referea la zgomotul electric, nu la cel sonor. Cel sonor nici pe departe nu va avea loc daca e lacuit. Problema e cu celalalt. Astept pareri daca v-ati confruntat cu asa ceva, daca ati pus pe osciloscop un traf facut "acasa", in sarcina si daca v-a placut ce ati vazut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări