Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

UTILIZARE DIFUZOARE DE 800 OHMI

vikingul38

Postări Recomandate

Am cumparat un radio de colectie de la un second-hand....Tip DUX TYP V 1401 (circa 1960), e suedez dupa licenta Philips....E tip masuta cu pik-up deasupra, stereo....radio merge si pe ukw banda vestica...dar nu pot sa-mi dau seama daca am semnal radio stereo....Amplificatorul e cu 4 ecl 82 in final./....se aude dar distorsioneaza pe ambele canale....are difuzoare de 800 ohmi....cu magnet (fier) in fata membranei...Daca il resuccitez...pana acum l-am curatat...cum pot folosi aceste difuzoare intr-o boxa.....de cati litrii trebuie...cred ca sunt ,,de banda larga" au si un mic con de hartie in fata....l-am schimbat cu unul de 750 ohmi / 3 wati si tot distorsionat se aude....Intentionez sa-l folosesc si ca amplificator de camera.....cel putin 10 wati tre sa aiba pe canal....Am sa revin si cu poze.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vikingul38

2

• Badman

1

• Bogdi16

1

• George(sb)

1

Top autori în acest subiect

acele difuzoare se preteaza pentru amplificatoarele pe lampi, avantajul folosirii unor astfel de difuzoare este ca nu mai este nevoie de transformator de iesire, deci pierderile de calitate vor fi mai reduse, probabil si randamentul unui astfel de sistem va fi mai ridicat, deci consum mai redus de energie; probabil ca si dezavantaj ar fi ca sunt destul de sensibile si le poti face praf mult mai usor decat un difuzor pe impedanta clasica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări