Vizitator mvictor Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 Am facut un JDM programmer cu MAX 232 si niste porti inversoare, cu tensiunea de 13 V obtinuta printr-un CI TL497, a carui tensiune de iesire am reglat-o fix la 13,00V (cel putin asa arata multimetrul). Folosesc programul IC-Prog, iar problema mea este urmatoarea: absolut fara nici o logica uneori totul este OK (zice ca a programat fara eroare si merge perfect PIC-ul), alteori da eroare la programare, de fiecare data in alta locatie de memorie. Daca e necesar pun aici si schema. Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 ar fi bine sa pui schema aici sa vedem si noi despre ce este vorbade unde se alimenteaza programatorul ? Link spre comentariu
Vizitator mvictor Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 Iata schema. Se pare ca este dupa un numar mai vechi al Electronique pratique. Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 schema in principiu este okmai trebuie un condesator de 100nF pe C4este posibil sa fie contacte imperfecte, traseul de masa aiurea etc. Link spre comentariu
Vizitator mvictor Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 Multumesc, mai caut sa verific si masa toata si sa pun si condensatorul de 100n. Voi scrie ce-am facut. Link spre comentariu
Vizitator mvictor Postat Februarie 28, 2008 Partajează Postat Februarie 28, 2008 Dupa ce am modificat delay-ul din IC-prog la 16 a scris vreo 5 PIC-uri fara probleme, si apoi a reinceput sa faca tot asa. NU mai stiu ce sa-i fac. Am verificat masa si nu pare sa aiba probleme, am verificat si condensatorul de 0,1u de pe c4 si exista, desi nu-i trecut in schema. Ce am observat pe pinul 2 al lui MAX 232 am 9V (in catalog scrie 8,5V). In plus am folosit in loc de cd 4093 un HCF 4093. Inca ceva cablul de la laptop la programator are cca 1,5m. Daca nu-i dau de cap recomandati-mi si mie o alta schema ca simt ca innebunesc cu asta. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Poate sa aiba influenta tensiunea de alimentare, este stabilizata? O alta varianta poate sa fie capabilitatea de curent a portului serial din laptop. Unele laptop-uri au tensiunea/curentul mai redus fata de un PC si pot da erori. Poti incerca schema de aici: http://www.lancos.com/e2p/siprog_base.png Link spre comentariu
Vizitator mvictor Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Sursa de alimentare e stabilizata.Circuitul MAX 232 n-ar trebui sa "preia" si totodata sa "previna" probleme legate de capabilitatea de curent / tensiune a portului serial?De regula ce delay se foloseste? Laptopul este un P3/800MHz. Am remarcat ieri ca daca am reinstalat ic-prog-ul a mers. Totusi m-am plictisit si am scris numai un singur PIC. Voi mai incerca azi. Daca totusi nu-i dau de cap voi incerca o varianta de programator pe port paralel, aveti vreo recomandare de schema? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 29, 2008 Administratori Partajează Postat Februarie 29, 2008 foloseste JDM si cu programelul asta http://members.aon.at/electronics/pic/picpgm/ e de departe cea mai simpla solutie Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Si JDM da multe batai de cap pentru ca nu are alimentare exterioara , ia curent din portul calculatorului . Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 29, 2008 Administratori Partajează Postat Februarie 29, 2008 este jdm si cu alimentare externa... aia merge brici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum