Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonda osciloscop

Yo4You

Postări Recomandate

Va salut stimati forumisti cat de curand am achizitionat un osciloscop rusesc C1-94 si nu am vazut la vanzator in piata sonda lui.Precizez ca are o mufa DIN ce se foloseste si in domeniul audio ptr inregistrare redare sunet.As dorii o indicatie ce fel de cablu sa folosesc cum sa fac sau daca se gaseste careva sa imi vanda o sonda de la osciloscopul romanesc EMI ce mergea pana la 10Mhz.Date specificate de producator intrare impedanta de 1Mega ohm , 40pico , zice ca poate citii pana la 10Mhz sunt sceptic in privinta asta dar fie.Va multumesc celor care au avut atata rabdare sa imi citeasca acest subiect care poate ca este de nivel de initiere si nu l-am pus unde trebuie HI! PS: lumea mi-a zis sa fac din cablu RG58 sonda dar stiu ca are impedanta de 50ohmi iar intrarea este de 1Megaohm , precizez faptul ca totusi ar functiona dar citirea va fi eronata insa sa afiseze o sinusoida se va putea , eu doresc o citire cat mai precisa.Toate cele bune de Fery!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

3

• cirip

2

• MifTy

2

• DREDD

1

Top autori în acest subiect

fii atent la calitatea capului sondei, la ecranare, ?i la cablu plus muf?!!!am s? pun ?i eu 2 scheme de "scope probes", dar, din proprie experien??, dac? muf?ria e nasoal?, nu te mira c? nici montajul nu te ajut? prea mult!!!ah, înc? ceva: încearc? s? folose?ti un cablu ecranat cât mai flexibil posibil!!!cea mai nasoal? alegere ar fi un cablu "de anten?" de 2 lei vechi metrul!!!

Link spre comentariu

Multumesc mult de raspuns este o schema extraordinara si am sa o fac ies de 1000X mai eftin decat o sonda de la magazin.

He he... Nu te bucura prea tare. Schema "extraordinara" e cam... opera unui tip care nu prea are tangenta cu sirmele. Minunata sonda 10X are banda la 3dB de fo 1.5KHz, iar sonda 1X e "mai performanta"... 150KHz. :smt005 Chiar daca oscilo e de 1GHz, nu vezi mai mult de 1.5/150K.Daca esti chitit sa construiesti, baga-mi un P.M.Cirip
Link spre comentariu

ce zici, cirip, asta ar fi mai bun????

A nu se confunda o sonda pasiva de osciloscop cu un amplificator limitator de frecventmetru. Cerintele sunt diferite. Oricum, schema postata are erori. De exemplu, diodele sunt conectate incorect in atenuatorul variabil.Chiar daca folosesti pana la cond, acolo ai o componenta de CC introdusa de FET, deci masuratorile de CC vor fi eronate. Apoi, este necesar un circuit de compensare.Cirip
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am rezolvat problema mai simplu cu o sonda industriala :yawinkle: acuma numai imi ramane nimica de facut decat sa imi fac timp liber sa experimentez anumite montaje.Numai bine de Fery!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări