Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De la Radio cu galena la Radioul internet

feri.visky

Postări Recomandate

Ar fi fost un mare pas inaite daca am fi avit deja DAB, BAB+ etc. (Digital Audio Broadcasting)... de DRM (Digital Radio Mondial) ce sa mai zic... DAB functioneaza in jur de 200 MHz iar DRM pe medii si scurte...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• feri.visky

31

• yo3ihg

8

• danzup

4

• gica70

4

Top autori în acest subiect

Domnilor cine nu a gustat placerea radioului , satisfactia ascultarii pe un receptor facut in casa , noptile pierdute cind ceva nu mergea si mai trebuia refacuta o bobina , un circuit , cind montajul acrosa sau era in alta gama si necesita mai mult sau mai putin efort la definitivarea montajului nu intelege adevarata taina si placere a radioului , eu personal ca radioamator si ca inpatimit al radioului dupa ce a aparut internetul nu am asimilat noile moduri de lucru , respectiv Echolinkul si legaturile pe internet ca performanta , radioul sau radio pe teava cum zicem noi radioamatorii , nu e radio prin insasi denumirea de radio pe internet , comfirmarea unei legaturi , multrivnitul QSL dintr-o tara exotica pe E QSL (prin internet) nu prin posta pentru mine nu are valoare , are si netul utilitatea lui prin imensa baza de documentare oferita dar ca radio prefer ceva pe masa nu ceva pe calculator ......poate gresesc, am facut zeci de receptoare de toate tipurile care inca merg bine , sunt mai comservator de felul meu , apreciez progresul dar .. radio ramine radio orice s-ar spune.... stima ...YO7DIG- MIHAI.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Doar sursa... Am cam fost plecat... Sursa arata bine si functioneaza la fel de bine...

Felicitari Feri. Arata bine si sigur merge la fel.Admir puterea voastra de munca (aici includ si pe Misa, Vio si altii) in pofida faptului ca sunteti oameni foarte ocupati cu job-urile. Eu cu greu am reusit in ultima luna sa bricolez un amarit de ESR-metru si sa mai restaurez doua radiouri din colectie. :aplauze
Link spre comentariu

Multumim in cor.... chestia cu ESR-metru este un subiect interesant... ai putea deschide un topic, ceva de genul: instrumente pentru verificarea pieselor vintage... sau asa ceva...

Link spre comentariu

Ce vremuri...Cate borcane si cate sticle am mai spalat ca sa-mi pot procura bateriile patrate...O dioda costa o suma uriasa...pana cand am inlocuit-o cu o jumatate de lama de ras si o bucata de mina de creion! (desigur montate pe un suport izolant).Bineinteles ca am sacrificat si eprubete (furate de la scoala) ca sa-mi fac cristalul de galena...Apoi cand am reusit sa ne construim (eram o gasca de 4 baieti) walkie-talkie fara aparatura, fara cristal de cuart...si transmiteam muzica Phoenicsilor...Ce vremuri..

Link spre comentariu

Eu, de exemplu, folosesc in mod curent un radio Philips cu lampi relativ usor de gasit. Cred ca ar trebui sa lucrez foarte mult ca sa construiesc un radio cu lampi cu performante similare.Misa, nu te lasa. In saitul lui sm0vpo gasesti cum se fabrica bobinele pentru medie frecventa de 455k si altele. Succes.

Link spre comentariu

Multumim in cor.... chestia cu ESR-metru este un subiect interesant... ai putea deschide un topic, ceva de genul: instrumente pentru verificarea pieselor vintage... sau asa ceva...

Exista deja un topic pe tema ESR-metru la "Aparatura de masura si control". Eu l-am facut pe cel mai simplu:http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=19&t=16429&st=0&sk=t&sd=a&start=150Este o scula de baza la depanari electronice de orice fel si ar mai trebui si un tester de strapungeri (o sursa reglabila de tensiune 0-600v, protejata la scurt). Vreau sa fac una care sa masoare simultan si curentul de fuga.
Link spre comentariu

Am citit intr-un Tehnium ,in urma cu vreo 20 de ani ,despre un radio ciudat construit de nemti prin anii '30 si care nu avea nici o lampa.Avea niste,,cubulete'' de nisip si era alimentat la o baterie.Posibil ca sa fie vorba despre inaintasul tranzistorului de azi sau sa fi fost vorba doar de o fictiune? Pe deasupra a mai izbucnit si razboiul si din pacate a mai fost pierdut si de catre cine nu trebuia iar mai tarziu ,,marele eliberator al popoarelor'' a devenit peste noapte inventatorul tuturor lucrurilor si nu s-a mai continuat cu progresul.Dumneavoastra ce stiti despre acest lucru?

Vreau sa confirm informatia dar nu mai stiu unde am citit-o. NU era pacaleala de 1 Aprilie!...
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări