Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tester telecomenzi

dan-a2

Postări Recomandate

de ce te complici ??? ...

Daca imi arati o schema mai simpla decat 1 TSOP + 1 rezistenta + 1 LED eu o mananc!Total 3 componente si 5 terminale. Fara reglaje, foarte fiabila si cu facilitati de genul rejectia luminii pulsatorii venite de la neoane, sensibilitate maxima in infrarosu, raspunde numai la impulsuri, cum este lumina din telecomanda, nu la orice lumina venita pe geam sau de la bec, scoate la iesire aceeasi amplitudine a semnalului indiferent daca telecomanda este mai aproape sau mai departe, etc.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

4

• adicontakt

4

• Stefan

3

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

de ce te complici ??? ...

Daca imi arati o schema mai simpla decat 1 TSOP + 1 rezistenta + 1 LED eu o mananc!Total 3 componente si 5 terminale. Fara reglaje, foarte fiabila si cu facilitati de genul rejectia luminii pulsatorii venite de la neoane, sensibilitate maxima in infrarosu, raspunde numai la impulsuri, cum este lumina din telecomanda, nu la orice lumina venita pe geam sau de la bec, scoate la iesire aceeasi amplitudine a semnalului indiferent daca telecomanda este mai aproape sau mai departe, etc.
nu stiam cum arata schema si am crezut ca este ceva mai complex cand am auzit de TSOP dar ce nu inteleg eu este faptul ca : - daca senzorul TSOP 1736 are in "coada" 36 se poate sa mearga si pe frecventa de 38 khz a telecomentzii (nu am de cat 1738 si deci nu am cum sa vad daca zmerge si cu 1736 !) :partyman: :offtopic2 nu cred ca dana2 este femeie !
Link spre comentariu

Teoretic ai dreptate cu frecventele, practic am incercat mai demult, de curiozitate si merge.Cu aceeasi telecomanda am schimbat TSOP-uri de la 36 la 40 kHz si a mers cu toate. Cifra indica unde este sensibilitatea maxima. Merge si la alte frecvente dar este mai putin sensibil. Tot ce pot sa-ti spun este ca la mine a mers aceeasi telecomanda, intr-o camera obisnuita de 4x5 metri, indiferent de frecventa TSOP-ului.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Am incercat si eu de curiozitate metoda cu camera...am folosit camera video a telefonului, una nu prea performanta si...functioneaza intr-adevar. Ce e mai ciudat este urmatorul lucru....pe urma am incercat sa ma uit cu ochiul liber ....desi credeam ca nu o sa observ nimic. Dar m-am inselat...se observa. In primul moment dupa ce am apast o tasta se observa, foarte slab cei drept, dar perceptibil, o luminita rosie in interiorul ledului. Mentionez ca am facut experimentul pe doua telecomenzi iar in camera era semintuneric.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări