Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Volan cu force feedback si vibratii Home Made..

AerosouL

Postări Recomandate

Ciudat de tot.. dar mi-a venit ideea sa fac asa ceva :rolleyes: .Momentan sunt la partea cu studiul de fezabilitate si culegere de informatii.Daca ati incercat asa ceva sau stiti pe cineva care a mai facut, va rog dati-mi si mie de veste.Ca senzori ma gandeam sa folosesc senzorii de la niste mausi cu bila..sau poate chiar optici.Clar o sa il fac cu 3 pedale.. (mai mult de asta ma chinui, pt ca nu gasesti ceva decent fara sa dai multi bani jos...) force feedback si niste butonele.. conectare USB si cu microcontroller.. dar ma gandesc sa folosesc piese de masina in limita bunului simt (nu stiu care este deocamdata)Astept raspunsuri sau intrebari ca nu stiu ce sa mai zic.. :smt032

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AerosouL

2

• MifTy

2

• ratza

1

Top autori în acest subiect

De ce vrei sa faci volanul asta?

Din moment ce faci un SF (studiu de fezabilitate) inseamna ca te gandesti printre altele si la pret.

Te asigur ca, pentru aceeasi calitate, un prototip original costa mult mai mult decat produsul de serie din raft. Chiar si un prototip clona te va costa mai mult decat produsul din raft. Asta lasand la o parte problema software-ului: compatibilitate cu jocurile, driver, firmware, etc.

Daca vrei sa il faci din alte motive decat faptul ca ti se pare prea scump la magazin, atunci da-i inainte pentru ca e un proiect foarte interesant si multidisciplinar: mecanica, electronica, software, etc.

Link spre comentariu

Ciudat de tot.. dar mi-a venit ideea sa fac asa ceva :rolleyes: .

Momentan sunt la partea cu studiul de fezabilitate si culegere de informatii.

Daca ati incercat asa ceva sau stiti pe cineva care a mai facut, va rog dati-mi si mie de veste.

Ca senzori ma gandeam sa folosesc senzorii de la niste mausi cu bila..sau poate chiar optici.

Clar o sa il fac cu 3 pedale.. (mai mult de asta ma chinui, pt ca nu gasesti ceva decent fara sa dai multi bani jos...) force feedback si niste butonele.. conectare USB si cu microcontroller.. dar ma gandesc sa folosesc piese de masina in limita bunului simt (nu stiu care este deocamdata)

Astept raspunsuri sau intrebari ca nu stiu ce sa mai zic..

:smt032

?ia sunt chiar optici!!! :snakeman:

cu pedalele, mai bine apeleaz? la poten?iometre... în felul ?sta, chiar depinde cât de repede sau încet dai talp?!!!

pân? la urm?, problemele mecanice, ?i cele de transformare a m?rimilor mecanice în electrice nu sunt foarte mari, ba chiar rezolvabile destul de ieftin...

rup?tor e cum faci conexiunile la PC!!!

paralela s-a dus, serialele la fel, gameportul... unele înc? îl mai au, altele nu, unica solu?ie e usb!!!

dac? apelezi la ft232, te-ai scos: o parte important? a firmware-ului e deja disponibil?, free.

îns? va trebui s? afli cum "convingi" un joc f?cut cu directx s? recunoasc? "divaisul" t?u...

postul ?sta al t?u mi-a adus aminte de "supercontrollerul" f?cut de mine pentru HC91, s? pot juca "Elite" klumea... f?r? team? de thargoizi sau 5-6-7 nave pirat sau viper pe capul meu!!! :smt005

Link spre comentariu

Banii sunt un factor.. asa este..Mie mi se pare ca majoritatea volanelor.. cel putin astea pana in 500 Ron .. sunt ca niste jucarii, plastic all over the place, bulky, si destul de scumpe.In cazul meu cea mai mare problema o sa fie driverele + softu de la uC, partea hardware e realizabila.Deocamdata ma intereseaza sa imi mearga cu BMW M3 challenge, si dupa cum am zis, intentionez sa folosesc piese de masina (SH), marimi naturale la componente, 3 pedale, schimbator din clapete(e mai usor de facut si e mai rapid), si poate pun force feedback si la frana (o sa simulez abs).Inca ma mai interesez de preturi si ce se poate gasi..

Link spre comentariu

Un coleg de facultate a f?cut a?a ceva. A luat cel mai ieftin ?i ordinar joystick pe care l-a g?sit, l-a dezmembrat ?i a f?cut volan din el. Nu avea force feedback, nici vibra?ii, dar avea un arc s?n?tos ?i trebuia s? tragi bine de el, nu puteai conduce cu o singur? mîn?. Driverele existau gata f?cute. Po?i încerca ?i varianta asta.

Link spre comentariu

sau mai bine folose?te rezultatele din searchul ?sta!!!

unii au f?cut exact ce vrei tu... de fapt o cabina de "formula 1", cu tot cu volan, pedale, schimb?tor de viteze, toat? droa?ca motorizat? dinst-un sistem mai vechi transformat în "ma?in? arcade"!!!

de asemenea, nu stric? s? te ui?i la hackurile folosite pentru crearea controllerelor...

(voiam s? fac ?i eu a?a ceva acum doi sau 3 ani, dar nu g?seam pushuri ?i joystickuri serioase... acum se g?sesc mai u?or, ?i sunt ceva mai ieftine ca atunci... btw, mi se pare o idee, mai ales c? am un pu?ti de 4 ani care e bolnav de'acum dup? jocuri!!! :supz: )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări