DREDD Postat Februarie 13, 2008 Partajează Postat Februarie 13, 2008 Am construit testerul prezentat in Conex 1/2006 (Elektor 04/2005 - SC Analyzer 2005), varianta cu 16f876, afisaj LCD 2x16. Afisajul se initializeaza corect, apare sigla cu numele testerului, varianta.... Problema care o am este urmatoarea: testerul intra in modul de calibrare dupa un timp foarte lung: > 10 min. Mentionex ca hex-ul e cel de pe situl Elektor si ca bitii de programare au fost setat corecti. A mai construit cineva montajul? Ma puteti ajuta cu un sfat, o idee ?Multumesc! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 Mie mi-a mers de prima data, dupa care am cumparat un microcontroler cu softul original care este mult mai complet. Atentie la demultiplexoare, eu nu am gasit local nimic cu rezistenta in on suficient de mica si pina la urma am luat de la Konrad. Oricum merita sa insisti pentru ca este un dispozitiv foarte util. Emil Link spre comentariu
DREDD Postat Februarie 17, 2008 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2008 Multumesc pentru incurajare! Am reusit sa rezolv problema pana la urma. Oscilatorul RC nu functiona, sau mai bine zis oscila la o frecventa foarte mica - de aici intarzierea foarte mare la rularea programului. De unde ai cumparat 16f876 programat? Ce fel de comutatoare ai luat de la Conrad? Cum functioneaza versiunea profi pe Darlington,triac, tiristor?Numai bine! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 Functioneaza OK, afisaza suficienti parametri ca sa iti faci o idee rapida despre tranzistorul respectiv. Recunoaste si jfet, nmos, pmos, tuj, tranzistori cu diode interne sau rezistente be incluse si folosind un mic adaptor verifica si optocuploarele. Am folosit dmux din seria HC, am luat si de pe la noi, dar R on erau prea mari si denaturau putin masuratorile. Ce valori de rezistente iti indica la calibrare ?? Softul original comanda si un tranzistor mos care comanda pentru citeva secunde iluminare afisajului, daca lcd este BL. Link spre comentariu
Vizitator blackbird Postat Februarie 20, 2008 Partajează Postat Februarie 20, 2008 Functioneaza OK, afisaza suficienti parametri ca sa iti faci o idee rapida despre tranzistorul respectiv. Recunoaste si jfet, nmos, pmos, tuj, tranzistori cu diode interne sau rezistente be incluse si folosind un mic adaptor verifica si optocuploarele. Am folosit dmux din seria HC, am luat si de pe la noi, dar R on erau prea mari si denaturau putin masuratorile. Ce valori de rezistente iti indica la calibrare ?? Softul original comanda si un tranzistor mos care comanda pentru citeva secunde iluminare afisajului, daca lcd este BL.Salut!Poti sa-mi dai niste informatii cum as putea sa procurez un uC programat si DMUX, as fi si eu interesat de testerul asta.Ms anticipat! Cristi. Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 am si eu revista Elektor (04/2005) cu schema si cablajul pentru testerul respectiv. Chiar vroiam sa ma apuc de lucrat cablajul cand am vazut ca imi lipsesc o rezistenta si un condensator (C10 si R16). Pe schema sunt la partea de iluminare a lcd.ului. Pe cablaj.. pauza. Poate cineva sa puna o schema (eventual + pcb) de la un tester realizat si functional ? Sau poate are cineva chiar numarul ala din revista Elektor si a realizat cablajul dat de ei. Ma gandeam ca as pune si in aer piesele respectiv dar parca mi se pare aiurea si incep sa am banuieli legate de functionalitatea pcb-ului respectiv. Daca imi da un moderator unda verde, atasez schemele din revista mea. :later edit @Blackbird incearca la http://www.elektor-electronics.co.uk/ cauta SCA Analyzer 2005 si vezi daca au shipping spre Romania Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 4, 2008 Administratori Partajează Postat Martie 4, 2008 Salut!Poti sa-mi dai niste informatii cum as putea sa procurez un uC programat si DMUX, as fi si eu interesat de testerul asta.Ms anticipat! Cristi.Uite aici unu gata facut :smt019 http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=633 Link spre comentariu
DREDD Postat Martie 5, 2008 Autor Partajează Postat Martie 5, 2008 Eu am realizat testerul dupa o schema postata in Electronique Pratique nr.282 (apr.2004) care este identica cu schema din Elektor. Pentru firmware am folosit hex-ul postat pe site-ul elektor. Pe site-ul Electronique Pratique gasesti cablajul postat. Daca folosesti LCD cu backlight trebuie sa il alimentezi separat (3V). Daca ai probleme trimite-mi un PM cu adresa ta de mail si te pot ajuta in continuare sa iti construiesti montajul.Numai bine! Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 e gata si al meu. .hex de pe site-ul elektor. Schema si cablaj din Electronique Pratique (Multumesc Dredd inca odata). Merge super. O scula foarte utila pe bancul de lucru al oricarui electronist. Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 La cererea lui Blind postez aici schema testerului. Pentru firmware vizitati siteul Elektor. E gratuit. Spor la lucru Link spre comentariu
Blind Postat Martie 18, 2008 Partajează Postat Martie 18, 2008 Schema si cablajul se gasesc in elektor numarul din aprilie 2005. Hex-ul il luat din linkul indicat mai sus de gobolino. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 22, 2008 Partajează Postat Martie 22, 2008 mda, free download, da' tre' s? te înregistrezi!!!da, tot free... da' cine se f?le?te dup? aia: dom'le, io am xxxxxx useri înscri?i!!!chiar dac? faci cont doar s? intri odat? sau de dou? ori!!!! :smt021 sincer, sunt s?tul... am mii de asemenea conturi, în care am intrat odat? sau de dou? ori... ?i asta acum 3-4-5 ani în urm?!!!mai mult, nu prea merit?!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum