Vizitator VOLtaGE Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Asa ca chestie: sa stiu eu ce pun in ele... (vorbesc de parca al lua un ou o faina si as pune-o pe bunica sa-mi faca prajituri)...dar sunt curios sa stiu de unde pun mana pe magneti, cine mi-ar face frame-ul difuzorului, surround-ul, conul,cadrul bobinei etc...Astept raspuns de la maestrii in ale artei... Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 14, 2005 Partajează Postat Februarie 14, 2005 Citi bani crezi ca ai putea investi ( asa , ca chestie ipotetica ) ? Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 Am cunoscut acum vreo 15 ani un baiat care repara difuzoare, confectiona membrane, lamina plastic metalizat pentru a reface tweetere, el avea in cap sa-si faca propriul model de difuzor.Dupa stirea mea nu a reusit, si era toba de teorie, in plus avea maini "de aur" :cry: (motivele nu le cunosc, evident...)Daca nu indeplinesti macar aceste doua conditii, te las sa-ti tragi singur concluziile :lol: Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 ...si presupunind ca ai toate componentele ... cred ca ai produce si tu difuzoare din seria celor chinezesti... :roll: Ca o comparatie... daca ai avea dreptullegal si ai cultiva tutun, nu pare sa fie foarte simplu sa-ti faci propriile tigari "KENT"?!... sau rezultatul ar fi celebra marca de tutun: "Carpati"... :lol: Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 Se pot face difuzoare in Romania la fel de bune ca orice alt difuzor din lumea asta . Nu avem probleme cu resursele umane ci cu banii .Nu poti face difuzoare in serii de 10 - 20 de bucati . Trebuie sa te apuci sa faci cu sutele in fiecare luna , pentru a putea fi competitiv . Componentele nu sunt o problema si avem si o sursa interna de magneti . In trecut acesti magenti erau exportati la cei mai ai dracului fabricanti de difuzoare ( RCF , Beyma , B&C etc ) si nici unul nu tusea .In materie de sasie , spidere , membrane , rile , T-Yoke , etc , in acest moment esxista un singur producator mondial ce conteaza : China .Restul nu exista .Ar mai fi o firma americana de membrane dar sunt un fir de praf in comparatie cu fabricile din china . TOATE difuzoarele actuale sunt construite cu componente fabricate in China . Nu conteaza ca sunt Dynaudio , B&W , sau ElectroVoice , B&C , P.Audio sau Celestion. Componentele provin de la aceeasi mari producatori .De ce difuzoarele chinezesti aduse la noi sunt mai slabe ?Pentru ca sunt construite pentru a fi ansamblate la gramada . Tolerantele sunt prea mari si astfel intrefierul este exagerat de mare .Magnetizarea magnetilor este foarte slaba si astfel factorul BL este prea mic . Un utilaj de magnetizare in impuls costa cam 2.000.000$ iar bobinele folosite sunt cele care nu trec testul de calitate provenite de la productia serioasa . In China se fac majoritatea componentelor din sculele electronice de mare performanta . Rebuturile sau componentele nu se arunca ci se folosesc pentru productia no-name sau pentru vinzarea directa catre clienti interesati . Din acest motiv nu se publica parametrii T/S . Ar fi o prostie sa ii publice , in conditiile in care difuzoarele sunt ansamblate in functie de ce componente sunt disponibile ( la rind ) . Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 Concluzie... comparind cu tigarile KENT facute pe plan local din tutun romanesc, atunci o productie serioasa are la baza suficient capital ce asigura: tehnologie, licente, echipament si mana de lucru calificata... 8) Si daca exista aceste lucruri si din greseala se intimpla aici si nu in China, atunci o sa ne putem lauda cu produse made in Romania, altfel nu... Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 Diferenta dintre noi ( romanii ) si chinezi este ca noi avem mentalitate de looseri . Nu avem curajul sa ne batem pentru ideile noastre si chiar daca are vreunul tupeul sa incerce , il vor trage concetatenii lui la loc in barca .Nu comunismul este de vina .Sa nu uitam ca si Coanda , Vlaicu , Vuia , Odobleja si multi altii au putut sa faca treaba doar in alte tari . Parca am fi blestemati . Link spre comentariu
Vizitator VOLtaGE Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 Un profesor de-al meu avea o teorie interesanta: Zicea ca cetatenii din atlantida au fost nevoiti sa se refugieze in urma "scufundarii" teritoriilor lor, si zicea ca ar fi ajuns si pe teritoriul Daciei antice iar predecesorii nostrii, locuitorii de pe atunci i-ar fi ucis crezandu-i cotropitori.De atunci, mai spunea profesorul meu, Dumnezeu ne-a blestemat... :? Cine e pentru camasa de forta sa ridice mana sus Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Februarie 15, 2005 Partajează Postat Februarie 15, 2005 Acum sa nu se supere nimeni, dar acesta idee, de a realiza difuzoare pe plan local, concureaza la cea mai mare ''fantezie'' pe care am intilnit-o in ultimii 10 ani... :roll: Si apropo de mitologie: cei care vizitau tinuturi straine in cautarea ''relocarii'' pe alte meleaguri nu faceau agroturism... :lol: Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 Diferenta dintre noi ( romanii ) si chinezi este ca noi avem mentalitate de looseri . Nu avem curajul sa ne batem pentru ideile noastre si chiar daca are vreunul tupeul sa incerce , il vor trage concetatenii lui la loc in barca .Nu comunismul este de vina .Sa nu uitam ca si Coanda , Vlaicu , Vuia , Odobleja si multi altii au putut sa faca treaba doar in alte tari . Parca am fi blestemati .Vlaicu a fost singurul care a reusit in romania (cu r mic :lol: ) Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 O sa radeti, dar eu stiu pe cineva care face difuzoare ( profesionale )in RO , undeva , prin nordul tarii .Ansambleaza cam cam 50 - 100 bucati in fiecare luna iar cele de 15" si 18" sunt baza. Nu le prea vinde altora ci le baga in incinte . Problema este ca finisajul este destul de ... ca la inceput . Nu pot spune despre cine este vorba sau cum se numesc difuzoarele , dar va garantez veridicitatea acestei informatii . Link spre comentariu
ghettoman Postat Aprilie 17, 2005 Partajează Postat Aprilie 17, 2005 si eu pe cieneva la arad....la care ii toarna tziganii din aluminiu cosurilefacea acuma 2 ani...acuma nu mai stiu...dar ma gindesc ca nu a renuntztat :lol: Link spre comentariu
Vizitator buhu Postat Aprilie 20, 2005 Partajează Postat Aprilie 20, 2005 http://www.vikash.info/audio/transducer_design/index.asp Link spre comentariu
alint Postat Aprilie 24, 2005 Partajează Postat Aprilie 24, 2005 In Zalau a trait un om Care dee pe vremea lui Ceau a fabricat difuzoare de 12" 15" si inalte. Facea carcasele din aluminiu turnat de el, piese polare strunjite de mina lui, avea si o masina de magnetizat magnetii, avea cam 2m inaltime si 0.75/0.75m lungime latime si avea niste bobine imense, membranele le facea dintr-un amestec experimentat de el, astfel intr-un timp ajunse sa exporte membrane la Reflex in Ungaria. Dif-urile de inalte erau cam de genul Celestion, cu membrana de titan si diametru la pivot de 2". Eu personal am avut 4 dif-uri de 15, mai am 6 dif-uri de 12 si 2 inalte facute de el si merg foarte bine, dau clasa la multe difuzoare. Marca era GYB REFLEX. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Aprilie 24, 2005 Partajează Postat Aprilie 24, 2005 Mai traieste ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum