vioara Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 20A,curentul mediu prin fiecare dioda fiind de 10A :smt016asta pt dubla alternanta Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 ?i eu votez c? nici o diod? n-o s? suporte mai mult decât curentul maxim în polarizare direct?... decât pentru foarte pu?in timp!!! :snakeman: curentul invers e alt? mâncare de pe?te... nu cred c? e cineva pe forum care s? aleag? diode redresoare în func?ie de curentul invers, pentru c? pur ?i simplu nu e relevant în asemenea aplica?ie...mai cred c?, instinctiv, când se va uita într-un catalog, oricine va selecta acea diod? cu tensiunea ?i curentul mediu cel pu?in egal cu valorile de lucru necesare!!!eu m? uit la asta, apoi aleg un tip cu valorile alea cel pu?in duble...dac? ?tiu c? n-o s? fie stres, mai pu?in, dar în nici un caz nominal!!!(adic? dac? am curent de lucru nominal de 1 amper, în nici un caz nu pun de 1 amper, pentru c? risc s? belesc dioda, pun una care s? "duc?" f?r? probleme m?car un amper jumate f?r? s? se afume...) Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 MifTy tu chiar sti ce e aia o dioda? sau numai ai impresia? Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 o diod?... nu cumva e un bec??? :prayer: Link spre comentariu
d2134 Postat Februarie 15, 2008 Partajează Postat Februarie 15, 2008 Nu. Mai incearca odata! Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 16, 2008 Partajează Postat Februarie 16, 2008 ?i eu votez c? nici o diod? n-o s? suporte mai mult decât curentul maxim în polarizare direct?... decât pentru foarte pu?in timp!!! :snakeman: [...]curentul invers e alt? mâncare de pe?te[...] Mifty,Nu te supara, dar nu raspunzi la intrebare. Intrebarea e la cat rezista o punte facuta cu diode de 10A. N-a zis nimeni de curent invers. Iar notiunea de "rezista" este de asemenea irelevanta, atata timp cat criteriul se aplica identic si la punte. "Rezista" poate sa insemne de la "creste temperatura cu un grad fata de ambiant" pana la "se transforma in cenusa". Indiferent care e criteriul pentru "rezista" la dioda individuala, acelasi criteriu e aplicat si la punte. Ei? In conditiile astea "io cu cine votez, hic!"? :yawinkle: Cirip Link spre comentariu
zal Postat Februarie 16, 2008 Partajează Postat Februarie 16, 2008 Curentul invers e de ordinul uA, mai exista ceva care se cheama ''puls invers'', dar asta e notiune din medicina. :smt005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum