Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calcul punte redresoare

Vizitator grigore sima

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

7

• Depanatoru

7

• MifTy

4

• Blind

3

Top autori în acest subiect

?i eu votez c? nici o diod? n-o s? suporte mai mult decât curentul maxim în polarizare direct?... decât pentru foarte pu?in timp!!! :snakeman: curentul invers e alt? mâncare de pe?te... nu cred c? e cineva pe forum care s? aleag? diode redresoare în func?ie de curentul invers, pentru c? pur ?i simplu nu e relevant în asemenea aplica?ie...mai cred c?, instinctiv, când se va uita într-un catalog, oricine va selecta acea diod? cu tensiunea ?i curentul mediu cel pu?in egal cu valorile de lucru necesare!!!eu m? uit la asta, apoi aleg un tip cu valorile alea cel pu?in duble...dac? ?tiu c? n-o s? fie stres, mai pu?in, dar în nici un caz nominal!!!(adic? dac? am curent de lucru nominal de 1 amper, în nici un caz nu pun de 1 amper, pentru c? risc s? belesc dioda, pun una care s? "duc?" f?r? probleme m?car un amper jumate f?r? s? se afume...)

Link spre comentariu

?i eu votez c? nici o diod? n-o s? suporte mai mult decât curentul maxim în polarizare direct?... decât pentru foarte pu?in timp!!! :snakeman: [...]curentul invers e alt? mâncare de pe?te[...]

Mifty,Nu te supara, dar nu raspunzi la intrebare. Intrebarea e la cat rezista o punte facuta cu diode de 10A. N-a zis nimeni de curent invers. Iar notiunea de "rezista" este de asemenea irelevanta, atata timp cat criteriul se aplica identic si la punte. "Rezista" poate sa insemne de la "creste temperatura cu un grad fata de ambiant" pana la "se transforma in cenusa". Indiferent care e criteriul pentru "rezista" la dioda individuala, acelasi criteriu e aplicat si la punte. Ei? In conditiile astea "io cu cine votez, hic!"? :yawinkle: Cirip
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări