Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator de putere in clasa D

[i_unit]

Postări Recomandate

Detalii despre amplificator: banda larga, reactie negativa dupa filtrul LC de iesire, tensiune de alimentare +/-90v, impedanta minima 1 ohm (nominal 2-4 ohm), Fosc 250kHz.Schema etajului final este urmatoarea:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• [i_unit]

2

• dj_steel

1

• danzup

1

• ranga

1

Top autori în acest subiect

Felicitari pentru realizare !Si acum intrebarea clasica : cum suna si pe ce incinte il asculti ?Ce tip de muzica ?Poti face o comparatie cu un alt amplif mai cunoscut ( de firma ) ?Nu am auzit niciodata un amplif in clasa D , de aceea te intreb ....

Link spre comentariu

Intr-adevar, schema nu este completa. Cablajul realizat si prezentat in foto de mai sus contine doar etajul final. O varianta pcb care contine tot ceea ce este prezentat in schema din primul post ar fi cea din atasament.Pentru a fi completa, mai trebuie adaugat un generator de semnal triunghiular, un comparator si un amplificator de eroare. Trebuie sa va amintesc structura schemei este bazata pe o reactie negativa dupa filtrul de iesire. Aceasta configuratie permite o functionare stabila si fara erori indiferent de impedanta de sarcina, compensand in acelasi timp neliniaritatile bobinei. Am ales includerea unui filtru de tip notch pentru a micsora amplitudinea semnalului rezidual si a imbunatati implicit caracteristicile de radiatie (pentru a nu perturba aparatele din jur). Includerea acestui filtru notch este imperios necesara pentru tensiuni de alimentare mai mari, dar pune probleme in compensarea amplificatorului de eroare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări